Ved to uplne staci ze je na rovnakej urovni ako R3, o skorsom datume ani nikto nehovori. Sme predsa v teme R3.
Ešte keby si nám preložil tú maďarskú legendu… budem ti vďačný.
fakt by ma zaujimalo, ze ci sa to bude volat R1 …
pridal som aj nacrt
[album]34101[/album]
Možno, že z Brecelyho alebo Pelegriniho nedopatrením vypadne, že J&LR si poprosili o prístup z NR smerom na aglomerácie okolo Budapešti. Tam by mohli byť ďalší dodávatelia pre prémiové automobily /Audi, Mercedes/. Berte to ako moju reakciu na V Levickom okrese hľadajú trasu novej medzinárodnej cesty a fakt, že náhodou sa teraz o túto cestu vláda zaujíma.
Mám taký pocit, že o diaľnici Krakow - Budapest sa tu hovorilo mnohokrát, len v NDS má nové vedenie túto informáciu za úplne novú:
… Do toho všetkého sa ešte diaľničiarom ozvali ich partneri z Maďarska. Pýtajú sa na diaľnicu cez Slovensko na Krakov.
“Boli sme prekvapení ich požiadavkou: Povedzte, kde sa máme napojiť,” povedal Valent. V maďarských plánoch je prepojka cez Šahy, no my takéto štúdie zatiaľ nemáme…
keby sa ten novy “riaditel” aspon poradil s podriadenymi.. vsak je nove trasovanie R3 aj prepojenie na sahy na enviroportale .. vid dva prispevky vyssie .. aspon by nebol za blba. kazdopadne vieme, ze auxt mal dopravu aspon ako hobby, ale valent zjavne o dialniciach nevie zboha nic ..
profesionalny uradnik, co hovno vie, a je tam posadeny na to, aby rozhodoval ako mu niekto kaze.
taka perlicka, minule som bol na jednom urade co patri pod ministerstvo hospodarstva a stal som sa svedkom sceny, ked prisiel za vratnikom rozculeny clovek a vynadal mu, ze ako to, ze on nevie, kto on je. ze on je predsa hovorca uradu, co je jedna z najdolezitejsich osob. no scena ako keby bol jedna z najdolezitejsich osob vo vesmire, priam sam atlas, co celu zemegulu drzi na svojich pleciach. to, aby bola predstava, aka kasta skodnej sa nam tu za vlady smeru vytvorila a kam ocividne patri aj tento darmozrac, co omylom spadol do ministerskeho kresla.
Takze uz je definitivne rozhodnute, ze sa nepojde cez KA, ale cez LV? Alebo tomu aspon vsetko nasvedcuje?
na slovensku je rozhodnute, az ked sa to kolauduje, lebo mame par prikladov, ze ani zaciatok vystavby nic neznamena ![]()
kazdopadadne to ale vyzera, ze R3 pojde zrejme skor cez levice ako cez krupinu. ma to podla mna aj docela logiku, len to bude zase cakat na R7, resp myslim si , ze mozno urobia kusok od hranic, a mozno ked sa budu moc nudit tak trosku od R1 po levice, ale to tak okolo roku 2030-2035. najskor.
EIA-konanie na tento usek je zastavene. Dovodom je spatvzatie navrhu. Zdroj: enviroportal.sk/sk/eia/detai … nica-sr-mr .
Spatvzatie
Moze to znamenat nepokracovanie v priprave tohoto variantu a vratenie sa ku Krupine.
asi mal lorenc pravdu a idu ozaj pojde nakoniec R3 cez krupinu, kedze chcu potlacit obchvat krupiny ako buducu sucast R3 .. osobne sa mi R3 cez levice pozdavalo viacej, ale tak zjavne chcu ist na I/66 cestou odstranenim lokalnych bodovych zavad ..
Kedze to bude len 1+1, tak to este nie je ziadna RC. Proste to bude jednicka v trase povodne navrhovanej R3, namiesto uplne noveho projektu obchvatu Krupiny. Este by som nadeje na R3 okolo Levic nepochoval.
asi by bolo vela kriku , keby R3 teraz odklonili na LV…takto to pôjde lahšie ( 1-2 obchvaty a bude pokoj ) ![]()
podla mna sa ukotví presná poloha R3 SK/HU hranica , postaví sa obchvat - ŠAHY v trase R3 po budúce napojenie R7 a bude sa čakať… a keď raz bude vláda ekonómov pôjde to na LV v kombinácii R3-R7-R3
Krupina obchvat potrebuje ako sol bez ohladu na trasovanie rychlostnych ciest, lebo tranzitujuca nakladna doprava ide stredom mesta priamo cez centralne namestie s priechodmi pre chodcov. Webcamera namestia, kde vidno aj dopravu, je tu: sme.sk/c/2067623/krupina-po … chvat.html . Podla posledneho scitania bola v Krupine intenzita 9733 vozidiel, z toho 1801 nakladnych. Pre porovnanie Brezno, kde sa uz obchvat stavia, ma intenzitu 10727 vozidiel, z toho nakladnych len 1337. A dva pruhy uplne stacia, co by ine mesta dali za to.
Kazde mesto/obec potrebuje obchvat ![]()
aby toho nebolo málo, do výstavby ide rozšírenie M2 Budapešť - Vác na 2+2 ![]()
skyscrapercity.com/showpost. … count=7740
ale aj tak bude definitívne trasovanie R3 známe asi tak 20 rokov po definitívnom trasovaní D1 Turany Hubová ![]()
Na Slovensku mame cca 2900 obci a miest sodbtn.sk/obce/index_kraje.php . Este stale si myslis, ze naozaj kazde mesto/obec potrebuje obchvat?