R3 Horná Štubňa, obchvat

To hej. Keď tadiaľ idem, tak si pripadám ako v nejakej rozvojovej krajine…

ja som strašne prekvapený - to som nepredpokladal že to nechajú dojsť do takého stavu

Dva-tri mosty sú síce opravené, ale inak celá cesta pomaly na rozpadnutie :unamused: V pondelok tadiaľ pôjdem, uvidím, či to radšej nevezmem po vedľajšej popri železničnej trati :laughing: Teda ak nie je ešte horšia

Teda mal som na mysli obídenie úseku I/65 TR (Diviaky) - Príbovce

Zbytočne si prekvapený, SR má vyše 250 km ciest I. tr. v havarijnom stave a cez 800 km je v nevyhovujúcom stave. Náklady na opravu HS sú cez 12 mil. SKK na 1 km, na NS je to cca. 7 mil. SKK a rozpočet na opravy (mimo mostov) bol za r. 2008 niečo okolo 941 mil. SKK, pričom ale ešte tu je ďalších 2000 km ciest, ktorých stav sa zhoršuje …

na Hornej Štubni sa začalo dneškom intenzívne pracovať momentálne že sa stavia stavebný dvor a zhromažďuje sa technika

Bol som poztrieť vo štvrtok v HŠ a majú už po 6 km ornicu dole. Bol by som zvedavý ako budú riešiť križovanie s cestou na vlakovú stanicu ako aj prekládku elektrického vedenia v tom území.

čavte mate niečo nové ohladom tohto obchvatu? :slight_smile:

pred tyzdnom ked som vedla prechadzal, tak z kraja kde sa bude napajat Rka na povodnu cestu, uz mali nanosenu tu najspodnejsiu vrstvu a valcovali to.

díky moc :slight_smile: aspon niekde niečo robia :slight_smile:

a tak ani pri zarnovici to nieje zle, ja skusim tipnut, ze za take tri-styri mesiace, by aj pol profil mohli otvorit…

Asfalt je už položený a montuje sa protihlukova stena.. :wink:

to myslis teraz pri Zarnovici alebo pri HŠ?

zrejme zla tema, este par tyzdnov dozadu som tu pisal, ze davali najspodnejsiu vrstvu kamena. tak rychlo asfalt nemozu davat :slight_smile:

ok, len sa tu zacali rozoberat dva useky naraz tak som bol s toho trosku zmateny. Takze ten asfalt davaju pri zarnovici to je dobra sprava tak sa mi zda ze by tento usek mohli otvorit aj skor ako je termin.

Ano možem potvrdit, asfalt bol už minuly týžden- od ZC po Hliník nad Hornom… :slight_smile:

ale preco to pises sem a nie do prislusneho vlakna ? :slight_smile:

omyl

Pridal som zopar fotiek do galetie RC - nezaradene

pekne fotky pekneee :slight_smile: a ešte krajšia dedinka :slight_smile: