Nasledujúce informácie čerpám z NDS bez toho, aby som ich overoval:
Predpokladaný začiatok výstavby: 10/2007
Predpokladané ukončenie výstavby: 10/2009
Štátna expertíza: 552.626.000,00 v SKK bez DPH v cenovej úrovni 2005
Dĺžka: 4321 m
Stavba sa nachádza v južnej časti Turčianskej kotliny. Obchvat sa začína na okraji obce Horná Štubňa. Pokračuje v súbehu s železničnou traťou, za železničným nadjazdom obchádza Hornú Štubňu po západnej strane po most ponad železničnú trať, kde sa napája na existujúcu cestu I/65 asi 0,7 km pred križovatkou s cestou II/557 v smere na Banskú Bystricu. Územie, kde sa stavba nachádza, je pahorkovitého charakteru. Navrhovaná trasa rýchlostnej cesty sa nachádza v komunikačnom koridore železničnej trate.
Mosty:
Na úseku je plánovaná výstavba 4 mostných objektov, z toho:
2 na rýchlostnej ceste
2 nad rýchlostnou cestou
Križovatky:
Počet križovatiek: 3
Všetky tri križovatky budú úrovňové.
Životné prostredie:
Negatívny vplyv stavby a dopravy na životné prostredie bude minimalizovaný vybudovaním cestnej kanalizácie vrátane odlučovačov ropných látok a protihlukovými opatreniami.
Vyvolané investície:
Vyvolanými investíciami v rámci výstavby tohto úseku sú prekládky inžinierskych sietí, potokov, ciest a miestnych komunikácií.
V akom stave je príprava na tomto úseku? Píšu, že majetkoprávne vysporiadanie je dokončené, znamená to, že už nič nebráni vo výstavbe? Aký je tento úsek z pohľadu náročnosti?
Výstavba finančne krytá na tento rok je, to pán hovorca v NDS už kecá a nevie, čo by tak povedal, pretože v NDS majú chaos v zadávaní kvalitných a normálnych tendroch. Na tento rok malo ísť na obchvat 150-210 mil. SKK, takže zabezpečenie bolo, … chyba je čisto na NDS. A MDPT z nezačatia výstavby aj začne robiť poriadok.
Odklad obchvatu Svidníka je politický a je zámerom zmeniť trasovanie (naspäť pôvodný variant, miesto toho bližšie k Stropkovu).
ale na jakeho krista boha treba v Stubni obchvat? ved z vychodnej strany nezasahuje sucasna cesta takmer vobec do obyvanej casti.
Dalsie politicke svinstvo na manipulaciu odklonu trasy R3 na TR. Ze im to narod zerie …
Tak im ten obchvat ako cestu I triedy treba postavit a hotovo!
Inak ten obchvat tam fakt treba, s tym co si popisal suhlas. Je to jedna z najblbsich bodovych zavad v SK, dala by sa porovnat(kedysi davnejsie, kym tam nebola dialniaca) len s prejazdom cez Siroke, aj to prejazd cez HS bude este na tom este o nieco horsie.
Ina vec je ale, co spomina kaviarista, a to usilie tahat R3 cez Turiec , ale o tom sa uz popisalo nespocet riadkov, ze..?
Jáj to by musela stavať SSC a ministrestvo odmietlo preradiť cestu pod SSC a idú to stavať ako C11,5 s 3 úrovňovými križovatkami ( teda dialnica ako sviňa ) ale vieš niekto tu má problém len kvôli tomu že sa to volá R3 a ešte tu zavádza že to je zbytočná stavba - politické svinstvo - a predpokladám že sa vyhovorí že si to pomýlil s Dolnou Štubňou
johhan, to sa nevyhovaram, ale je to presne ako pises. Pomylil som si s Dolnou Stubnou. Isiel som minuly tyzden cez M.Sturec na MT a chcel som sa sustredit na to, kde to ten obchvat v Stubni chcu stavat.
Cez Kremnicu som isiel naposledy uz velmi davno (pred rokom? ) a ja si nazvy lazov az tak nepamatam, kym sa o nich nepise.
Takze sa ospravedlnujem, ale aj tak oznacovat to ako cast R3 je blbost, pokila nie je vytycena jej konecna trasa. Ved aj ked sa nahodou presadi trasa R3 s tunelom Cremosne, tiez nebude obchvat HS sucastou R3, nie?
Nič nič priatelu, ja som to predpokladal že si si to pomýlil, a odpusť mi ale nejako som si nevedel odpustiť také podpichnutie dúfam že si sa neurazil.
Jasne je to blbosť označovať tak vo všeobecnosti - pretože diaľnica a RC má vo všeobecnosti dané parametre a to napríklad 2+2 - ale na SVK je to tak aby boli spokojný tak aj cesty I triedy v trase RC sa označujú ako RC
Inak varianty A a D vypadli takže sú len v hre B a C a RC MT-HŠ je už 100% istá zatial sa volá R3 a je v podstate jedno ako sa bude volať
To by bola parada, keby R3 spajala BB a ZA, ale da sa tomu verit?
Este vo februari si pisal, ze veris ze do 2012 bude komplet polprofil Martin - Horna Stubna, ale dnes to vyzera, ze to bude o desatrocie neskor. Ktovie kedy sa zacne stavat obchvat Hornej Stubne.
Človek verí v Boha. Nikdy ho nevidel, ale verí v neho. Ukazujú sa náznaky, kde tu krvácajú obrazy a zjavujú sa tiene na budovách.
Človek verí v diaľnicu. Nikdy ju asi neuvidí do toho svojho veriaceho termínu, ale ukazujú sa náznaky v podobne pár obchvatov a kúskov nejakých úsekov.
A tak to aj bude s nejakým kompletným úsekom budovaním do r. 2012.
Ja nie verím ja viem ono totiž je to taký malý fígeľ terajšia cesta I/65 od Šturca po Martin bola v 70-tych rokoch stavaná ako polprofil budúcej dialnice D65 - a spĺňa terajšie parametre R11,5/120 - lenže medzitým sa zmenilo zapojenie na D1 zmenou trasy od Ďanovej
.
Po začiatkoch oprav a úprav I/65 ( do 2010 sa zrekonštruujú všetky mosty na trase TR-MT ) sa v 2009 mala začať rekonštrukcia a pár smerových úprav na trase a cesta bude splňať parametre R11,5/150
.
takže v tomto to je