Nič nepodsúvam. Oproti tým úsekom, čo si uviedol Ty tu vyššie, bol obchvat HŠ už “na spadnutie” čo sa týka začiatku stavby, resp. v najpokročilejšom stádiu začatia stavby už aj s konkrétnymi termínami, čo sa o Tebou uvedených úsekoch nedá povedať!
Možno keby sa to stavalo ako obchvat cesty I. triedy, už by sa to dávno realizovalo..?
Ja verim, ze tam je obchvat potrebny. Ale podobnych dedin s este horsou situaciou su na Slovensku stovky. Ma ta HS aspon 2000 intenzity? Lebo podla mna od MT sa polovica vozidiel oddeli na M.Sturec a druha na Kremnicu.
R4 KE-Milhosť je doslova blokovaný politicky, inak bol pripravený na stavbu. A vyhlásiť tender na razenie Višňového - tomu ozaj nebráni nič. Tak nezávadzaj, mňa tu šalieť nebudeš.
Úseku R4 KE-Milhosť je škoda, že sa nestavia, ale neviem, komu by mohol zrovna tento úsek “politicky” vadiť..?
Politickým rozhodnutím je D3 v dialničných parametroch(pričom by stačila v R-kových), pretože nič naproti tomu v podobných parametroch nebudujú ani Poliaci a ani Česi, v úseku Skalité - Zwardon dokonca už aj úplne zbytočne, pretože to už supluje poľská S1 a česká R48.
Podla Programu pripravy a vystavby dialnic schvaleneho vladou 19.12.2007 (tzn. pred mesiacom) sa ma v roku 2008 zacat vystavba aj obchvatu Hornej Stubne aj obchvatu Trstenej. Pricom na Trstenu ma ist 95 mil SKK a na Hornu Stubnu 587 mil. Naklady na Trstenu nie su ani 1/6 nakladov na Hornu Stubnu na rok 2008. Okrem toho Horna Stubna ma byt odovzdana v roku 2010, Trstena medzi usekmi ktore budu odovzdane do roku 2010 nefiguruje.
Mne z toho vyplyva, ze Trstena sa mala zacat stavat tak ci tak, takze nerozumiem o akej prednosti hovoris. Ibaze by sa na Trstenu pouzili peniaze povodne urcene na Stubnu, ale to by bolo v rozpore s oficialnou informaciou. rokovania.gov.sk/appl/materi … Zdroj.html
PREDBEŽNÉ OZNÁMENIE:
Príprava, výstavba a prevádzka diaľnic a rýchlostných ciest.
NÁZOV ZÁKAZKY:
R3 Horná Štubňa - obchvat.
STRUČNÝ OPIS CHARAKTERU A ROZSAHU PRÁC:
Zemné práce, vozovky, mostné objekty, preložky poľných ciest, úprava meliorácií, prekládky inžinierskych sietí všetkých druhov. Rozdelenie na časti: nie.
PLÁNOVANÝ DÁTUM VYHLÁSENIA VEREJNÉHO OBSTARÁVANIA A TRVANIE ZÁKAZKY: chýba