R3 Horná Štubňa, obchvat

Mal si mystickú chvíľku? Super prirovnanie :mrgreen: Prebralo ma z poobedňajšej letargie

devil ta cesta nieje az tak hrozna, to si asi nechodil po polsku :slight_smile:, v tom useku, kde je asfalt na betone sa celkom dobre ide

Snažil som sa trochu humoru sem vliať. I keď je to skôr do plaču, …

Zaciatok vystavby obchvatu Hornej Stubne ako sucasti rychlostnej komunikacie R3 bude v roku 2008
dialnice.info/viewtopic.php?p=59783#59783

Tak tento obchvat sa nezačne stavať ani tento rok. Prednosť dostal obchvat Trstenej. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=9173

Vyzerá to tak, aj keď by sa to úplne navzájom nevylučuje :arrow_right:
dialnice.info/viewtopic.php?p=59783#59783
tu si počkám ako to dopadne… :confused:

Tento obchvat a začatie jeho výstavby dopláca na to, že je vedený ako súčasť R3.
Kto chce, pochopí..? :wink: :bulb:

A na čo dopláca D1 obchvat Prešova, na čo dopláca tunel Višňové, na čo dopláca R4 KE-Milhosť, na čo dopláca R1 Nitra-Zlaté Moravce :question:

Zas nám tu podsúvaš …

Nič nepodsúvam. Oproti tým úsekom, čo si uviedol Ty tu vyššie, bol obchvat HŠ už “na spadnutie” čo sa týka začiatku stavby, resp. v najpokročilejšom stádiu začatia stavby už aj s konkrétnymi termínami, čo sa o Tebou uvedených úsekoch nedá povedať!
Možno keby sa to stavalo ako obchvat cesty I. triedy, už by sa to dávno realizovalo..? :bulb:

Ja verim, ze tam je obchvat potrebny. Ale podobnych dedin s este horsou situaciou su na Slovensku stovky. Ma ta HS aspon 2000 intenzity? Lebo podla mna od MT sa polovica vozidiel oddeli na M.Sturec a druha na Kremnicu.

R4 KE-Milhosť je doslova blokovaný politicky, inak bol pripravený na stavbu. A vyhlásiť tender na razenie Višňového - tomu ozaj nebráni nič. Tak nezávadzaj, mňa tu šalieť nebudeš.

Úseku R4 KE-Milhosť je škoda, že sa nestavia, ale neviem, komu by mohol zrovna tento úsek “politicky” vadiť..? :bulb:

Politickým rozhodnutím je D3 v dialničných parametroch(pričom by stačila v R-kových), pretože nič naproti tomu v podobných parametroch nebudujú ani Poliaci a ani Česi, v úseku Skalité - Zwardon dokonca už aj úplne zbytočne, pretože to už supluje poľská S1 a česká R48. :wink:

R3 Horná Štubňa bol výmysel, ktorý bol finančne nezabezpečený. :exclamation: Žiadne financie na neho neboli vyčlenené. :exclamation: Preto sa nerozostaval.

R4 politicky prekáža SNS.

Podla Programu pripravy a vystavby dialnic schvaleneho vladou 19.12.2007 (tzn. pred mesiacom) sa ma v roku 2008 zacat vystavba aj obchvatu Hornej Stubne aj obchvatu Trstenej. Pricom na Trstenu ma ist 95 mil SKK a na Hornu Stubnu 587 mil. Naklady na Trstenu nie su ani 1/6 nakladov na Hornu Stubnu na rok 2008. Okrem toho Horna Stubna ma byt odovzdana v roku 2010, Trstena medzi usekmi ktore budu odovzdane do roku 2010 nefiguruje.
Mne z toho vyplyva, ze Trstena sa mala zacat stavat tak ci tak, takze nerozumiem o akej prednosti hovoris. Ibaze by sa na Trstenu pouzili peniaze povodne urcene na Stubnu, ale to by bolo v rozpore s oficialnou informaciou.
rokovania.gov.sk/appl/materi … Zdroj.html

rozpocet nds este nie definitivny, tie “presne” cisla v programe z 12/2007 su take akoze planovanie.

dialnice.info/viewtopic.php?t=9189

okrem toho na trstenej bolo vyhlasene VO. to sa uz zacatiu useku da uverit.

Kamión pri havárii zničil železničné priecestie, vyliala sa nafta

dialnice.info/viewtopic.php?t=9380

Z Vestníka EÚ:

Národná diaľničná spoločnosť, a.s. oznamuje:

PREDBEŽNÉ OZNÁMENIE:
Príprava, výstavba a prevádzka diaľnic a rýchlostných ciest.

NÁZOV ZÁKAZKY:
R3 Horná Štubňa - obchvat.

STRUČNÝ OPIS CHARAKTERU A ROZSAHU PRÁC:
Zemné práce, vozovky, mostné objekty, preložky poľných ciest, úprava meliorácií, prekládky inžinierskych sietí všetkých druhov. Rozdelenie na časti: nie.

PLÁNOVANÝ DÁTUM VYHLÁSENIA VEREJNÉHO OBSTARÁVANIA A TRVANIE ZÁKAZKY:
chýba :frowning:

DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA:
16.4.2008.

Tak načo to dávajú do vestníka keď nemajú termín? Kocúrkovský prístup, budem rád, keď sa to pohne.

Toto plánujú v tomto roku naozaj rozbehnúť? Majú na to vobec peniaze…?

lionheart: podla toho co som sledoval chceli to rozbehnut uz minuly rok