Aký variant teda “vyhral “
ved je to par prispevkov vyssie uvedene, vyhral a bol vybraty hnedy viariant (chvalabohu) https://infrastruktura.sk/uploads/default/original/3X/c/4/c4db983bc6aea6a9013f29804c40010ec7ffb36a.jpeg
Tak to má byť, žiadna megalománia, slúži ako obchvat, obslúži smer NR aj BB, tuším sme tu v tejto krajinke zmúdreli odkedy sa ten paškviľ pri ZA odklepával.
ja len v com sa uprednostnoval a hlavne kde…
Hnedý variant fajn, len ma zaujíma (nepoznám to tam), prečo je v tej križovatke ten apendix na cestu 2460. Však 2km jedným smerom je Kováčová, 2km druhým smerom Sielnica.
Ten apendix súvisí s obsesiou popripájať všetko so všetkým. Precedens bol urobený na R1/R1a Nitra-Západ, kde sa pripojila do uzla cesta III. triedy a už to ide ďalej týmto smerom.
Super, za mňa rovnako potrebný úsek ako severné obchvaty Žiliny a RK a ako zástanca plnenia si obranných záväzkov súhlasím aj s financovaním tohto konkrétneho úseku z rozpočtu MO. Nie že by to malo nejakú váhu ![]()
Rovnako ako v prípade zemplina najblizsi rok dva ukazu ci sa pocita so zvolenom. Uzemne konanie, pozemky a stavebne konanie. R2 za zvolenom je aj v tomto uzitocna lebo ludom zacina vadit chybajuci kusok okrem toho postupne vznika lieviku.
Tak sa zda, ze severne trasovanie akceptoval aj Sliac (aspon podla vyjadrenia primatorky)
je super ze sa dohodli ale kazdopadne je to hudba dost dalekej buducnosti 2029 len zaciatok je chore.. to mali zacat uz minimalne 2027 ved uz vcera bolo neskoro ,neskutocne s tymto obchvatom uz teraz meskaju.. vsetko tu u nas ide jak z chlpatej deky.. nech to daju ako strategicku a pozlucuju a urychlia procesy ,je priam urgentne potrebne to nakopnut ako sa len da!
hmm, o 5 rokov sa zacne stavat, to mi pride extremne dlho a neskoro na to, ze je to strategicka investicia dualne financovana
ten najlepší, čiže hnedý ![]()
Isto je to strategická investícia? Isto má duálne financovanie? Pokiaľ viem, tak zatiaľ sa len pán minister vyjadril, že by chcel použiť fondy na obranu.
Strategicka investicia to je. A Kali sa tvari, ze to chce financovat. Tak uvidime… Ak sa podari rozbehnut tento rok tie useky okolo Batky, viem si predstavit, ze toto bude hned dalsie.
5 rokov ![]()
5 rokov bude uspech, realne 6-7 rokov. Dobre je ze to ma ist ako vyznamna investicia a podla noveho stav. zakona, tak sa bude dat sledovat aky je rozdiel v procesoch ktore slubuju ze maju byt rychlejsie.
My mame tolko priorit ze je to vlastne jedno ako sa to nazve pricom vysledok je v nedohladne…
R2 mytna-tomasovce…podla ineko
EIA 2006, UR 2011,
a ked sa usek stal prioritou:
EIA (8a) 3/2017
DSP 12/2017
MPV 6/2018-12/2020
SP 12/2018
tender 2/2018
zacatie stavby 8/2019
Spor o trasovanie obchvatu Zvolena nekončí, mesto Sliač sa ohradilo. https://www.aktuality.sk/clanok/vLDuc8n/spor-o-trasovanie-obchvatu-zvolena-nekonci-mesto-sliac-sa-ohradilo-miestni-maju-obavy-o-liecivu-vodu/ (zamknuty clanok)