Trasa sa má viesť mimo zastavaných území, mimo Borovej hory a mimo ochranného pásma minerálnych prameňov. Stručne povedané, bye bye R2, budeme pekné pomaličky smradiť na Lučeneckej ceste ešte aj o 20 rokov. Ešte že nebývam vo Zvolene.
Má potom nejaký zmysel 2+2 medzi ZV a LC? To čo sa stratí prejazdom Zvolena sa bude ťažko dobiehať…
Samozrejme že má. Aj obchvat Zvolena sa raz musí vyriešiť.
Ten obchvat Zvolena ma uz trasu? Nesledujem situaciu moc na R2 ale ten Zvolen by si zasluzil uz obcvat. Lebo v ziadnom clanku sa moc o nom nepise.
Presne tak. Vsak ked sa nastavi na tych troch ci styroch semaforoch zelena vlna, tak cez ZV je hladky prejazd bez zastavenia. A ked tam bude husta premavka a ziaden obchvat, urcite o to skor sa zacne rozsirovat Lucenecka na 4-pruh v celej dlzke.
Podla mna je postoj Zvolena neudrzatelny, ani pod sidlisko, ani cez mesto, ani zakopat, ani na pylony, ani pod arboretum, ani cez sliac, ani ponad pramene… Vsetkemu sa vyhnut neda, to vyzera ze tam este velmi dlho nebude nic, do 2020 sa ani stavat nezacne, ale ked su tvrdohlavy…
…a skoncia ako PB na pilieroch krizom cez mesto.
ja placem
kvôli obchvatu Zv netreba 2+2 do LC ?? mam pocit ze sme niekde na pokeci. Zvolencania su nejak mudri. Jednoznacne ist severnym variantom a bude pokoj.
DrX si naposledy kedy isiel cez ZV? Semafor je tam momentalne len na jednej krizovatke a aj to vypnuty, len na nom blika oranzova.
naposledy v maji. a pokial pamatam, presiel som hladko a to som prechadzal tak o 7:00 rano. kolko tam ale bolo semaforov si nepamatam. ked len jeden, tak o to mensi problem
Gratulujem!
Sekiersky semafor funguje každé ráno do 9:00. Každé ráno tam stojím
A miestny už na červenú stoja, alebo si stále nenavykli? Pred 2 rokmi bola reportáž, zmena bola tak veľká, že na červenú prechádzali ďalej, tak to vypli…
Z FB stranky ZV-podujatia..
Zvolenčania fantastická správa
Dnes podvečer prišiel do Zvolena respektíve na Mestský úrad riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti Juraj Valent ako aj splnomocnenec vlády SR pre rýchlostné cesty Igor Janckulík.
Po dnešku je jasné, že bude rýchlostná cesta viesť severom a jedná sa o variant C3. Južné nepripadajú v úvahu.
Viac info už onedlho.
zvonline.sk/obchvat-zvolena-napo … o-severom/ Projekt cestného obchvatu mesta sa s malými zmenami trasy vracia späť k pôvodne navrhovanému variantu vedúcemu medzi mestami Zvolen a Sliač. Inšpektorát kúpeľov a žriediel na základe argumentácie Národnej diaľničnej spoločnosti prehodnotil svoje stanovisko v otázke možného znečistenia spodných vôd a zmenil ho na podmienečné v prospech výstavby obchvatu. Proces prípravy výstavby tak môže byť spustený v priebehu niekoľkých týždňov. Reálne by sa mohlo…
Tiez info o vrateniu sa k severnemu obchvatu
To je komédia. Akože nepriechodné a zrazu to ide.
Zvolen sa dohodol s NDS, že jeho obchvat pôjde predsa len cez Sliač ?
A všetci Sliačania jasajú… alebo o tom ešte nevedia ?
Namiesto tunela bude “systém zárezov” Aké budú parametre? R17,5/60 a “húsenková dráha”?
takze namiesto tunela zarezy? a este k tomu plytke. no to je uz len terno ake tam bude stupanie aby dosli na vrchol ? uz vidim ako sa ozvu ekologovia a EU to sekne
nic nech sa sustredia na upgrade I/16 lebo obchvat do 2030 mat aj tak nebudu..
Wow, dalsia super sprava (teda, ja by som bol skor za prejazd cez mesto, ale ak toto vsetci akceptovali, tak lepsie ako snivat o veciach co neakceptuju). Vidiet, ze ked sa chce tak sa da. Proste nakopat megalomanskyh tunelarov do z… a to, ze trocha cesta vystupa do kopca nie je ziaden problem. Tipujem, ze EU (a Most) Ficovcom sliape na krk, ze maju riesit regionalne nerovnosti na SK. A tak, ak by bol do roku 2020 rozostavany (alebo v prevadzke) cely usek Zvolen-zapad - Tomasovce (LC) + Soroska, tak este furt je mozne aj to, juzne spojenie sa dokonci len chvilu po severnom.