Dúfam že si sa s tou tvojou definíciou fóra aj sám stotožnil. Lebo nedávno si tých, ktorí sú za severný obchvat, posielal preč a kázal si im založiť si svoje vlastné fórum…
To je zároveň posledný čas, ktorý som bol tvojim nezmyslom ochotný venovať.
Dúfam že si sa s tou tvojou definíciou fóra aj sám stotožnil. Lebo nedávno si tých, ktorí sú za severný obchvat, posielal preč a kázal si im založiť si svoje vlastné fórum…
To je zároveň posledný čas, ktorý som bol tvojim nezmyslom ochotný venovať.
Jednoznačne prestavať I50 na 4 pruhy a prieťah mestom…podla mňa momentálne jediná reálna možnosť ako prepojiť R2 s R1…
prezentácia štúdie uskutočniteľnosti na mestskom úrade youtube.com/watch?v=6_OLos6kcek
Vyborne, zda sa, ze Zvolen sa k problemu stavia konstruktivne, vie predvidat dosledky, keby odmietol vsetky naposledy navrhnute varianty, a nakoniec so zelenym alebo mestskym bude po upravach suhlasit.
(bledo)modra je dobra
gallery/image_page.php?album_id=174&image_id=35141
Stretnutie k obchvatu 6.10.16
Bol som sa v ZV pozrieť na dnešnom stretnutí s verejnosťou. V stručnosti:
Mne sa zakopanie v mestskom variante tiez pozdáva. Este mi napadla ale jedna vec - čo tak prekopat aj trasovanie R3 smerom na juh, kde sa uvažuje s dlhym tunelom Baba a spraviť to ako zlucenu investiciu a peaz R2 a R3. Upraviť ten variant s dvoma tunelmi s tym, ze by sa spravil rozplet R3 smerom na juh do Neresnickej doliny… Zabite dve muchy jednou ranou. Ale to je len taky napad…
Ešte by som popísal postup budovania mestského variantu, tak ako tam bol prezentovaný:
zrejme to pojde podla tohto uzemneho planu zonu, kde je vlastne prelozka cesty TGM .
co by bolo uplne super, kedze by sa mohla pesia zona predlzit az pod samotny zamok, a dokonca by tam mohli byt aj podzemne garaze pod tym novym namestim, co by vzniklo zruseni severnej casti cesty nad zamkom.
len tam sa bude musiet kompletne prerabat MUK neresnicka ..
uzemneplany.sk/upn/zvolen/uz … -vybavenia
v tomto by bolo podla mna este lepsie, keby sa urobilo nove prepojenie sekier cez janka jesenskeho ako je aj v uzemnom plane.
detto nova cesta na druhej strane slatiny ako je v uzemnom plane, by mohla byt trvala s tym, ze by pocas stavby tam bola obchadzka, ale idelane, keby sa to ozaj rovno postavilo aj s cyklocestou, lebo bojim sa ze ta docasna cesta bude casom trvala ..
a to hlbenie no to bude este zaujimave ..
Tam prezentované riešenie bolo iné ako v tom územnom pláne.
Preložená cesta Masaryka obíde ten park s pancierovým vlakom po južnej strane tohoto parku a vyústi na terajšiu Dobronivskú cestu ešte pred úrovňou zámku, t.j. nejakých 150m južne od terajšej svetelnej križovatky pri zámku. Celá “nová” preložka Masarykovej bude teda zo 500 metrov.
No a v tomto bode vznikne nová križovatka (terajšia pri hrade už nebude, resp. sa zjednoduší), kde sa pripojí aj tá nová cesta zo Sekiera. Neviem to zakresliť do googlemap, ale táto nová Sekierska prípojka pôjde priamo z Neresníckej križovatky rovnou priamkou na severoseverozápad a okolo Tomášikovej uličky sa stočí oblúkom na západ a priamo trafí na to nové prekríženie Masarykovej a Dobronivskej, čím vznikne tých spomínaných 150 m južne od terajších semaforov nová križovatka.
Cisto teoreticky, keby ze sa vsetci kompetentni dohodnu a nejakym zazrakom sa na to najdu aj peniaze, kedy by sa to vobec mohlo zakat stavat? Kedze nebola ista ani trasa to bude asi vela papierovaciek, casu…atd. ci??
tazko povedat ale pocita sa to na roky.
Zas a znova… Po dostavani useku ZV Vychod - Pstrusa bude situacia nasledovna; Cervena prerusovana ciara je zastavane uzemie mesta a treba prepojit MUK sever & vychod.
[album]35270[/album]
Tunel popod Sekier, zakopanie RC a vsetky prelozky budu lacnejsie ako severny variant? Pochybujem…
Taktiez ako RC v meste nebude mpr viac ako 90 km/h a napojenie letiska, BB a celeho severu to neriesi nijak rozumne…
co bude potom s tym kratkym usekom R2 od krizovatky Budca smerom na Zvolen, ak sa postavi severny variant?
Nic, co by bolo. Moze sa akurat preklasifikovat na cestu prvej triedy, aj tak je na nom mpr len 110 kvoli nevhodnym zakrutam, ten usek isto nesplna normy.
čo by… zbúrame polprofil
Bola by ho skoda nevyuzit a spojit so zbytkom R2 po okraji mesta.
presne toto napadlo aj mna. zakopanie a prelozky v intravilane su veci ktore su cenovo na urovni novych RC. ked to ma byt lacne tak treba rozsirit cestu na 2x2 a na 1 km pred neresnickou MUK na 2x3 pruhy kvoli sekieru a samozrejme (ciastocne) nespoplatnit.
Petícia proti trasovaniu R2 tunelmi a cez mesto má takmer 3000 podpisov.
Takmer 3000 Zvolenčanov podpísalo za vyše mesiaca petíciu proti výstavbe rýchlostnej komunikácie R2 cez mesto Zvolen. Petičný výbor v týchto dňoch kompletizuje a kopíruje petičné hárky a začiatkom decembra ich chce odovzdať na Úrade vlády. (sme.sk)
[url=Redirecting...]PETÍCIU proti výstavbe rýchlostnej komunikácie R2 cez mesto Zvolen a ZA VÝSTAVBU SEVERNEJ TRASY mimo zastavaných území mesta Zvolen, mesta Sliač a mimo Borovej hory a kúpeľov Sliač s ohľadom na ochranu prírodných pamiatok a zdrojov minerálnych a liečivých prameňov PODPORIL svojim podpisom aj televízny dopravný expert JÁN BAZOVSKÝ. „Cesty majú slúžiť ľuďom a nie im znepríjemňovať život,“ vyjadril svoj názor.
Ešte sa iba začalo hovoriť o Južnom variante R2 a už narobil ľuďom problémy. Geodetická spoločnosť vykonávajúca vrty pre alternatívy južného variantu R2 – tunel popod sídlisko, včera vraj prevŕtala hlavný vodovod pri Neresnici medzi Podzámčokom a Zvolenom.[/url]