to sa cudujem, ze obyvatelia juhovychodneho Slovenska povazuju R2 za zbytocnu. Teraz mozno ano, ale ved teraz sa na nej okrem Figy ani nic nestavia A minimalne do roku 2010 sa ani nic stavat nebude
zbytocne mozno v kontexte D1, D3, R1.
urcite treba odstranit bodove zavady. osobne preferujem Zvolen - Krivan, Ozdany - Rimavská Sobota - Figa. a samozrejme Soroska.
A ako si k tomu dospel, z coho tak usudzujes? Z tych par vyjadreni v predoslych prispevkoch na tejto strane od ludi co ani nie su z juhovychodneho Slovenska..? Alebo vies o nejakom relevantnom prieskume medzi obyvatelstvom tej casti Slovenska? Ak ano, sem s nim, chceme sa aj ostatni dozvediet..
(Pozn. pre “fh”: Ani tentokrat si “nemykam”. )
z toho dovodu je momentalne zbytocny napr. usek KE-Soroska, ale to neznamna, ze za 10 rokov tam nebude potrebna RC Kvoli intenzitam a kvoli tomu, ze 130 je viac ako 90
Jaaj, nuz neviem zrovna, ci dvaja ludia z tohto fora su ta rozhodujuca vzorka ludi, z ktorej by sa dalo usudit, ci ludia z juhovychodneho Slovenska chcu alebo nechcu R 2-ku. Pretoze tak si to formuloval
Namiesto toho, aby si napisal, ze sa cudujes Jurislavovi a Kvalitnej dialnici.. Ale to uz je z mojej strany nieco ako “chytanie za slovicka, alebo hladanie blch”, ze? Takze dost uz o tom.
Viete, teoretik, mirkobb, obcas tu odznie nieco ako ze “Zilincania samozrejme povedia, ze Visnove treba” etc. Tu si niektori ludia myslia, ze ak je niekto zo ZA, bude preferovat D1 severom, ak z KE, ze bude chciet R2, R4 a tak.
Lenze tu o to nejde, aspon v mojom pripade sa na to divam z celoslovenskeho pohladu, ze ak tu dialnicu treba inde, tak nebudem bezhlavo zastavat nazor, ze mi dialnicu treba domov, ked intenzity nie su take, a inde treba cesty ovela viac a nie su.
Preto nechapem, ze sa nam tu cudujete, ked sa na to pozerame (aspon ja) tak, ako to je
A teraz co, ze za 10 rokov tam budu intenzity? BA-TT, tam bolo 3+3 treba pred min. 5 rokmi, PB-ZA-RK, tam treba dialnicu nutne. Svit-PP, dialnica nutna. Zbytocne je teraz stavat, ked toho treba ovela viac nutnejsieho.
Kebyze je postavene vsetko co ma byt, tak by som nebol proti. Ale to sa malo stavat od ´45 roku tak, ze kde budu potom intenzity, tam sa postavi vopred Zial sa tak nestavalo a dnes vidime vysledok
je to prva moznost - chytanie za slovicka Svoj prispevok som v ziadnom pripade neformuloval ako reakciu na vysledky prieskumu medzi obyvatelmi JV Slovenska
Jurislav, ja beriem fakt, ze D1 je priorita, potom R1 a D3… ale treba nieco robit aj so spojenim nasich dvoch najvacsich miest, a sucastou toho je R2. Tempo stavby je pomale, co mi az tak nevadi - okrem Sorosky. Urcite budes suhlasit, ze tu treba poriesit cim skor Ale podla planu tunel nebude skor, ako v roku 2016 a to nie je dobre.
Suhlasim, ze Sorosku treba riesit. Inde, ako tunelom sa to viest neda a je tam dost velke zdrzanie. Ale podla mna nie je vyznam dialnice ani tak spajat mesta ako nahradit existujucu cestu ked nestaci. Preto sa neriesi R2, lebo momentalne je to zbytocne.