R2 vseobecne

A to čo robia na ceste KE - Šaca? v smrere do KE
Keď som sa vracal do Ke bola tam asi 4km zápcha… a najlepšie na tom bolo, že asi 1,5 km bol odstavený pruh ale nič tam nerobili… fakt logika…

No ja som videl ale iba z auta, že opravujú alebo posilňujú most…

Áno, spevňujú most, dávajú nové zábradlie. a Samozrejme, nakoľko sme na Slovensku trvá to už asi mesiac a pol :sunglasses:

Vedel by mi niekto povedat, ktore useky na R2 sa povazuju za prioritne a budu sa stavat cim skor?

Pozri prispevok, ktory sem vlozil teoretik na tejto strane hore. :wink:
Moj osobny nazor, najskor pojdu BN. :laughing:

Aha vidis, nejako zabudam :blush:

Este doplnim moj osobny nazor na najpotrebnejsi usek, tak tam je jednoznacne Sorozka, zial ta pojde asi az po r. 2013. Po nej nasleduju v poradi: Novaky, Hradiste, Dolne Vestenice(vsetko bodove zavady) na severozapadnej vetve. Useky Krivan-Lovinobana, Pstrusa-Viglas, Figa-Ozdany, ZV-Pstrusa na juhovychodnej vetve.

sorosku kazdopadne velmi treba, ale inak mam dojem ze hocico za zvolenom bude mat prednost pred hocicim v zapadnej casti R2

vela usekov velmi treba, tak si pekne (dlho) pockame, kym sa nieco pohne na R2… :frowning:

Prve pojdu useky za Zvolenom … moj nazor … tie maju ist tusim aj jedine na plny profil zatial na R2 … jestli se nepletu … hehe

Ja by som zatiaľ zo stavaním tunela na Soroške počkal… zhĺtne veľmi veľa peňazí ale aj času…a za tie peniaze by som si vedel predstaviť oveľa oveľa dlhšie a hlavne potrebneejšie úseky…

Ja osobne preferujem Zvolen- Detva , Lučenec-Rimavská Sobota , Tornaľa-Plešivec , Ke(Šaca)-Moldava n/ Bodvou…

Ja by som pockal tiez ale s tym, ze by museli byt spojene obchvaty Tornale a Ozdian a potiahnut to az po LC aspon v polprofile a ZV-DT v plnom profile, KE-Saca predlzit po Moldavu a postavit kusok pred Soroskou v plnom profile, aby sa dali aspon predbiehat pomale auta.
V podstate sa stotoznujem s kvalitnou dialnicou.

velmi zvlastny vyber. LC-RS je uz teraz v pohode, az na zakrutu smrti pred ozdanmi. tiez Tornala-KE (az na sorosku samozrejme)

dialnice.info/viewtopic.php?t=1934

zly je usek Zvslatina-krivan, dalej klukata cesta cesta po mytnu, ale su tam nejake miesta na predbiehanie a je to prakticky bez kopcov (1 stupanie s + pruhom), cize tam sa este da plynulo ist. horsie je to od RS po Figu, kde uzka cesta uplne kopiruje kopcovity teren.

Podla mna takmer cela R2 patri do kategorie “zbytocnych”.

Porobit obchvaty niektorych dedin, tunel a je to. Vsetko je vyriesene. Kto tadial ide, vidi to sam.

Co pomoze polovicny profil? Vsetky auta sa aj tak presunu na novu cestu, takze ten stav bude taky isty…

No ja s Jurislavom súlasím, aj ja som odporca celej, opakujem celej R2

Spojenie ZV-Detvy-Lučnca-Rim. Soboty by nebolo odveci… pomohlo by to aj prívalu investícií a tým znížením nezamestnanosti . . .

Ja som za D1 do BA . . . nie za R2…no ale ani tamté regióny netreba zanedbávať…

ja zas dufam ze z vychodnej R2 a R7 nakoniec bude D(?), juznym smerom predsa musi ist taktiez nejaka RC/D

Pohodak, to mozno bude raz v dalekej buducnosti, ked budu vacsie intenzity, tak sa to aj prerobi na dialnicne parametre. Teraz je to vsak zbytocne, lebo momentalne ani ten polprofil netreba :exclamation: :bulb:

Ja som sice na vychod od Zvolena az po Kosice este nikdy nebol (s vynimkou Roznavy) ale napriek tomu podporujem vystavbu 1/2 profilu R2 - nizke naklady, zrychlenie cesty, podpora investicii a ulava obyvatelom na danej trase. Stacila by 1-2 mld. Sk rocne a za par rokov by tu bola situacia podstatne lepsia :slight_smile:
A dost by som sa este potesil, keby preklasifikovali R7+R2 LC-KE na D5… :unamused:

Na povodnej trase zväcsa ostane okolo 20-40% aut, ked je este aj spoplatnena tak kludne aj viac. A myslim, ze je podstatne lepsie, ked mozem ist 100 po 1/2 profile RC ako 40 cez dediny :wink:

to je pripad ked sa vybuduje bud plny profil, kde je to vyrazne rychlejsie ako po obycajnej ceste alebo polovicny profil ked obchadza useky kde sa jazdi 40-60 km/h. nie som si ale isty ci polovicny profil ma zmysel popri dobrej ceste kde sa da ist 80-90 bez problemov…ci by tie auta presli na novu cestu ktora nijake vyrazne urychlenie neprinesie a este sa za nu aj plati.

Myslel som teraz useky na R2 ZV-KE, mnohi sa stazuju, ze je tu plno dedin so 40-kou. Aj preto radsej podporujem vystavbu obchvatov ako useky len pre “psychologicky efekt” spojenia inych usekov

tiez som to myslel tak. na psychologicky efekt malokde verim, nech su aj nove useky kuskovane hlavne aby bola plynula jazda s priemernou rychlostou 80-90 km/h.

ten psychologicky efekt je mozno namieste pri R4 KE-hranica.