R2 vseobecne

Branisko je na 1/2 profil a na D2 intenzita výrazně neroste kvůli rozpadu federace (zejména se přestalo jezdit na GŘ z Bratislavy do Prahy a z Prahy a Brna do Bratislavy).
Ale máš pravdu, že stavět R2 rovnou na plný profil by celkově vyšlo podstatně levněji než stavět ty úseky nadvakrát a byl by to větší impuls pro investory na jihu a východě Slovenska.

RC R2 v celej svojej dĺžke sa rozdelila na hraničné, západné a východné krídlo.

Hraničné je úsek okolo Drietomy, kde sa momentálne uvažuje, že by sa po dohode s ČR definitívne určilo, či tu má alebo nemá byť RC. Minimálne sa však plánuje pripraviť do r. 2009 výstavba cestného obchvatu Drietomy.

Západné krídlo neráta so súvislou výstavbou do r. 2012, plánujú sa tu riešiť len cestné obchvaty, Trenčína, Prievidze, Žiaru nad Hronom a prípadne aj Handlovej. V r. 2007-2008 sa plánuje začať obchvat TN s termínom dostavby v r. 2010 (most) - 2012 (aj s cestami) a ZH sa pripravuje.

Východné krídlo predpokladá zastavenie ďalšieho rozvoja, teda dostavia sa rozostavaný úsek a dokončia sa už otvorené úseky. A nová výstavba sa tu plánuje po r. 2008, resp. 2012.

A vsetko len 1/2 profil? Uplne cely usek?

Takze vystavba zo ZV na vychod az po 2012? R2 ma prioritu az po R3?

Čo platí dnes, nemusí o 2 roky. :bulb: Lebo tak to je v SR. :bulb:

Ja si myslím, že som zrozumiteľne napísal stav a nájdeš všetky odpovede na svoje otázky v konkrétnych témach ako aj tu.

Všetko na 1/2 profil. R2 sa v r. 2007 stavať nezačne, R3 ano. Tak čo to asi znamená :question:

Stavebné náklady (v Sk) bez DPH v CÚ 2005 a ukončenie príprav:

R2 Pstruša – Kriváň …2 366 520 000 … 2009
R2 Kriváň – Lovinobaňa … 1 524 896 000 … 2010
R2 obchvat Žiar nad Hronom … 2 676 437 000 … 2009
R2 Ožďany – Zacharovce … 1 525 776 000 … 2010
R2 Zacharovce – Bátka … 1 447 618 000 … 2010
R2 Bátka – Figa … 1 340 000 … 2 009 000 … 2009
R2 Ruskovce – Pravotice … 2 130 568 000 … 2009

Jasne, uz jak ini lobbisti.

Dialnica je o moc rozumnejsia severom ako juhom.
Ked sa D3 stavia ako RC, co je myslim vyznamnejsia cesta ako R2, tak preco kurnik v parametroch D?

Asi preto, že az raz bude hotová na plný profil aj R7, tak úsek LC-KE sa stane dôležitým bodom pre R1+R2 a pre R7+R2, … tak asi preto.

Ale keďže sa tam nestavia ani len na plný profil tá RC, tak od diaľnice to má ešte dosť ďaleko …

Moj nazor: Je mi absolutne jedno, ci je cesta 24,5 alebo 26,5 alebo jaka chmara, 4 pruhy ako 4 pruhy. Piste mi tu aj desat stranove slohy, za tymto si stojim a budem aj vzdy stat.

V takom prípade ale nepotrebuješ nové RC na Dobšinú či Vernár, ale bude ti stačiť aj cesta I. triedy na 2+2 jazdné pruhy. :wink:

Cakal som vselijake reakcie ale toto nie :smiley:

Je to len na základe tvojich príspevkov na fóre. :wink:

Ono totiž nejde len o šírku, ale tiež o stúpania, klesania, klopenie zákrut, ďalšie objekty, ktoré sú na diaľniciach a nie sú na rýchlostných cestách, o dĺžku pripájacích pruhov, o návrhovú rýchlosť atď. a to nie je len o pruhoch.

tak do roku 2013 by mali byt postavene obchvaty Figy, Banoviec a Ziaru + usek Zvolen-Krivan

telecom.gov.sk/pk/071140/vlastnymat.htm

Bol by som moc rad keby aj Ozdany a Tornalu dorobili na plny profil, ale prvorade je spojit tieto dva obchvaty.

dnes som sa dostal k letaku od NDS o spoplatnenych cestach platny pre rok 2007, ale R2 ozdany a tornala tam niesu, pritom na stranke NDS tam tie useky su. keby ma zastavi policajt a chce odomna znamku, ja ju nemam a mavam pred tvarou tymto letakom, uspejem ?? co myslite ?

Podľa mňa v prípade sporu s policajtom je rozhodujúce, či je pod značkou označujúcou cestu pre motorové vozidlá dodatková tabuľka “bez poplatku” alebo nie je

V niektorých novinách som čítal, že NDS tieto úseky Oždany a Tornaľu spoplatnila, žeby podľa toho letáku NDS spoplatnenie zrušila ??? :question:

na stranke spoplatnenie plati, ndsas.sk/index/index.php?ids=537 , vsimnite si aj dole medzi D/R ze R2 tam zaradena je.

tu na obrazku z letaku tam ozdany a tornala chyba, dialnice.info/album_page.php?pic_id=2583 , hore vlavo medzi D/R R2 chyba. letak je platny pre rok 2007 a zobral som si ho na pupme slovnaft v Kremnici :slight_smile:

Ináč ak by mali byť tieto dva úseky spoplatnené, tak by mal byť spoplatnený aj obchvat Čadce, tam je dokonca aj tunel

tak s tym suhlasim, a riadne oznaceny znacenim

2 miro: suhlas