Branisko je na 1/2 profil a na D2 intenzita výrazně neroste kvůli rozpadu federace (zejména se přestalo jezdit na GŘ z Bratislavy do Prahy a z Prahy a Brna do Bratislavy).
Ale máš pravdu, že stavět R2 rovnou na plný profil by celkově vyšlo podstatně levněji než stavět ty úseky nadvakrát a byl by to větší impuls pro investory na jihu a východě Slovenska.
RC R2 v celej svojej dĺžke sa rozdelila na hraničné, západné a východné krídlo.
Hraničné je úsek okolo Drietomy, kde sa momentálne uvažuje, že by sa po dohode s ČR definitívne určilo, či tu má alebo nemá byť RC. Minimálne sa však plánuje pripraviť do r. 2009 výstavba cestného obchvatu Drietomy.
Západné krídlo neráta so súvislou výstavbou do r. 2012, plánujú sa tu riešiť len cestné obchvaty, Trenčína, Prievidze, Žiaru nad Hronom a prípadne aj Handlovej. V r. 2007-2008 sa plánuje začať obchvat TN s termínom dostavby v r. 2010 (most) - 2012 (aj s cestami) a ZH sa pripravuje.
Východné krídlo predpokladá zastavenie ďalšieho rozvoja, teda dostavia sa rozostavaný úsek a dokončia sa už otvorené úseky. A nová výstavba sa tu plánuje po r. 2008, resp. 2012.
Moj nazor: Je mi absolutne jedno, ci je cesta 24,5 alebo 26,5 alebo jaka chmara, 4 pruhy ako 4 pruhy. Piste mi tu aj desat stranove slohy, za tymto si stojim a budem aj vzdy stat.
Ono totiž nejde len o šírku, ale tiež o stúpania, klesania, klopenie zákrut, ďalšie objekty, ktoré sú na diaľniciach a nie sú na rýchlostných cestách, o dĺžku pripájacích pruhov, o návrhovú rýchlosť atď. a to nie je len o pruhoch.
dnes som sa dostal k letaku od NDS o spoplatnenych cestach platny pre rok 2007, ale R2 ozdany a tornala tam niesu, pritom na stranke NDS tam tie useky su. keby ma zastavi policajt a chce odomna znamku, ja ju nemam a mavam pred tvarou tymto letakom, uspejem ?? co myslite ?
Podľa mňa v prípade sporu s policajtom je rozhodujúce, či je pod značkou označujúcou cestu pre motorové vozidlá dodatková tabuľka “bez poplatku” alebo nie je
tu na obrazku z letaku tam ozdany a tornala chyba, dialnice.info/album_page.php?pic_id=2583 , hore vlavo medzi D/R R2 chyba. letak je platny pre rok 2007 a zobral som si ho na pupme slovnaft v Kremnici