Myslim, ze s 007 nema cenu diskutovat. Ale, aby sme sa vratisli k teme, pakovia z NDS, miesto toho, aby poriadne dokoncili NAJVYTAZENEJSI USEK R2 KE-SACA, radsej ho preklasifikovali na jednotku, aby nahodou do KE kraja nemuseli nic investovat:
Pritom za velmi rozumne peniaze sa tam dali spravit MUK a obchvaty, aby to bolo od KE na suvislu 130ku. To nevymyslis, to je hej-ols-cav-ky blavastan.
Ak je 80% áut z ČR, tak nám žiadnu diaľnicu pri RK netreba
Jedine, žeby ostali aj cez rok
Apropo, tu D1 ako kostru D ti schvaľujem, ale kostra má držať cele telo, takže až po MI
R2 ozaj nie je až taká dôležitá, južania píšu stále v minulosti (už sa treba zmieriť s tým, že sa vybral severný variant) a zakopať bojovú sekeru
LENŽE, naďalej sa diskriminuje juh, tj. “netreba tam investovať ani 100M”, lebo nie sú intenzity a to je ta voda na ten mlyn, čo poháňa južnú agresívnu diskusiu
Mike007, myslim ze s DrX a ani s Devilom nema zmysel na tieto temy diskutovat. Kazdy normalny clovek si vie urobit triezvy nazor, len 2 ludia ziju vo svojej bubline.
Tiez uz som sa davnejsie rozhodol nespochybnovat neustale prekrucanie faktov aby im mohla sediet ich teoria o R2 -dialnicnej kostre celeho Slovenska
Presne ale ako si pisal, D1 musi byt priorita a paralelne co sa da, by sa mal budovat zvysok, vratane R2.
Napriek tomu je ale skoda ze oba useky z obchvatu Kosic na R2 sa nejako na NDS neunuvaju posuvat blizsie k vystavbe…
este raz to napisem - ked sa tie cisla opakuju medzi 4 uzlami iducimi po sebe a medzi nimi su “vjazdy do garazi”, tak tie garaze urcite daju 600 vozidiel na hodinu, ze?
??? sorry, nechapem suvis, ale:
6-8000 je prazdninovy narast oproti beznemu stavu, tak potom neviem - o co ine asi moze ist; kde koncia? nuz, mozu skoncit v Besenovej, mozu skoncit kdekolvek inde na chatach/ubytovacich zariadeniach/stanoch na III/2213, mozu skoncit v Tatralandii - v urcitych pripadoch je rychlejsia cesta po III/2213; nehovoriac o tom, ze mozu pokracovat smer BB (strediska Donovaly, Gothal);
ak ich v cislach nevidite okolo PP, moze to byt aj tym, ze odbocia uz v Strbe smer Strbske Pleso, alebo LH - smer Podbanske alebo Boca.
ano, medzi TT a NR suhlasim, tam je plnka a potom dalej je to “cesta duchov” - poznam, jazdim
a co si mam nechat vytlacit ucebnicu v 6.vydaniach? mozno viem viac nez Vy, to je problem?
ale tvari sa tak Vasa juzna trasa, ktora je “velky problem” a nutne okamzite potrebuje rychlostnu cestu…
ani vy medzi faktom a satirou
ukazte mi prosim 4-pruh na I/18… Strecno=striedavy trojpruh, okolo Levoce=striedavy trojpruh… a dalej?
jasne, stretlil som neskor som si dal namahu - 19 zo 100
brutalne zanedbana priprava - uz od ktoreho roku? matne si spominam od momentu, ked prisli robit na MD strapato-stromove zbijacky
Tu sa musím devila zastať. To by som si potom aj ja mohol vymyslieť intenzity 30k/24 hod. na D3 KM - ZA a tvrdiť, že viem viac ako Vy. Neovládame telepatiu, nevieme či neklameš, nevymýšľaš si alebo či skutočne disponuješ aktuálnejšími dátami.
Základom správnej argumentácie je vedieť vyzdrojovať/legitimizovať/dokázať dáta, ktorými argumentuješ. Posledné verejne dostupné dáta zo sčítania dopravy sú z r. 2015.
Vcerajsi nedelnajsi poobednajsi prejazd Certovicou, od vrchola Certovice az do Podbrezovej kolona o 3km+ dlzke vytvorena za odtahovkou iducou 60km/h, usek Podbrezova - Banska Bystrica suvisla kolona, zdrzanie +30 minut, az po prvu krizovatku, novypridany semafor pred Banskou Bystricou, aj ked blikal na oranzovo.
Toto je vsetko len nie cesta duchov, Donovaly su plne, orezane zapchami v RK, tak vsetko ide na Certovicu, ta sa za posledne roky extremne zhorsila.
Cize uz nie je ani jedna volne prejazdna cesta zo severovychodu na juhozapad.
osobne si myslim, ze polprofily by sa nemali vobec stavat, potom su to obycajne cesty prvej triedy; s bezpecnostou to ma malo spolocneho, to uz potom radsej postavit jednotku v profile 2+2; u nas takmer neviditelny typ komunikacie, vsade inde okolo nas celkom bezne. bude vlk syty aj ovca cela;
R1 je za NR naozaj volnejsia a potom sa to vsetko zasa naleje do jedneho pruhu cez horsky prechod; mna by potom zaujimalo, ze preco tie vozidla nejdu teda od ZV dalej po R2, ked je juzny tah vhodnejsi ako severny…
Pretoze okrem Kosic, Roznavy, Trebisova a Michaloviec je vsetko ostatne rychlejsie aj dostupnejsie po D1. Ci uz Popradska dolina/Tatry, Saris, Bardejovska dolina alebo Humenne a dalej na vychod.
Ono, keby na juhu bola dokoncena R2 okrem sorosky, bolo byt to na vychod od Presova asi tak jedno ci juh alebo spodok. Ale nie je, takze situacia je aka je. Dokonca google maps aj mapy.cz ukazuju pri trase Braislava-Kosice (centrum centrum) rozdiel len 10 minut v prospech juznej trasy.
Rovnako ako som napisal pred 15 aj 10 rokmi sem na toto forum. Uz v skole ma ucili, ze ked robim test, mam zacat od najjednoduchsich otazok, aby ked zamrznem na zlozitej otazke, neskoncil som s 5kou a prazdnym testom. Rovnako na Slovensku sa mala definovat zakladna dialnicna siet a budovat sa malo od najlahsich usekov. Preto uz aj mala byt R2 spravena. V sucasnosti sme mohli byt na 80% celej asi 2500km dialnicnej siete. Obchadzali by sme Strecno, Donovaly, Certovicu, Sorosku, vsetky bodove zavady rovnako ako teraz, ale zbytok by sme mali komplet dokonceny.
ta mapka je strasne povrchna. tam by si mal tych “zlozitych otazok” tolko ze tie vsetky obchadzacky by narastli na velke cislo. ze si isiel v nedelu vysvetluje co sa dialo na certovici. ja som to vyskusal vlani cez tyzden tam a spat a nebol problem, skor to bola cesta duchov. ani suvisly usek ti negarantuje ze niekde pri TT sa nestane buracka a si tam kde si nechcel byt.
to by si musel setrit vsade kde uz mame 10-15.000 intenzity a museli by sa v poloprofile budovat aj tunely. cize jedna rura nielen branisko ale prakticky vsetko okrem sitiny a poloprofil nie od tatier ale uz od ZA. to by som chcel vidiet tie reakcie ludi…
Mapka reprezentuje hlavne smery ktore su dolezite. Ich konkretna realizacia nie je ulohou tej mapky.
Ja chodim cez Certovicu vacsinou v nedelu, som preto menejcenny? Alebo tie tisice dalsich co tam chodia v nedelu a musia stat v zapchach? Stat mi urcuje pracovny cas od pondelka do piatka, takze vylety navstevy bohuzial vychadzaju na vikend.