Ja som pred par mesiacmi stal 20minut v Lade, lebo sa tam opravovala cesta, co to ma s tym akoze spolocne?
Pokial by si cital moje prispevky pozorne, zistil by si, ze cez Zilinu nechodim, ale vyhradne cez Donovaly
Mna absolutne nezaujima ci nejaky obchvat Presova je alebo nie. Mne vadi na tom to, ako s k tomu pristupuje, ako su urcene priority, aka je tu neschopnost vlady a spol.
Ostatni sa nemaju pravo stazovat teda? Co D3, R2 (zapadna), cela R3, R4, R7 atd. myslis ze oni necakaju? Vy staviate R2 do pozicie najdlolezitejsej cesty na slovensku. Aj ked nesplna ziadne predpoklady, preco by sa mala riesit prednostne…
Neviem co tu splietas Medzilaborce To ze si sa narodil o presne 200km zapadnejsie, neznamena ze si krajsi, sikovnejsi a mudrejsi
preco vyhradne. zeby preto lebo na plnsej ceste sa neda ist 120 ??
tak schvalne som si to vyhladal, 01. Sep 2018, 14:13 si v prispevku o R4 tvrdil toto:
Kazdy tomu rozumie, preto hovorim, ze to netreba momentalne vobec stavat. Dolezity je len SO PO a Kapusany - Lipniky. Ostatne sa moze dat do suflika.
na D3 sa stavia obchvat CA, stazovat sa mozu ale nemozu mat vsetko naraz. npr. kolkokrat som uz napisal ze treba prelozky na R3…necitas ine temy ?? R7 je na juhu a tvrdim ze je zbytocna a vyjazd na DS sa mal riesit ako C22,5. nieze nemaju pravo, ja im drzim palce, nech sa stazuju aj oni lebo v tejto dzamahirii sa inac neda. ani R2 by si nikto nevsimol, mozno prave vdaka tomu ze ju okato zacali ignorovat si pohnevali ludi a samospravy. ale pozri sem
hmm… osobna preferencia, ako som sa uz vyjadroval skor, BA - ZA je pre mna nudna… lepsi pozitok z jazdy mam na R1 a nasledne donovaly… hmm plnsia, neplnsia to neviem, jazdim prevazne neskoro vecer/v noci…
neviem co ako tym chces povedat…
Na R2/R3/R4 sa tendruje, bohuzial vlada ma momentalne ine problemy, aby riesila nejake financovanie dialnic (a rc).
ze som ta nachytal - nehovoris pravdu o tom ako ta nezaujima SO PO.
na R3 sa tendruje 5 km co je skoro nic, na R2 to moze byt posun ako sa postavi aj kri-tom aj obchvat KE.
mas podivny pristup, R4 mimo SO PO ta nezaujima tak ocakavas ze nas nebude zaujimat R2 ci R3. potom pises ze bezia tendre ale vlada ma ine problemy ako financovanie. cize vratime sa k tomu ze podstatne je to co je rozostavane. a to je tych 0 km na RC a vyse 60 km na D1. ale nemame sa stazovat lebo ta R2-R3 nezaujima akurat SO PO aby si nemusel stat na PO semaforoch. inac povedane teba juh nezaujima ale nas ma zaujimat sever.
nic zle neurobil. dokonca by som to odporucil urobit aj na inych usekoch. vykup pozemkov je castokrat najvacsia brzda v priprave.
“Mimoriadnu pozornosť si zaslúži fakt, že v tomto regióne NDS nečaká na projekty a už v lete 2018 začala vykupovať pozemky pre obidva úseky (Zacharovce - Bátka, Bátka - Figa). Vôbec prvýkrát tak vykupuje pozemky (pravdepodobne na pokyn ministra) už pred zakontrahovaním dokumentácie na stavebné povolenie (DSP). Takto mimoriadne sa nepostupuje v žiadnom inom regióne. Štandardne sa výkupy realizujú po dodaní DSP, len zriedkavo skôr, a to vždy aspoň po spresnení záberov pozemkov v rámci projektovania DSP. Opačný postup ukazuje mimoriadny záujem ministra Érseka stihnúť výkupy pozemkov pod stavby v tomto regióne do skončenia jeho mandátu. Žiaľ, môže znamenať zbytočné zvýšenie nákladov na tieto stavby - buď projektantov pri navrhovaní technického riešenia obmedzia požiadavkou rešpektovať už vykúpené zábery pozemkov, alebo zostane časť plochy vykúpených pozemkov nevyužitá a nové zábery bude potrebné dovykupovať.”
Ja v nákupe nevidím plytvanie, ale urychľovanie výstavby. Horšie pre tých tzv. tiež skupovateľov pozemkov, lebo sa menej z nich nabalí ak nemá presné informácie a kupuje mačku vo vreci. To, že to kupuje aj štát, a poniektoré nebude potrebovať, je to práca navyše a aj náklady, no nespokojným záujemcom, potom môžu poskytnúť ako náhradne pozemky v rovnakej cene.
Tak v tom sa zhodneme, že je to brzda a že by sa to malo odkupovať podľa schváleného variantu EIA a nezdržiavať sa. Viac spolupráce pri komasáciach v katastroch, ako som videl na katasterportáli v Cesticiach a Krásnej nad Hornádom pri plánovaní R2. Tu je pekný príklad aj na tu zmenu riešenia, kde v Krásnej je potrebné pre zmeny riešenia vykúpiť ine pozemky než sa plánovalo. Nadväzujem na svoj predošly príspevok, ale kde nie je lukratívna pôda myslim cenovo umelo navyšovaná, tak tam by sa malo riešiť aj týmto spôsobom. to vedie k urychleniu výstavby a čiastočnému zamedzeniu kšeftovania s pozemkami.
Tu budem suhlasit s diskutujucimi.. ak sa fakt jedna o pozemky podobne BAKTA, BATKA atd, kt su fakt ciste polia a vieme ze tam budeme stavat lebo EIA to ,odsuhlasila, nevidim nic v zlom aby sa dane pozemky vykupovali uz v predstihu a je jedno kde resp v kt kute SVK sa nachadzaju.. ved nech to robia aj v useku R3, D3, pomaly ale isto Hlavne ked vieme ze tie pozemky mozu uz teraz mat 10tky spolumajitelov, kt vymieraju a opat sa rozdrobuju..
wtf, hovoril som o tom co ma byt na r4 priorita, aby sa nezacali pripravovat/stavat nepotrebne useky ako napriklad Ladomirova - Hunkovce (ktora je uz pripravou dalej ako Kapusany - Lipniky)
stranu predtym som pisal, ze D1 a D3 ma prioritu, a vsetky useky si mimo “mojej” doliny, na Kysuciach som snad ani nebol a stale je to moja osobna priorita. Ja premyslam racionalne, zatial co vy emocionalne. Pretoze to ide cez vasu dolinu, tak to musi byt postavene hned, vsak vy uz cakate 20 rokov.
Ano cakam na semaforoch Na vychod chodim nepravidelne raz za 3 mesiace/pol roka, urcite to je to co ma najviac trapi Vlastne mna netrapi nic, som absolutne nestranny.
Mna vobece nezaujima ci je to Presov alebo Rimavska Sobota, ked je niekde vacsi problem s dopravou, tak riesim ten a nie skryvat sa za nejaky regionalny rozvoj.
Yoggy52 Doprial by som Ti bývať v nepotrebnom úseku Ladomírova_Hunkovce, kde nevieš bezpečne prechádzať cez cestu, pre zvyšujúci sa počet kamionovej dopravy, ničenie domov v okoli ciest a pre demagógiu aj úpravu intenzit (veď len okolo 2000 vozidliel), hoci je to hlavný ťah od Baltiku Estónska v smere na Turecko. Po kríze z Ruska s Ukrajinou, zachádzanie ruských kamionov cez Bielorusko na túto trasu. Ja tam nebývam, ale občas zajdem na nákupy do Poľska, takže zmeny v intenzitách vidieť nielen na juhu R4 ale aj na severe. Tie sú viditeľné aj na R4 Milhosť a D1 PO-KE. Alebo tie kamiony s medzinárodnými značkami hlavne cestujú po severnej D1 na západ?
boze moj, pisal si “Mna absolutne nezaujima ci nejaky obchvat Presova je alebo nie.” a predtym si pisal “Dolezity je len SO PO a Kapusany - Lipniky.” akurat si *** do vlastnej huby.
ale dialnice sa stavaju aj pre regionalny rozvoj, a to nielen v zapadnej europe. to je moj nazor ale fakt kt. ty ignorujes. cesko, polsko a madarsko tiez stavaju aj kvoli regionalnemu rozvoju a nielen tak ze spocitaju intenzity cez excel tabulku a kde vidia vacsie cisla tam budu stavat. vsaak si pozri mapy kde stavaju a ake useky.
a pre mna je priorita npr. dialnica KE-MI hoci som tam bol naposledy pred 5-6 rokmi a zrejme tam vela rokov ani nepojdem. ale pokladam ju za omnoho dolezitejsiu ako R4 uz len kvoli poctom obyvatelov aj dostupnosti KE. ano, rozmyslas racionalne podla vlastnych potrieb a podla sprav a nazorov medialnej masinerie ktorou oblbuju ludi od cias meciara. ja rozmyslam tiez racionalne podla potrieb regionov ktore poznam. nie podla toho co nakreslili do mapy pocas meciarovho rezimu ale ako placu v dopravnom servise.
kazimir zanechava po sebe schvaleny vyrovnany rozpocet ktory mozno ze realne bude aj prebytkovy. niet lepsej prilezitosti vypytat si na dialnice nieco navyse, cize na R2, R3 a R4. co mna mrzi ohladom pripravy tak to je R3 lebo okrem tvrdosina sa nic ani len necrta do 2020.
ach, pisal som to vramci tahu r4, ze tieto dva useky su najdolezitejsie momentalne, ale inak mi na tom absolutne nezalezi.
v polsku maju hlavne tahy poriesene, preto riesia aj ostatne, na slovensku nemame ani tie hlavne tahy. ludia “hladuju”, ale my ideme stavat raketu.
ako som uz spominal, ked bude D1 BA-KE, tak potom sa pozornost presunie na ine cesty.
Žeby z Ružinova? Alebo sa hanbíš že zo severovýchodu a že od Svidnika vyššie skapal pes. Čítam aj tvoje príspevky a reakcie ostatných. Od 2013 si dosť aktívny svojimi príspevkami a zváž či majú niekedy aj výpovednu hodnotu. Alebo už v tej BA si sa stotožnil s tým, že na východe nič nie (veta premiera) a ani netreba? Netreba závidieť.
Nechcem urážať, ale aj ja som 4 roky chodil za prácou do BA, ale nikdy som nezabúdal na rodných, hoci poniektorí z nich mi dávali oveľa viac pociťovať, že nie som ten, čím som bol.
No predstav si ze zo Svidnika, takze mi nemusis ozrejmovat situaciu Mal som ti dat radsej otazku kde som sa narodil, uznavam Ja tu ale nechodim za pracou, ja sa vo Svidniku praveze vobec nezdrziavam, takze preto som to zmenil Hej zistol som, ze dlhe prispevky sa neoplati pisat.
Kedy si sa ma to pytal? Ved to snad ani nie je rok, co som to zmenil prave zo Svidnika na Ruzinov
neviem co povazujes za hlavne tahy v polsku, ale pokial pokial viem stavali aj RC (ich expresowky) bez toho zeby dialnice boli komplet hotove. ked to vezmene zo strany TEN-T core tiez sa stavali aj ine tahy mimo toho npr. S7. tak co sa nas tu snazis presvedcit ?? to iste cesko, madarsko.
mne zalezi na tom aby regiony boli aspon napojene na dialnicu, ak sa to neda tak aspon nech je dialnica na dosah, a tam kde su uplne slabe intenzity aspon hlavne tahy a dolezitejsie jednotky boli naozaj na urovni cesty prvej triedy. a ked pozries ze ktore regiony to su tak vidis ze zemplin. potom novohrad-gemer, horna nitra a podunajska oblast. horna nitra je dotovana statom cez bane a podunajska oblast ma relativne blizko madarsku M1 a ma vybornu hlavnu trat cez NZ.
Mne vôbec neide o to odkiaľ si a to, že si potvrdil, že zo Svidníka a trochu vyššie bývajúcich ľudí ignoruješ a nechceš im dopriať slušné životné prostredie a bezpečnosť tak to je na …
Aby Tebe, keď sa raz vrátiš, alebo vôbec máš v úmysle vrátiť domov, nevyčítali krajania, že si zabudol odkiaľ si.
A teraz k tomu Poľsku, devil ti pekne napísal načo davali Poliaci peniaze z Ten core a teraz majú čiastočne poriešenú severnú trasu, dobre vystavanú prostrednú trasu a južnu trasu v smere zo západu na východ a tým aj ekonomický rozvoj, pričom nezabudli na trasy sever - juh, ale v medzinárodných koridoroch. Češi a Maďari to riešia tiež, len na Slovensku sa stala Dialnica akousi mantrou pre politikov a potom takáto príprava iných cestných stavieb v rámci dopravnej infraštruktúry Slovenska. Slovensko je roztiahnute zo západu na východ, ktoré je rozdelené na sever a juh pohorím tiež naprieč západovýchodne. Takže tu nie je iná možnosť pre obsluhu obyvateľstva ako stavať aj severný aj južný ťah zo západu na východ a potom by sa mali riešiť ťahy zo severu na západ, hoci západny máme skoro postavený, stredný a východný naplánovaný a čiastočne aj v menších úsekoch východny aj zrealizovaný, hoci ten kvoli Maďarom a Poliakom bude musieť byť v rámci medzinárodného ťahu uprednostnený. Ale to ma môže niekto napadnúť, že už len polemizujem a hľadam vyhovorky len kvoli rýchlejšej výstavbe R2 a R4 najmä na východe. Ale aj to znesiem
Ja som sa Ťa nepýtal, asi som sa mal lapidárnejšie vyjadriť. Práveže som reagoval na zvedavé otázky, keďže som sa istého dlhoročného prispievateľa — kolegu (.:.:.) dávnejšie pýtal odkiaľ je, keď sa on viac ráz iných pýtal odkiaľ sú, dal, napísal mi vyhýbavú odpoveď - len istý kraj, celkom rozľahlý je i rôznorodý.
vsade su ludia co sa prestahuju do velkeho mesta a tvaria sa ze su echt mestania. mne je to sice smiesne ale je to ich vec, ovela horsie ked niekto sa nehlasi ku kraju z kt. pochadza. ale naspat k R2…na vychodnej casti je deficit asi okolo 80 km RC potrebnych usekov co nie je malo, tu je vidiet ako sa roky zanedbavala, je to daleko viac ako na R3 aj R4. menovite:
obchvat ZV ma problemy, nejaky vyrazny posun v dohladnom case zrejme nebude
kri-myt a myt-tom - tu je velka sanca ze do 2020 sa spusti a nebude cesta spat
zacharovce-batka a batka-figa - posun vo vykupe pozemkov avsak spustenie tendra bude zrejme v rukach dalsej vlady
soroska - najvacsi otaznik, mozno sa spusti tender, ktory sa da zastavit ale na to uz treba mat gule
obchvat KE - kedze su fondy tak sa postavi aj ked to bude na poslednu chvilu