R2 vseobecne

bolo by to uctyhodne. uvidime, co sa podari. Mytna-Tomasovce uz je na spadnutie…

Strategicky park, ktory obsluzi jedine R2-ka. Nech sa uz cim skor zacne cela stavat!!!

VIDEO: V priemyselnom parku by mohlo nájsť prácu 1600 ľudí
tvkosice.sk/video/5c0e157c4 … rJ97_wYI6M

vladik67:
Na to sa da pozriet aj z druhej strany, vykupovanie pozemkov uz pred spravenim projektovej dokumentacie ma vyhodu. Nejaky zataty vlastnik nemoze zablokovat stavbu, pretoze v pripade nudze sa da stavba posunut.
Pred casom som mal taky napad, ze vzdy ist vykupovat dva paralelne varianty, ponuknut slusnu cenu, co sa aj robi a nechat vlastnikov sutazit, kto skor preda, ten zarobi, ti druhi vyjdu naprazdno.

Ten svoj nápad si mal dať do úvodzoviek, lebo to vyzerá, že ten nápad je môj.

Zle si čítal predošlé príspevky alebo máš to už pomiešané, keďže toľko si diskutoval aj v iných temách, stal si sa vereránom v počte príspevkov, no už nevieš, čo sa tu na fóre písalo.
Čudujem sa Ti, že vyberaš hrozienka s koláča a kde sú tie ospevpvané 5 mil./km?
No ešte stále v šuplíku, lebo na tých úsekoch, kde by sa to dalo za také peniaze realizovať majú ešte len EIA a nie je to finančne výnosne či už pre investora tak aj pre dodávateľa. Jednoducho málo by sa pravdepodobne niekto nabalil a aj preto to počká. Ak nevieš tak ide na R2 o úseky Gombasek-Rožňava, Jablonov n/T- Včeláre, Včeláre-Moldava n/B a Moldava n/B-Košice-Šaca. Obdobne ako na D1 Dargov-Pozdišovce a Pozdišovce-št. hranica s Ukr. (jednoducho úseky na rovinách, kde sa budú stavať mosty kvôli poľným cestám a pre zver). Len očakávam, že nebudeš aj Ty písať, že sú to nepotrebné úseky, keďže nie je potrebná intenzita, lebo takáto obhajoba, sa stala od určitej doby pre mňa a verím, že aj iných na tejto trase smiešná. Kvalitné a bezpečné cesty znásobujú dopravu, čo dokazuje D1 a D3 najmä v okoíi povodia Váhu obzvlášť okolie BA a ZA a prinášaju prácu najmä vo forme služieb ale aj vzniku priemyselných parkov. Chcem ešte dodať, že aj ľudia žijúci v oblastiach spomínaných úsekov odvádzajú dane a prispievali na bezpečené cesty po celej Slovenskej republike len nie u seba. Doteraz sa uskromňovali a aj teraz nechcú nič megalomné a uskromnia sa aj s polprofilmi hlavne bezpečných ciest mimo zastavaných oblasti čiže dedín a miest na tejto trase, čo vedie aj k zniženiu emisii a skvalitneniu životného prostredia nielen v obciach ale celkovo.

K tomu rozdeleniu tejto témy len súhlas s babarom, lebo súťažilo sa o úsek Mýtna-Lovinobaňa, viacej sa tento úsek rieši, takže by mal byť premenovaný podľa tohot názvu, lebo Krivaň-Mýtna sa v poslednej dobe spomína v príspevkoch okrajovo a určite ak nevyselektuje príspevky admin, tak sa najde niekto aby zaplnil medzeru.

Mám prehľad čo sa kde písalo. Aké hrozienka? Niekto tu roky ospevuje 5mil./km, no taká cena nehrozí na ŽIADNOM úseku.
Pekné, že píšeš aj “iba” o polprofiloch, ale kopec ľudí neuznáva polprofily, čo je škoda…

Co splietas, ze nehrozi. Toto tu je jeden zo 4 najnarocnejsich usekov R2 KE-ZV, takze samozrejme nebude najlacnejsi. Nevidim dovod, aby useky KE-Tornala (s vynimkou Sorosky) neboli vsetky za 5mil EUR/km, tak ako R4 KE-HU. Ta to aj v plnom profie, a preto by sa aj mali rovno stavat v plnom profile.

Na pripomienku, v poslednych dvoch rokoch EU zakazala v madarsku stavat nejaky usek (myslim M4?), kedze za 4milEUR/km bol predrazeny. Na Slovensku je 45milEUR/km na D1 (PO) dobry standard, s ktoreho sa tu vsetci tesia. Chore, chore…

Ja Ťa ešte DrX doplnim, že Vlados spája hrušky z jablkami a potom už okrem Sorošky najzložitejší úsek od Krivaňa po Mýtnu, ale aj Zvolen a ešte Plešivecký úsek s tunelom sú nad 5mil/km. Ale čo už, nevie čo sú to hrozienka a stači len čítať. A veľa z Vás bude súhlasiť, že mnou spomenuté useky by mohli byť vystvavané aj pri ešte súčasných cenách za 5mil/km v plnom profile, ale nech máš dušu na pokoji, pre mňa stačí aj v polprofile, len nebudú za 2,5mil ale 3,5mil/km lebo tu neexistuje priama úmera. Ak budú dorábať o 10 rokov tak to už bude 10mil/km a zas budú problémy kvoli intenzitám a v celku nič neušetrime, lebo dvakrát sa robí to isté, neplatná EIA, UP, SP, VO a inflácia.

Problem je ten, ze ked vynechame tieto hrozienka, ostanu nam useky, pri ktorych existuje cesta prvej triedy v takych parametroch, ze by sa dala pri minimalnych nakladoch a troche chcenia preklasifikovat na polprofil RC a potom by ziadny paralelny polprofil nemalo zmysel stavat.

vladik67, pod 8mil./km nebude žiadny úsek a polprofil pod 5mil./km. Dorábať niečo o 10 rokov je nezmysel, ale toto len tak nehrozí nakoľko ani za 20 rokov postavíme to čo je potrebné (ani v rozsahu polprofilov). EIA v prípade rozšírenia na plný profil nie je potrebná, o trase už bolo raz rozhodnuté.

Cize podla teba zhruba stvrtina vychodnej R2 za 5 mil.E/km? Ale iba ak v polprofile. Aj lahky usek Mytna - Lovinobana bude zrejme za priblizme 9.5 mil.E/km. Takze pravdepodobne aj tie ostatne lahke useky budu cenovo podobne.

Ja teda vidim dovod, napr. podla EIA odporucany variant s tunelom Plesivec.

Tak sa nam tu tie 5 milionove useky pekne redukuju. Tak uz len 80 km Tornala - Saca za 5 mil.E/km a z toho odratat 14 km, kde je tunel Soroska, 17 km Tornala-Gombasek, kde je podla EIA odporucany tunel Plesivec a uz sme pod 50 km R2 kde by to malo ist podla DrX v plnom profile za 5 mil.E/km.

Podla Devilovho zoznamu
[url]Regionálne rozdiely a infraštruktúra vyššieho rádu - #3344 podľa devil]

Je tam cena za km 17.57 mil.E/km od Sverepca po Bidovce, useky pre roky odovzdania do uzivania 2007-2022.

Pre R2 tam ma Devil uvedene:

zv-pst 99mil/8km/12,5 mil/km
pst-kri 178mil/10,5km/17mil/km
myt-lov 127mil/13,5/9,5 mil/km

ak teda bude Kr-My za 209 mil.E/9.1km

R2 plny profil spolu: 613 mil.E/41.1km, teda 14.91 mil.E/km

jano na R2 sa stale vedelo ze su 3 useky kt budu ,drahsie, ale stale menej ako D1 variant, a to su presne tie 3kt si napisal.. plesivec soroska /ina moznost ako zial tunelova nie je/ a krivan-mytna… zbytok je fakt rovina kde sa neda nic vymysliet na odrbanie.. Na D1 ak dobre pocitam je 11 tunelov a tu 2..

Keď to vravíš Ty :frowning:, ako autor tohto:

‘komplet’: dialnice.info/viewtopic.php … 50#p185509.

R2 za 5 mil./km bude nech to stojí čo to stojí ! A keď by aj náhodou nebola treba ukazovať prstom na sever :smiley: jeden z Nitry to tu robí už dlho a ostatných nespomínam lebo sú v ignore :sunglasses:

na krivan-mytna a soroska nikto neocakaval 5 mil. ale ani 10 mil. za km. ale na mytna-tomasovce to vyzera na velmi slusnu cenu. a to mame koniec desatrocia so stupajucimi cenami a nie krizu.

mozeme porovnavat cokolvek, aj 200 km dialnice so 40 km RC. len ci to ma nejaku vypovednu hodnotu. npr. rovnako dlhy usek D1 h.p.-l.l.-d.s. ma cenu asi 24 mil. za kilometer. aspon zatial. dsk-tur bola pritom dumpingova cena.

Samozrejme, ze si si vybral usek s tromi tunelmi na porovnanie. Tak si zober nieco z D1 Vazec - Presov a tam si vyber 40 km a porovnaj s 40 km R2 v plnom profile, ked Ti nevyhovuje porovnanie s 200 km D1. To by Ti uz samozrejme nevyhovovalo. A ked ides porovnavat 3 tunely s priemernym usekom R2, tak porovnaj aj intenzity, usporu casu pre vsetky vozidla na ovpyvnenej sieti, usporu pohonnych hmot pre vsetky vozidla, nehodovost.

krivan-mytna je jeden z dvoch-troch najtazsich usekov R2 tak aky priemerny ??? potom ho mam porovnat s cim na vychode ?? presovskymi tunelmi alebo braniskom ???

Vobec nie. Uviedol som pravdepodobnu priemernu cenu za 40 km plnoprofilovej R2 a porovnal to s 200 km D1. To si sa ohradil, tak som Ti dal na vyber lubovolnych suvislych 40 km D1 od Vazca po PO a tie ceny porovnaj. Nevnucujem Ti porovnavat D1 DS-Tu s R2 Kri-Lo, ale ani nemozes porovnavat najtazsich 25 km D1 s priemernymi na R2. HP-DS-Tu 41 km mozes porovnavat s 41-42 km R2 Tornala - Jablonov a podla intenzit urcit co sa viacej pre spolocnost oplati.

este raz: ak z 2-3 najtazsich usekoch na celej 200 km trase vlozis jeden do 40 km celku tak tych 40 km nie je priemerny usek na R2. este tam daj sorosku a zistime ze R2 je “drahsia” ako D1.

toboz ked niektore R2 su v polovicnom profile. a niektore maju byt tiez v poloprofile. D1 so stavkami km je “trosku” reprezentativnejsia vzorka.