asi zacneme pracovat na peticii a pozbierame 50 000 podpisov a basta heheheh
Príprava pokračuje tender na DSP,DP, AD a vytyčovacie práce vyhral Valbek. Predpokladaná cena bola 1,6 mil EUR a konečná cena 637 tis. EUR!
C:\Documents and Settings\gabrism\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\SJG58DYH\Oznamenie_o_výsledku_VO_-_výpis_z_VVO[1].html
je to na stranke NDS verejné obstarávania
Presny link:
ndsas.sk/verejne-obstaravani … 302&prm2=0
Myslim, ze tento usek sa teda stava horucim kandidatom na vystavbu z ERDF uz v r. 2012-2013. A bolo by to aj logicke - 1 usek R2 pre Hornu Nitru a 1-2 useky na R2 ZV-KE s pripravou dalsich.
Okrem ineho tento usek je na R2 v TN kraji asi najpotrebnejsi…
dobry napad. ked to budete organizovat, ozvite sa mi na mail, pomozem vam zbierat podpisy
No asi sa naozaj zacnu obycajny ludia viac snazit tlacit na politikov aby nas zacali brat naozaj vazne…
Vcera som si vsimol vrtnu supravu na krizovatke Dezerice/Ruskovce, este dnes rano tam mali pohodene vzorky pody v tych metrovych podlhovastych nadobach. Juzne od BN smerom na Pravotice v poli po pravej strane vidno nejake vykolikovane miesta. Novucke koliky sa tahaju subezne s cestou vo vzdialenosti asi 30 az 50 metrov, prve som si vsimol kdesi v tom stupaku smerom na Pravotice a koncia az za pravotickou krizovatkou v tom uvale pred Brezolupami.
Snaaad sa konecne nieco pohne, cim to samozrejme nechcem zakriknut.
Mam pocit ze u nas vsetko strasne dlho trva ked sa stavia, uz pred piatimi rokmi bolo neskoro. Zato kradnut- to sa da hned a bezodkladne.
Na stranke NDS je zaciatok vystavby december 2012, to snad uz nebude tak dlho trvat.
Stranku NDS neber vazne a uz vôbec nie terminy uvedene na nej. Aj ked v tomto pripade je mozne, ze sa tento usek zacne stavat uz buduci rok, kedze usek je v zasobniku projektov ERDF.
Podľa verejného obstarávania:
[b]Názov: Vypracovanie dokumentácie pre stavebné povolenie (DSP), dokumentácie na ponuku (DP), výkon autorského dozoru (AD) a vytyčovacích prác pre stavbu: Rýchlostná cesta R2 Ruskovce - Pravotice
V.1) DÁTUM ROZHODNUTIA O ZADANÍ ZÁKAZKY:
5. 11. 2010
V.2) POČET DORUČENÝCH PONÚK:
2
V.3) NÁZOV A ADRESA HOSPODÁRSKEHO SUBJEKTU, V PROSPECH KTORÉHO SA ROZHODLO O ZADANÍ ZÁKAZKY
Združenie VALBEK zastúpené VALBEK, s.r.o.
IČO: 36 612 642
Kutuzovova 11, 831 03 Bratislava
Slovensko [/b]
Takže projekčná organizácia Valbek s.r.o. pracuje intenzívne na vypracovaní dokumentácie
zajtra ráno si tie “kolíky” pozriem /mám tadiaľ cestu/…Termín je dobrý, ale nebudú asi “prašule”, takže sa drž toho čo povedal Andrej.
Zrejme od vcera pribudli znacky v poli aj na krizovatke Ruskovce/Dezerice. Smerom do BN su po lavej strane subezne s cestou, za tym uvalom prejdu napravo a odtahuju sa od sucasnej cesty smerom na byvale PD Horne Ozorovce.
na tomto useku som videl dve vrtne supravy jednu na zaciatku a druhu priblizne 1 km od ruskoviec ,pri krizovani s cestou I/50 na oboch koncoch je to vykolikovane koliky su od seba 20 az 50 metrov videlo sa my to nejake uzke ako pol profil. A muju pod tento usek vykupene pozemky? lebo by bola skoda prist a tie koliky lebo su na zoranych polia a este asi to stym nesuvisi ale pri jerichove priblizne asi 200metrou od pumpy smerom na pd su po pravej strane vypilene stromy na 100 metrovom useku na tom jerozbitejsom
Podľa mňa si dalo Združenie VALBEK urobiť geologický prieskum, kedže robia DSP…
Neviem, ci tu tato informacia uz zaznela, ale podla tohto clanku sa uvazuje o stavbe tohto useku v 1/2 profile
viewtopic.php?f=35&t=15291
Ja si myslím, že tie intenzity sú tam aj na plný profil. Určite na obchvat neprejde všetka premávka z terajšieho prieťahu mestom (hlavne ak bude spoplatnený), ale ak to myslia s R2 vážne a po dostavbe tohto úseku pribudnú v dohľadnej dobe ďalšie, tak polprofil nemá zmysel.
no neviem, na zaciatku a na konci useku je na I/50 okolo 10000 aut…
Urcite nie je mozne financovat naraz okolite useky R2 spolu s dostavbou D1, vystavbou R2 ZV-KE, D3, R3… Ked zrekonstruuju sucasnu I/50, este 5-10 rokov kapacitne postaci. Nemôzeme chciet stavat vsetko naraz, prioritu musia mat useky s vyssou intenzitou a koridory.
A snad naozaj nikto neveril, ze TN-PD sa naozaj zacne stavat v r. 2010 (podla planu vystavby z r. 2007), ked sa tie useky realne s vynimkou tohto useku v podstate nepripravovali.
Len musíme vziať do úvahy, že nejaký ten rok potrvá, kým ten úsek bude hotový a premávka zatiaľ porastie a tiež že je tam vysoký podiel kamiónov.
Ak by to mal byť na 10 rokov jediný postavený úsek R2 v tomto regióne, tak by to mohol byť aj polprofil, ale ak sa R2 plánuje postupne po tomto úseku stavať celá od TN po PD, tak by sa mal aj tento úsek stavať rovno v plnom profile.
intenzita pred a za BN je 11-9.000, narast dopravy bol asi 20 % aj podiel NA je 20%. bude narast premavky zaroven velka cast aut pojde do BN cize obchvat nevyuzije takze na obchvate bude okolo 10.000. pri vhodnom smerovom vedeni staci poloprofil.
kapacita dvojprudovej RC na rovine moze byt az 20000 aut denne (neplati pre tych, ktori z principu musia predbehnut kamion, aj ked ide stabilne 90), takze rezerva je velmi velka, kludne do roku 2025
je velmi podstatne ci to bude rovna cesta alebo nie. npr. 1/2 profily R3 su v tomto horsie ako mnohe cesty I .tr. stupania az tak nevadia lebo ak budu tak sa urobi 3. pruh.
podstatne je aby okrem BN a zv-krivan ostalo nieco aj na dalsie useky.