Tento usek by sa nestaval ani keby Miklos nepriskrtil.
Na odstrel budu aj asi ine useky D1…hm co uz tato vlada ma ine priority…
Tato vlada musi v prvom rade riesit otazku “Co robit, ked na kazde 4 eura vydavkov mam 3 eura prijmov”. finance.gov.sk/Default.aspx?CatID=7641
no co nesledujes co sa bude diat pojdu hORe dane a odvody oni to zaskatulkuju neboj , bude este veselo a odsere si to cela republika na ukor pazravej BRATISLAVY…
@FANUSIK: Hm, to myslis ironicky? Ak nie, nikto ta nedrzi, prestahovat sa mozes vzdy a usidlit sa tam, kde budes spokojny. Tieto vojny BA vs zvysok SK nemaju zmysel, aj tak sa tok penazi riadi politickymi/ekonomickymi zaujmami … ci mas na ten tok dosah aj inak ako raz za 4 roky? Koniec OT.
Fanusik, esteze hornej nitre dotuju 4.000 pracovnych miest v baniach…nehovoriac o specialnom zakone kvoli novakom…
Fakt je ten, ze horna nitra vymiera. Bane skor ci neskor zakapu, nahradou ma byt priemysleny park v PD. Ten ma ale problem, neporiesenu dopravu. Co sa tyka Novak, to je specificke mesto, da sa povedat priemyselne centrum hornej nitry, ktore sa ale dostava do velkych problemov - vojensky opravarensky podnik v pruseri, chemicka v pruseri, bane v pruseri, neviem ako je na tom elektraren momentalne. Kazdopadne hornu nitru necaka nic dobre v blizkej buducnosti, len problemy a pomaly sa zmeni na dalsiu hladovu dolinu.
toto je svata pravda, mali by sa snazit v dohldanej dobe aspon urobit pripravu na zlepsenie dopytrvy na hornej nitre, lebo za par rokov tam bude brutalny socialno - ekonomicky problem, a vsetci sa prestahovat nemozu …
Ono by teraz vlastne bolo jednoduchsie potiahnut R2 od ZH do HA a myslim, ze by to velmi pomohlo priemyslu. Pripadne ak by na to bolo, urobit este kusok do PD, ale tam je cesta sice rozbita, ale pomerne rovna a siroka a na Banskej su aj pomale pruhy, takze to je v poho podla mna.
Ruskovce - Pravotice treba poriesit ako prelozku I/50. Tento usek je takmer pripraveny, ale najblizsie 4 roky sa urcite stavat nebude. Necudoval by som sa, keby cela R2 TN-ZH bola zrusena a obchvaty by sa dali na starost SSC. R2 (resp. obchvat I/50) pri Handlovej je daleka buducnost 20-30 rokov.
si ako obohrata platna: "nebude sa stavat ", “nezacne sa”, “o 20 rokov”, “zastavi sa”, “nestihne sa”
Hej, akoby ho za to platili… Je jednoduchsie hladat dovody, preco to nejde, preco byto nemalo ist, ci je to zbytocne. R2 je jednoznacne potrebna, uvazuje sa o nej uz desatrocia, o jej vyzname nikto z odobornikov nepochybuje. Skoda len, ze sa stale nemoze najst “vola” na jej realizaciu…
Asi by som mal Fica poskladit, nech mi za tuto “reklamu”, teda antireklamu nejake to euro hodi. Ale nesmiem mu povedat, ze som ho nevolil Ale vazne, pokial sa pozriete na celu historiu okolo R2 v useku od TN-ZH musi kazdemu dojst, ze na tento usek kompetentni jednoducho dlhodobo prdia, ci uz je pri moci lavica, alebo pravica. A to, ze na to prdia ma svoju logiku. Necudoval by som sa, keby sa tieto useky stavali medzi vobec poslednymi v ramci RC na Slovensku.
Ale ked si to zoberiete tak usek PRAVOTICE-RUSKOVCE je asi najpotrebnejsi…na celej R2…ak sa toho vobec dozijeme lebo ja uz nikomu neverim , je to o tom aky politik sa dostane do vedenia a na ake miesto…
Nechcem byť protivný, ale aký zmysel a pointu mal príspevok pred týmto textom ?
Asi ziadny… Fico o nom “basnil”, neurobil nic… Figel ho uplne odstavil, co je v konecnom dosledku to iste…
Ale ked si precitate Volebne sluby SDKU mali prioritu prave rozostavat R2…TN-PD…
Ak si tomu naozaj veril, tak si potom dost naivny.
Problem je ze SDKU nie je vo vlade sama … potom musis svoje predstavy korigovat o sluby koalicnych partnerov. Takze vysledkom je “programove vyhlasenie vlady”. Podla toho mozes hodnotit. Samozrjme ako volic SDKU mozes kritizovat aj toto. ked politici lakaju volicov poslubuju kadeco
Veď sa na tom potichu pracuje, teda konkrétne sa spracováva dokumentácia napr. DUR pre úsek Pravotice - D.Vestenice, D.Vestenice - Nováky - počkaj času jak hus klasu. Samozrejme pred r. 2014 sa stavať nezačne, tu sú potrebnejšie úseky D1, ale príprava beží. Aj tak vo finále to bude otázka dostatku zdrojov.