R2 Ruskovce - Pravotice

Tento usek by sa nestaval ani keby Miklos nepriskrtil.

Na odstrel budu aj asi ine useky D1…hm co uz tato vlada ma ine priority…

Tato vlada musi v prvom rade riesit otazku “Co robit, ked na kazde 4 eura vydavkov mam 3 eura prijmov”. finance.gov.sk/Default.aspx?CatID=7641

no co nesledujes co sa bude diat pojdu hORe dane a odvody oni to zaskatulkuju neboj , bude este veselo a odsere si to cela republika na ukor pazravej BRATISLAVY…

@FANUSIK: Hm, to myslis ironicky? Ak nie, nikto ta nedrzi, prestahovat sa mozes vzdy a usidlit sa tam, kde budes spokojny. Tieto vojny BA vs zvysok SK nemaju zmysel, aj tak sa tok penazi riadi politickymi/ekonomickymi zaujmami … ci mas na ten tok dosah aj inak ako raz za 4 roky? Koniec OT.

Fanusik, esteze hornej nitre dotuju 4.000 pracovnych miest v baniach…nehovoriac o specialnom zakone kvoli novakom…

Fakt je ten, ze horna nitra vymiera. Bane skor ci neskor zakapu, nahradou ma byt priemysleny park v PD. Ten ma ale problem, neporiesenu dopravu. Co sa tyka Novak, to je specificke mesto, da sa povedat priemyselne centrum hornej nitry, ktore sa ale dostava do velkych problemov - vojensky opravarensky podnik v pruseri, chemicka v pruseri, bane v pruseri, neviem ako je na tom elektraren momentalne. Kazdopadne hornu nitru necaka nic dobre v blizkej buducnosti, len problemy a pomaly sa zmeni na dalsiu hladovu dolinu.

toto je svata pravda, mali by sa snazit v dohldanej dobe aspon urobit pripravu na zlepsenie dopytrvy na hornej nitre, lebo za par rokov tam bude brutalny socialno - ekonomicky problem, a vsetci sa prestahovat nemozu …

Ono by teraz vlastne bolo jednoduchsie potiahnut R2 od ZH do HA a myslim, ze by to velmi pomohlo priemyslu. Pripadne ak by na to bolo, urobit este kusok do PD, ale tam je cesta sice rozbita, ale pomerne rovna a siroka a na Banskej su aj pomale pruhy, takze to je v poho podla mna.

Ruskovce - Pravotice treba poriesit ako prelozku I/50. Tento usek je takmer pripraveny, ale najblizsie 4 roky sa urcite stavat nebude. Necudoval by som sa, keby cela R2 TN-ZH bola zrusena a obchvaty by sa dali na starost SSC. R2 (resp. obchvat I/50) pri Handlovej je daleka buducnost 20-30 rokov.

si ako obohrata platna: "nebude sa stavat ", “nezacne sa”, “o 20 rokov”, “zastavi sa”, “nestihne sa”

Hej, akoby ho za to platili… :slight_smile: Je jednoduchsie hladat dovody, preco to nejde, preco byto nemalo ist, ci je to zbytocne. R2 je jednoznacne potrebna, uvazuje sa o nej uz desatrocia, o jej vyzname nikto z odobornikov nepochybuje. Skoda len, ze sa stale nemoze najst “vola” na jej realizaciu… :confused:

Asi by som mal Fica poskladit, nech mi za tuto “reklamu”, teda antireklamu nejake to euro hodi. Ale nesmiem mu povedat, ze som ho nevolil :smiley: Ale vazne, pokial sa pozriete na celu historiu okolo R2 v useku od TN-ZH musi kazdemu dojst, ze na tento usek kompetentni jednoducho dlhodobo prdia, ci uz je pri moci lavica, alebo pravica. A to, ze na to prdia ma svoju logiku. Necudoval by som sa, keby sa tieto useky stavali medzi vobec poslednymi v ramci RC na Slovensku.

Ale ked si to zoberiete tak usek PRAVOTICE-RUSKOVCE je asi najpotrebnejsi…na celej R2…ak sa toho vobec dozijeme lebo ja uz nikomu neverim , je to o tom aky politik sa dostane do vedenia a na ake miesto…

Nechcem byť protivný, ale aký zmysel a pointu mal príspevok pred týmto textom ?

Asi ziadny… :slight_smile: Fico o nom “basnil”, neurobil nic… Figel ho uplne odstavil, co je v konecnom dosledku to iste…

Ale ked si precitate Volebne sluby SDKU mali prioritu prave rozostavat R2…TN-PD…

Ak si tomu naozaj veril, tak si potom dost naivny.

Problem je ze SDKU nie je vo vlade sama … potom musis svoje predstavy korigovat o sluby koalicnych partnerov. Takze vysledkom je “programove vyhlasenie vlady”. Podla toho mozes hodnotit. Samozrjme ako volic SDKU mozes kritizovat aj toto. ked politici lakaju volicov poslubuju kadeco :slight_smile:

Veď sa na tom potichu pracuje, teda konkrétne sa spracováva dokumentácia napr. DUR pre úsek Pravotice - D.Vestenice, D.Vestenice - Nováky - počkaj času jak hus klasu. Samozrejme pred r. 2014 sa stavať nezačne, tu sú potrebnejšie úseky D1, ale príprava beží. Aj tak vo finále to bude otázka dostatku zdrojov.