Obchvat BN ma dva velke nedostatky, ktore skutočne nemali byť a je potrebné ich odstrániť.
V smere TN-PD je vyjazd katastrofa. Pripomenulo mi to zjazd z noveho TN mosta pri Laugaríciu, kde som osobne videl do protismeru vbehnut 3 auta. Jedno z nich bola sanitka s Trenčanskou ŠPZ, teda ani TOP profík sa tam nezorientoval správne. Následne boli robené opravy a korekcie ale že by som sa cítil v danom úseku bezpečne, o tom ani slichu. Určite sa musí opraviť výjazd na R2 od Trenčína čo najskor, kym sa tam nestane smrtelna nehoda…jedine štastie že tu sa nechodi do protismeru ale do Banoviec, teda je ten obchvat stále poloprázdny.
Ako to takto mohol niekto schváliť? KATASTROFA ako sa šetrilo na tom projekte…povodne to tam malo vyzerat uplne inak.
Druhy nedostatok je tiež už spomínaná chýbajúca MUK na Topolčany. Hamba tomu kto tuto zmenu podpísal. Tu som už menší optimista že to opravia.
Ostatné by bolo v poriadku až takmer na pochvalu, len ma štvú tie plné čiary. Až tam bude vyššia intenzita málokto to bude dodržiavať, lebo aj tak to bude jeden z najbezpečnejších úsekov na predbiehanie.
No a čo sľuboané ostatné úseky západnej R2? SSC sa vyhovara že neopravia I/9 lebo R2 a na R2 sa kašle, lebo sa stale posudzuje…niekedy človek iba žasne
no dnes som si aj ja obchvat BN vyskusal ako sofer,na zaciatok poviem ze je to neporovnatelne lepsie ako ist cez BN ,nova rovna cesta,siroke krajnice
,od zaciatku po koniec pri dodrzani MPR trvala cesta 7 a pol minuty pri prazdnej ceste,ako az blaznivo prazdnej lebo som stretol v protismere 6 aut (1 kamion a zanim natlacenych 5 osobakov) v mojom smere predomnou a ani zamnou ani jedno auto som nevidel no a po tom co som si tu precital o tom nedomyslenom zaciatku obchvatu tak som bol nato pripraveny a dal som si pozor ale predomnou dievcina na X6 si to pekne pomylila do protismeru a dupla na brzdy a vycuvala to naspat,nastastie fakt velmi malo aut bolo
ale vazne je to tam klamlive ,nebezpecne klamlive
potom ma prekvapil na zaciatku od PD vjazd na cestu na BN naco to spravili cez to esicko ked to mohlo ist priamo pohodlne? dali tam betonove zabrany a tie auta obchadzaju,uplne zbytocne
dalej tie plne ciary,naco? ved je tam dost rovnych usekov kde to nieje treba a zbytocne sa za nakladiakmi nabali vela aut
ako som rad ze ten obchvat tu je,v case najhustensej premavky to skrati cestu aspon o 7-12 minut,podla toho v akom case a premavke,ale z tych nedostatkov som fakt rozcarovany
Neviete, či už je všetko na tejto stavbe oficiálne odovzdané? Pýtam sa pretože pri mojich prejazdoch som si na jednom z mostov ponad diaľnicu všimol jeho zaujímavé ukončenie v podobe trčiacich výstuh a neukončenej opory. Stále ide o predčasné užívanie?
ak sú opatrené náterom prípadne pozinkované tak sa nie je čoho báť …
inak beton sa má dávať do betónu zhrdzavený … preistotu napíšem že prečo - korózia vytvára tlak myslím cca 5MPa a to beton nevydrží => popraská - zhrdzavené železo už viac nemá čo korodovať a teda je tam tlak 0
To nie je príprava čakajúca na plný profil, ale krídla na mostnej opore…predpokladám, že to je nedorobok a na jar to dokončia tak, aby sa nadjazd ponad R2 dal používať…
To je hádam hlúposť, korózia ti potom významne znižuje súdržnosť s betónom, teda výstuž stráca nosnú funkciu. Postup je presne opačný, chrániť výstuž pred korodovaním dostatočnou krycou vrstvou (už v betóne). Rovnako základy na podkladnom betóne zvyčajne, inak vysoká hodnota krytia.
uz som zopar krat tymto usekom siel a pohoda…ale ako nahle zidete zase na 1/9 a je jedno ci smer PD alebo na TN…cista katastrofa…kamion, dodavka, kamion, obcas auto a zase kamion …a vlecieta sa vlacikom nie viac ako 65 -70 km /h…
Vyse 4 mesiace a usek stale nie je zaznaceny na Googli. Neschopnost a neaktualnost tychto map sa uz teraz naplno prejavila. To, o com sa len spekulovalo, je teraz jasnou realitou.
dnes som si to konecne presiel a suhlasim s tym, ze s plnymi ciarami to prehnali teda riadne. vypustenie MUK na TO je cista drzost. taktiez tam mohli spravit na par miestach tretie pruhy (priestor na to je). prekvapili ma dost nekomfortne mostne zavery. celkovo polovicate riesenie, ktoreho stastim je len to, ze situacia v BN bola uz fakt neunosna a tak sme radi aj za toto.
Usek stale nie je zakresleny v jednych nemenovanych mapach, ktore su mimochodom azda najznamejsie online mapy na svete. Nazor si o tejto babrackej firme urobte sami. Neschopnost, upadok, hroza a des.
pozistuj si viac informacii a potom rozpravaj… google mapy zakreslovali a upravovali bezny uzivatelia no od 31.3.2017 tuto sluzbu uz nepodporuju a niektore useky nestihli potvrdit admini