R2 Ruskovce - Pravotice

vyborne opat napisane tondiego.. :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: .Samozrejme je to otazka zvyku do roka to bude lepsie…a obchvat sa urcite zaplni a bude sa vyuzivat viac…Cesta je to pekna a pohodlna..a hlavne rychla a bezpecna… :wink: Este urobit obchvaty D . a Hornych Vestenic a Svinnej a bude to celkom ok…

tondiego: nemusis sa báť, cesta je široká, ak by šiel Poliak proti Tebe v tvojom páse, strhneš to za bielu čiaru, Poliak prejde a vrátiš sa naspať. IMHO základ je široká cesta a aspoň že toto sa neuskrblilo. Drahé plné profily na severnej R2 netreba, čo treba sú široké cesty I. triedy a obchvaty vid UH a UB na Českej strane.

Budu aj dake intenzity po prvom mesiaci uzivania? I ked november nieje smerodajny bolo by dobre vediet kolko to Banovciam pomohlo.

Znovu som zo smeru TN->PD skoro netrafil na R2!!! A to som si kurva daval pozor tentoraz. Az uplne v poslednej chvili som doslova musel strhnut volant dolava!!! To vodorovne znacenie musel navrhnut totalny idiot. Na R2 sa vlastne odbaca cez prerusovanu ciaru, hoci je v pruhu namalovana sipka rovno!!! Namalovane velkym PD a BN na ceste by mozno tiez nebolo od veci. Asi 4 auta predomnou s ceskymi SPZ, jedno BB, na R2 neodbocili, a tak trochu predpokladam, ze Banovce neboli ich cielom. Jednoducho to netrafili podla mna. A po par prejazdoch by som aj povedal, ze ocividne viac aut jazdi v smere PD->TN.

Vcera smerom PD->TN som mal este to “stastie”, ze predomnou isiel trtko 70tkou po cely cas. Pri tych plnych ciarach, na slak trafenie.

Ten úsek kým nebude na mapách, tak bude prázdny.

Podla mna by sa zo smeru TN mali dat nejake vacsie znacky alebo co. Tiez som isiel za nejakym s PD znackami, brutalnych 80kmh a samozrejme odbocil ako teliatko “tak ako bol zvyknuty” a potom som isiel za nim cez cele BN. Fakt neviem ci ludia nerozmyslaju, necitaju, alebo co…

myslim ze na mapach CZ aj WAZE uz je,

Waze máva nové cesty zaznačené v mapách zvyčajne presne v čas ich otvorenia a ani Bánovce neboli výnimkou. Čo Vám poviem, šikovní ľudkovia :wink:

Pretože nové cesty pridávajú samotní užívatelia, teda do wazu pribudne cesta hneď s prvým človekom ktorý ju vyvalcuje.

Najnavštevovanejšími mapami sú Google Maps. Paradoxne, sú to najmenej aktualizované mapy. Horor

Niekedy mam pocit, ze ludia budu frflat aj vtedy, ak im stat postavi D33 priamo do garaze.

Samozrejme, ze obchvat neprebral vsetky intenzity, ked obchadza takmer 20 tisicove mesto, ktore je cielom mnohych vozidiel. Treba sa zmierit s tym, ze intenzity rok co rok rapidne rastu a cesty budu len coraz plnsie. Ovela horsie by to bolo bez obchvatu, budte radi aj za to, co by za obchvat dali napr. Pezinok, Senica, Hlohovec ci Sala - v kazdom z nich je situacia horsia, ako bola v BN, len nemaju to stastie, ze lezia na trase buducej dialnicnej siete a su odkazane na SSC/VUC.

Andrej, my ani nefrfleme - ja som veľmi rád, že máme aj tento kúsok R2 a kiež by ich bolo viac, len keby to bolo robené koncepčne a bol by realizovaný aj zjazd, resp. križovatka s cestou do Topoľčian. A v tom sa snáď zhodneme, že jej vypustenie je nekoncepčné, pretože križovatka s ďalšou R smerujúcou na Nitru nie je ani výhľadovo v časovom pláne.

uplny suhlasim s flakstom…Ale kto ide tranzit ZH-PD-BN-D1…je to ovela lepsie ako pred rokom…stacilo by porobit obchvat D a H .VESTENIC …pripajacie pruhy …a vstupaniach…pomale pruhy aje tona 20 rokov ok..

Plný súhlas Fanusik. Včera som absolvoval celú túto trasu a stačilo by doriešiť pár detailov a stúpanie do Handlovského kopca. Nechápem, keď to išlov BB kraji po hranicu krajov s TN krajom a tam akoby uťal. Takže netreba ani tak R2 ako dorobiť odbočovacie pruhy, rozšíriť úseky, kde sa stúpa a možno pár obchvatov. Cena by nemusela byť ani tak vysoko ako za celý jeden nový úsek R2. Za všetko príklad z ČR, kde to ide…

Hlavne CZ je príklad za všetko, kde niekoľko rokov nevedia rozostavať naplánované úseky D/R.

Moje laicke pozorovanie. Po par prejazdoch obchvatom BN a porovnanim casov mi vychadza uspora casu na cca 10-15 minut, oproti prejazdu cez BN. Co je na polprofil velmi slusne. Ta uspora samozrejme velmi zalezi, ci je volna cesta, lebo sa to da v pohode prejst aj na 130km/h. Ale ked chytite niekoho, co ide 60-70 tak usetrite minimum. A pohodlie je samozrejme neporovnatelne :slight_smile:

to urcite nie je bezne. pri 15 min. uspore prejazd po starej ceste musel trvat aj 25 min.

Pred spustenim obchvatu mi nNaposledy prejazd BN pri normalnej doprave trval cca 12-15min, uspora realne max 10min

Pri beznej doprave to bude tak do 10 min. Ale v BN som predtym bezne chytal kolony a tam uz to ide do 15 minut.

finweb.hnonline.sk/ekonomika/873 … -nepostaci