R2 Ruskovce - Pravotice

ale zmenu MUK im na kruhac nepovolili a ani neodovzdavali s takym sklzom, kym pociatek pri R2 za ziarom MUK nechal zrusit a je tam kruhac, aj ked bola vytendrovana MUK …

ja som narazal len na to, ze termin bol 3/2013, otvorene 7.11.2013 ( + 7 mesiacov )
vyhovarali sa na archeologiu, ale v skutocnosti sa snazili pretlacit KO

Akoze zosuvy? Ved ten usek je takmer sama rovina a mosty… Ak som dobre videl, tak vacsina useku uz ma natiahnuty asfalt.

Slovensko ma ako krajina najzlozitejsiu geologiu na svete (irony). U nas je problem postavit nieco bez problemov aj na uplnej rovine.

Píšeš to síce len ironicky, ale Slovensko skutočne patrí medzi krajiny s najzložitejšou geológiou na svete :slight_smile: Zvlášť niektoré oblasti sú tak rôznorodé, že na 1 km prejdeš hneď niekoľkými pásmami :slight_smile:

tak problemy moze sposobit nielen zlozita geologicka stavba ale aj geomorfologia a povrchove a podzemne vody. Slovensko je pestra krajina a ja sa stavbarom necudujem. Ale zas robit si z terminov trhaci kalendar je trochu uz moc. (nemyslim len tento usek) :slight_smile:

Trhaci kalendar je slabe slovo…Najhorsie ze kazdym omeskanym dnom co nebude otv usek v povodnom termine moze prist o zivot nejaky clovek…na starom neprehladnom a nebezpecnom useku…O kolonach pred BN ani nehovorim…

Keby som nevedel ako sa na Slovensku kradne, tak by som tym reciam o “geologii” mozno veril…

este ze ich sem tam nejaka voda zatopi a obcas na rozostavanom useku sa zosunie nejaky svah… A kto robi geol prieskum a pripravu..?? Ved za to vsetko platime…a aj napriek tomu nds uvedie tlac spravu -Na rozostavnom useku useku dialnice /rc…sa vyskytli neocakavane geol .podmienky…bla bla bla…Ludi opiju blabolmi…A pokutu za omeskanie nezaplati nikto…a usek sa otvori aj z 6-12 mesac. oneskorenim ,a este aj za vyssiu cenu za dodatky…a nakoniec napojenia budu docasne na 10 tky rokov len taka platanina..alebo nekvalita /obchvat TRSTENEJ…,Obchvat ZH -KRUHAC , Obchvat BN napojenia a deformacia vozovky..atd../ Kedze po EUROPE dost cestujem vsimam si nove useky dialnic a rc ale aj obycajne cesty 1 triedy…a hlavne ich kvalitu…Priklad -v Srbsku -obchvat Belehradu alebo useky A1 -E75…od LESKOVAC -VRANJE-BUJANOVAC…velmi dobra kvalita…

Dufal som, ze aspon tento usek bude usetreny od slovenskej stavebnej (ne)reality. Tak si to zhrnme

• cena 88 mil EUR
  • totalne vykuchany projekt:
    • prvych 1,1 km, ktore mali byt v plnom profile sa nerealizuje vobec
    • most ponad I/9 v MUK BN zapad, ktory mal byt v plnom profile, bol zmeneny na polprofil
    • zrusena MUK s II/592, co cca z 1/3 rusi cely efekt obchvatu BN
  • planovane dokoncenie posunute o 4-5 mesiacov
  • realne otvorenie = ???

tiez som dufal ze tento usek bude v pohode a nazaciatku to tak aj vyzeralo a ktomu maju este uplne jednoduchy teren,ale vysledok je,ze to je riadne spackane,uz tak chudobny projekt polprofilu R-ky okresali tak ze pripomyna ohlodanu kost,ach ved to bol fakt jednoduchy a celkom lacny usek

Ešte zabudli odôvodniť ten posun termínu novým “dočasným” napojením na I/9.

Myslim, ze aj to pride, ale az pri druhom odklade terminu.
Nieco ako oprava toho 0,5km (ci kilometer?) useku pri Miticiach, ktory robili 3/4 roka a vlastne este stale nie je na 100% hotovy…

a pamätáte si ešte, koľko mal stáť plnohodnotný nevykuchaný plný profil 2+2 so všetkými náležitosťami, nevypustenými úsekmi a MUK?

tak aby som vás nenapínal.. [size=150]117 mil EUR[/size] vs. súčasných [size=150]88 mil EUR[/size] za tento ostrúhaný nedorobok v polovičnom profile !! :unamused:

To je na transparent, keď budú otvárať tento úsek.

no to teda je na TRANSPARENT…Navod ako sa TO ROBI NA SVK…kde sa asi podeli tie prachy…??? a aka bude kvalita …to si kazdy vie domysliet ked kusok otvoreny cesty 2 tr pred kruhacom na BN…je novy a v ubohom stave…

Resp., ak by sme chceli byť úplní detailisti, tak pôvodné čísla vyzerali takto:
117 mil EUR 2+2 → stopnutý tender
105 mil EUR 1+1 → vysúťažené nakoniec za 88 mil EUR

Rozdiel medzi predpokladanými cenami pôvodného 2+2 a tohto ostrúhaného nedorobku 1+1 je teda suma sumárum iba [size=150]12 mil EUR[/size].
Za posraných ± 12 mil EUR tu už mohol stáť plnohodnotný obchvat.. Rovnako sme vlastne defakto dopadli aj rozkúskovaním úsekov D1 - Ruskovce na menšie úseky.. zase sa spravia štúdie nanovo, zase sa niekto nabalí, zase sa to celé okreše.. a vo výsledku budeme mať o 40 rokov akurát tak paralelnú cestu prvej triedy podobných parametrov.. to už fakt neviem či sa viac neoplatilo realizovať tie prvotné plány s R2, ktoré počítali s pôvodnou cestou I/50 ako s jedným profilom a mal sa dobudovať len druhý profil a obchvaty miest o obcí. A bola by na svete ďalšia kvázi plnohodnotná Rka. Nebola by zďaleka prvá na Slovensku, ktorá by nemala žiadnu paralelku..

Sorry off topic :smiley: Yombie, ty si si chcel urcite pri registracii vytvorit konto s nazvom zombie, ze mam pravdu? :smiley: Len si mal proste nastavenu anglicku klavesnicu :smiley: :smiley:

117 mil. € bola len cena st.expertizy. Ale aj tak je 88 mil. € za 10 km bez velkych mostov sialene vela.

Inak absolutny suhlas s rozsirenim I/50 mimo obci.

Už som to tu písal, že by úplne postačovalo, keby sa rozšírila existujúca cesta 1. triedy, tak ako je tomu v ČR na nadväzujúcej komunikácií.

Tá cena je na zaplakanie a tiež všetko, čo oklieštili oproti pôvodnému projektu. O oneskorení ani nehovorím a to pred časom hovorili, že všetko sa stihne v termíne. Žiaľ nevieme s tým nič aktuálne spraviť, jedine to nejako zviditeľniť… FANUSIK, yombie, ak máte nápad ako, veľmi rád pomôžem - budem čakať na SS