Presne flaktst, kiežby sa nejakým spôsobom dalo lepšie poukázať verejnosti na túto nehoráznosť, viac toto medializovať to čo sa už deje s týmto úsekom - veď to nie je normálne - tá nevýhodná cena za výstavbu v porovnaní s cenou za plný profil, bez jej zníženia po tom čo všetko sa už vypustilo z pôvodného projektu, opäť raz ďalší úsek s posunutým dokončením výstavby, je mi z toho fakt “blbě” akým štýlom sa výstavba u nás v poslednej dobe robí, akým smerom sa uberá, môže to byť ešte horšie
![]()
nejake nove fotky
cize koniec maja sa otvara?
ked sa tak clovek pozera na tie fotky, tak to nedava vobec zmysel stavat Rku v polprofile, ozaj…
Ale kdeze, september - mozno…
chlapci otvara sa koncom septembra aj ked musia zacat asfaltovat resp uz asfaltovali na napojeni za BN smerom na PD…V galery su fotky…
Podľa mňa prúser polprofilov je v tom, že diaľnice a R-ky sa projektujú tak, že sa nepredpokladá obojsmerná premávka a tak mierne zákruty síce vyhovujú na 130 km/h jazdu, ale pri obojsmernej premávke nie je dostatočný rozhľad na predchádzanie pri MPR, ktorá je na polprofile obyčajne 100 km/h. A tak je na polprofiloch buď väčšinou zakázané predchádzanie, alebo je predchádzanie veľmi rizikové, čo sa prejavuje množstvom nehôd. Ešte si dobre pamätám časy, keď bola v polprofile D1 od Hornej Stredy po Ladce, s výnimkou úseku od NM po TN. Tam tiež boli veľmi časté nehody pri predchádzaní.
toto je pruh pre pomale vozidla?: dialnica.info/rcesty/img/R2_ … tice65.jpg
a sem sa ma vojst druhy profil??: dialnica.info/rcesty/img/R2_ … tice56.jpg
Vie niekto v tej galerii identifikovat, kde je ten strasidelny zosuv, ktory sposobil posunutie dokoncenia o pol roka?! Lebo ja ako pozeram, tak pozeram, vidim len proste odflaknutu robotu. Priznavam vsak, ze som laik.
no jediný hlbší zárez je pri Horných Ozorovciach a na fotkách je vidno že tam robili aj drenáž … takže možno že tam avšak ja to vidím skôr na € => dozor = predĺženie lehoty
Zatiaľ som žiadny dodatok nebodaj pokyn na zmenu nezaregistroval. Ak nejaké problémy, tak by som tipoval okolo mosta 204-00.
Toto asi ten máj nestíhajú, hoci im ešte chýbajú mnohé veci ale hádam jazdiť po tomto úseku bude možné skôr ako v septembri a nemyslím na bicykloch ![]()
ale oficialne este nie je predlzenie doby vystavby, ci ano?
ak nie, tak toto je znova ten obraz co na SK vladne…
No najlepsi je ten odvodnovaci zlab, je na viacerych fotkach urobeny tak, ze ak sa niekedy v dalekej buducnosti bude robit dalsi profil, tak cely zlab budu musiet dat do prec…
Celkovo mi to pride take, ako keby neratali v horizonte najblizsich povedzme 20 rokov, ze tam nejaky dvojpruh vobec bude.
Určite s tým nerátali, inak by tam už teraz bolo 2+2.
myslím, ze 2+2 nebude treba, stačila by široká cesta 1 triedy s odstavnými pásmi po oboch stranách a pripájacim resp. odpájacim pásom, ak už križovatka!
vyjdite si niekedy ďalej za TN po I50 do Česka, Bánov - Uherský Brod - Uherské Hradište, tam sa dá ísť vždy na tempomat 90-100km/hod, ak je niekto pomalý a chce byť pomalý alebo je pomalý, lebo na viac nemá (napr. traktor), odstúpi si viac ku kraju a autá za ním v pohode predbehnú. Ak niekto predbieha a nedajbože to netrafí (bohužial sú aj takí), vždy to dobre dopadne, lebo široká cesta 1 triedy.
a podstatné: nie je tam 24 spomalení (obec, križovatka) ako som narátal medzi PD a TN !
toto si presne trafil klinec po hlavicke, tiez si myslim, ze tieto polprofily su castokrat horsie ako regulerna jednicka .. lebo ako bolo povedane, na Rke su tie polomery steny etc OK, lebo je tam aj druhy profil, ale na polprofile to dopada ako napriklad pri oravskom podzamku, kde ani neni kde moc predbiehat ..
@smato, 2+2 (C 22,5) som písal len tak kde by to vyžadovali intenzity, všade inde by postačovala 1+1 (C 11,5).
Najväčší problém spôsobuje rozdelenie SSC a NDS, podfinancovanie SSC a ľúbivé slová RC namiesto preložky C. Myslím, že posledná realizovaná preložka ktorá sa z dostupom času stala časťou RC je obchvat Žarnovice.
spravy.pravda.sk/ekonomika/clano … en/…tu pisali este pred volbamy a dobre vedeli na min dopravy ze ako to skutocne je polovic veci nie je pravda…hm..urobte si usudok sami…
Ja si naopak myslím, že vo väčšine prípadov sú lepšie 3 úseky v 1/2 profile, ako 2 úseky v plnom profile, celková úspora času, PHM je potom väčšia a uľaví sa väčšiemu počtu obyvateľov obcí. Škoda, že sa nerozmýšľalo už dlhšie nad úpravou parametrov tak, aby sa dali úseky s vyššími intenzitami alebo bez možnosti predbiehania stavať ako 2+1, alebo zúžene 2+2, ako sa už dávno stavia napr. v Rakúsku.
ako tak vidim nove plany a rozvoj D/RC siete tejto vlady
, tak nam v Tn kraji / R2 / zase ostali oci pre preplač..
.. Nic noveho tu nebude najbl 15 rokov…Potom sa mozme cudovat ze Horna Nitra bude hladova dolina… ![]()