R2 Ruskovce - Pravotice

chcu trosku pozmenit napojenie ..

enviroportal.sk/sk/eia/detai … ravotice-3

Vďaka Aquilla. Rozumné riešenie, o ktorom sa tu diskutovalo, najmä pri variante č. 1. Aj keď tak trochu neviem, či to neznamená reálne odloženie stavby predchádzajúceho úseku Mníchova Lehota - Ruskovce.

Ak som dobre pochopil, tak z R2 sa pojde rovno na 1/50, bez pouzitia tych divnych odbociek?

Presne ako píšeš - teda pri variante č. 1. Pôjdeš priamo aj v smere TN - PD, aj v opačnom - teda, ak som si dobre prezrel schému na konci dokumentu. Vo variante č. 2 sa pôjde priamo z R1 na I/9, teda v smere PD - TN, ale v opačnom smere TN - PD budeš musieť ísť tak trochu “obchádzkou”. Teda dúfam, že som to správne pochopil.

Vo variante č. 2 sa pôjde z I/9 na R2 protismerným pásom R2 + tam bude odbočka smerom na okružnú križovatku.

Smutné - preložíme I/50 a teraz ± v jej pôvodnej trase postavíme dočasné napojenie na R2o z R1 na I/9 :unamused:
Variant č. 2 ešte bude vyžadovať prebudovanie/rozšírenie preložky… cenovo nebude vôbec lacnejší a bude potrebné dočasne uzatvoriť novú I/9.

Propagacne video COLASu o R2

youtube.com/watch?v=4mnQhz6ffAY

Veľmi dobré video - tipujem, že bolo točené min. rok v októbri.

Odkaz na to video som tu pridal cca pred miesiacom.

pevne verim ze kvalita bude o niečo lepsia ako…na niekt rekon. usekoch ciest 1triedy napr 1/65 za MT -Pribovce …Tade som dnes isel a cista kaaatstrofa na niekt napajeniach, hlavne na mostoch len taka platačka cisty amaterizmus…

Dobudovanie docasneho napojenia aj na zaciatku useku je signal, ze niektori kompetentni este uplne nestratili rozum (a mozno si len precitali nejake prispevky v tomto fore). A kedze zaciatok stavby useku Mnichova Lehota - Ruskovce je coraz viac v nedohladne, vybudovanie docasneho napojenia bolo aj nevyhnutnostou. Otvorenie useku tym padom predpokladam posun na august/september. Co by bolo este akceptovatelne.

tondiego, ten posun otvorenia úseku je naozaj pravdepodobný? Je viditeľný sklz v prácach? Za posledné týždne nemáme veľa fotiek z výstavby takže si to nemôžeme overiť, hovorkyňa NDS myslím že sa vyjadrila, resp. tlmočila vyjadrenie zhotoviteľa, že práce idú podľa harmonogramu…klasika, prípadné oneskorenie asi nepriznajú, najmä ak je pred voľbami a krátko pred dokončením úseku, oficiálnym (zmluvným) dokončením :wink: .

Oneskorenie predpokladam z dovodu dobudovania docasneho napojenia v zaciatku useku. Na danom mieste je momentalne “zorane pole” a mame polku februara. Teoreticky by v maji mohli otvorit usek podla povodnych planov s tym, ze docasne napojenie odovzdaju neskor. A kolizne situacie pri vjazde na R2 budu len par mesiacov. Mozno sa mylim a stihnu to subezne s odovzdanim celeho useku, ale drzim sa slovenskych realii.

Podla mojho nazoru je to stihnutelne aj s novym docasnym napojenim. Zemne prace a dalsie veci vedia stihnut velmi rychlo. Videl som za obdobie, co chodim okolo. Denne sa tam tocilo naozaj velmi vela techniky.

článok o moste 202 asb.sk/inzinierske-stavby/ry … -so-202-00

Tak som mal nakoniec pravdu, resp. moj odhad bol este mierne optimisticky. Otvorenie tohto useku bude az v septembri 2016. Mimochodom, siel som okolo v nedelu a na mieste buduceho docasneho napojenia na I/9 v zaciatku useku je stale zorane pole. Inak stavat okresany a skrateny polprofil v jednoduchom terene skoro 3 roky!!! Tak tomu sa hovori VYKON.

zdroj: viewtopic.php?f=35&t=21278

Neuveriteľné, bez tých zosuvov (a povodní či iných prírodných živlov) sa výstavba ciest na Slovensku už asi ani nezaobíde :angry: .

Toto treba pripomenúť všetkým kritikom Figeľových diaľnic. Meškanie, problémy a predraženie sú na všetkých úsekoch aj dnes na stavbách s podstatne vyššími nákladmi na km.

to je inak dost hrozne, toto je vlastne taky normalny obchvat jednicky, a aj tak su na tom brutalne problemi a zdrzania ..

porovnajte to so skanskou a R4 .. alebo vlastne aj R2 obchvat ziaru isiel relativne OK

R4 a Skanska tak hladko neslo… :wink:
…zevraj archeologia, chceli menit krizovatky…atd

som zvedavy za ake ceny by sa stavalo za figela keby stavebne firmy neboli v takej biede aka bola 1-2 roky po nastupe krizy…