R2 Ruskovce - Pravotice

v Madarsku sa mi zda ze ked sa rozhodnu postavit nejaky usek od projektovania k realizacii prebehna 3-5 rokov(to je len moj odhad nie som expert tych postupoch).

Momentalne naozaj neni vela rozostavanych usekov lebo uz skoro maju kazdu dolezitu dialnicu hotovu. PPP sa stavala ak dobre viem len M5-ka ale aj tu odkupil stat na zaciatku 2000 rokoch. Ale aj takto maju viac rozostavanych usekov aku my.

Toto vsetko vysvetluje:
commons.wikimedia.org/wiki/File: … ctions.png

Madarsko je spojnica medzi vychodom a zapadom a juhom a severom…a ryzuju na myte pozehnane .Inac usek Ruskovce -Pravotice, ked tak sledujem zacnu asi realne stavat az buduci rok…

Keby ste videli ako sa stavia v Srbsku a kolko km maju rozostavanych dialnic asi by ste sa cudovali , u nas sa stavia 20 km a je toho plna reklama Operacny Program Doprava atd…trochu smiesne a tu reklamu zaplatime My z nasho vrecka… :frowning:

Len pripomeniem, že tender bol vyhlásený 01.03.2013 a už s novým zákonom o verejnom obstarávaní, ktorý mal byť flexibilnejší, transparentnejší atď. atď atď.
Presne to vystihuje Fica a Kaliňáka…keci keci, skutek utek. Jaj kedy ich ľudia prestanú voliť…práve ma napadlo, že slovo voliť, je asi odvodené od slova vol :slight_smile:) …už chápem prečo vyhrali práve Ficovci :slight_smile:)

No ale vrátim sa k téme. V prvom kole vyradili jednu firmu (tušim Duhu) a ta sa odvolala…napada ma, že v čom je to take rychle a transparentne, ked aj tak vyraduju firmy, ktore sa nezmestili do kartelu a teraz sa to zasa bude natahovat ako sopel na rukáve :frowning:

Ved prave , ako som uz pisal poklepkaju zakl kamen sudruhovia z ministerstva nejako na zaver roka, a realne sa zacne stavat v marci 2014 …

Mam silnu predtuchu, ze s vystavbou tejto casti R2 (resp. s celkou R2) to bude podobne ako s dialnicou do Kosic… Sorry, za OT, opat mi to nedalo… :wink: Uz sa davno malo stavat… A opat, skutek utek. Ach jo…!

Co poviete na toto ?? Minister Počiatek deklaroval, že chce preinvestovať do výstavby diaľnic do roku 2016 vyše 8 mld. Eur a zahájiť 310 km diaľničných stavieb. Pri ním nasadenom tempe je toto číslo čírou fantáziou. Áno začalo s výstavbou 15,26 km je to však žalostne málo. Dva tendre, na výstavbu úsekov D1 s tunelom Višňové pri Žiline a Hubová – Ivachnová pri Ružomberku, ktoré sa začali ešte v roku 2011, stále nie sú ukončené. Ale čo je horšie, žiaľ ani žiadny iný tender na výstavbu diaľnice nebol ukončený, napriek tomu, že silácke reči o súťaži ďalších 85 km diaľnic tu boli zase apríli 2013…. no začatie stavieb sa s najväčšou pravdepodobnosťou zase odsúva na ďalší rok 2014…To som som len kusok vybral z clanku co tu pridal- Duro z dediny…

Co cakat od fetaka… Ubit to roxormi aj s celou jeho pereputou. Za hospodarske skody, sabotaz, vlastizradu, podporovanie korupcie… naslo by sa este toho…

he he he
trefné

Cista fraska. A to je len posraty polprofil na provincnej RC. Podla mna aj rok 2014 je odvazne tvrdenie, ze sa zacne stavat.

Nemate pocit ze je celkovo nejake ticho s tendrami ?? Ak mate info sem s tym…

páni si vyberajú kde,a ako čo najviac ukradnúť

tak nejake tendre prebiehaju ale nic nove sa zatial nedeje takze nieje o com pisat

Tak nejake tendre prebiehaju a a zrejme aj budu prebiehat… :wink:

No nic nove , o tom sa tu uz popisalo , a skutek utek .Vcera som isiel cez Banovce a uplna klasika 10 kamionov predomnou a zase plna cesta az do TN..a rychlost 50-70 km /h..uplna pohodicka…

tak tender sa bude zachvilu vyhodnocovat len neviem presny datum, len hacik to ma jeden,nase nestastne tendre a zakony a samozrejme vyradovanie najlacnejsich ponuk aby to vyhrala spravna firma

Kolegova mama byva nedalejo hlavneho tahu na TN v BN a vraj minimalne raz denne tam pocut sanitku. Casto aj viac krat denne… Vacsinou nehody medzi BN a Svinnou…

tak to mozno prehana lebo nehoda tam sa nestava kazdy den ale pravda je ze su tam nehody dost casto

Nedavno na Jojke Certik redaktor TV NOVIN poukazoval ze nehody na ceste Smrti su skoro kazdy tyzden . Mozno sa to niekedy prehana lebo kazda TV potrebuje negativne spravy , lebo to ludi pritahuje , ale treba uznat ze tato cesta 1/50 alebo aj E572 , od hranic sCeskou Republikou by si zasluzila poriadnu opravu alebo rekonstrukciu, ako to je na opacnej Moravskej strane .Mozno by ta reko a prerobenie uzkych usekov konecne na parametre cesty 1 tr - pripajacie pruhy na kazdej krizovatke ,urobit v stupaniach pruh pre pomale vozidla , alebo obchvaty Banoviec , Svinnej ,Dolnych Vestenic , Hornych Vestenic , Novak, by bola realnejsia ako R2 kt sa tak lahko nedockame v suvislej trase aspon od Chocholnej po PD… :slight_smile:

nehoda je tam asi kazdy tyzden ale v tv to vyznie ako ze nehady dvakrat za den,neznasam pre toto media lebo to niesu media ale blby bulvar a bohuzia az privelmi ovplyvnuju nasu spolocnost