v Madarsku sa mi zda ze ked sa rozhodnu postavit nejaky usek od projektovania k realizacii prebehna 3-5 rokov(to je len moj odhad nie som expert tych postupoch).
Momentalne naozaj neni vela rozostavanych usekov lebo uz skoro maju kazdu dolezitu dialnicu hotovu. PPP sa stavala ak dobre viem len M5-ka ale aj tu odkupil stat na zaciatku 2000 rokoch. Ale aj takto maju viac rozostavanych usekov aku my.
Madarsko je spojnica medzi vychodom a zapadom a juhom a severom…a ryzuju na myte pozehnane .Inac usek Ruskovce -Pravotice, ked tak sledujem zacnu asi realne stavat az buduci rok…
Keby ste videli ako sa stavia v Srbsku a kolko km maju rozostavanych dialnic asi by ste sa cudovali , u nas sa stavia 20 km a je toho plna reklama Operacny Program Doprava atd…trochu smiesne a tu reklamu zaplatime My z nasho vrecka…
Len pripomeniem, že tender bol vyhlásený 01.03.2013 a už s novým zákonom o verejnom obstarávaní, ktorý mal byť flexibilnejší, transparentnejší atď. atď atď.
Presne to vystihuje Fica a Kaliňáka…keci keci, skutek utek. Jaj kedy ich ľudia prestanú voliť…práve ma napadlo, že slovo voliť, je asi odvodené od slova vol ) …už chápem prečo vyhrali práve Ficovci )
No ale vrátim sa k téme. V prvom kole vyradili jednu firmu (tušim Duhu) a ta sa odvolala…napada ma, že v čom je to take rychle a transparentne, ked aj tak vyraduju firmy, ktore sa nezmestili do kartelu a teraz sa to zasa bude natahovat ako sopel na rukáve
Mam silnu predtuchu, ze s vystavbou tejto casti R2 (resp. s celkou R2) to bude podobne ako s dialnicou do Kosic… Sorry, za OT, opat mi to nedalo… Uz sa davno malo stavat… A opat, skutek utek. Ach jo…!
Co poviete na toto ?? Minister Počiatek deklaroval, že chce preinvestovať do výstavby diaľnic do roku 2016 vyše 8 mld. Eur a zahájiť 310 km diaľničných stavieb. Pri ním nasadenom tempe je toto číslo čírou fantáziou. Áno začalo s výstavbou 15,26 km je to však žalostne málo. Dva tendre, na výstavbu úsekov D1 s tunelom Višňové pri Žiline a Hubová – Ivachnová pri Ružomberku, ktoré sa začali ešte v roku 2011, stále nie sú ukončené. Ale čo je horšie, žiaľ ani žiadny iný tender na výstavbu diaľnice nebol ukončený, napriek tomu, že silácke reči o súťaži ďalších 85 km diaľnic tu boli zase apríli 2013…. no začatie stavieb sa s najväčšou pravdepodobnosťou zase odsúva na ďalší rok 2014…To som som len kusok vybral z clanku co tu pridal- Duro z dediny…
Co cakat od fetaka… Ubit to roxormi aj s celou jeho pereputou. Za hospodarske skody, sabotaz, vlastizradu, podporovanie korupcie… naslo by sa este toho…
No nic nove , o tom sa tu uz popisalo , a skutek utek .Vcera som isiel cez Banovce a uplna klasika 10 kamionov predomnou a zase plna cesta az do TN..a rychlost 50-70 km /h..uplna pohodicka…
tak tender sa bude zachvilu vyhodnocovat len neviem presny datum, len hacik to ma jeden,nase nestastne tendre a zakony a samozrejme vyradovanie najlacnejsich ponuk aby to vyhrala spravna firma
Kolegova mama byva nedalejo hlavneho tahu na TN v BN a vraj minimalne raz denne tam pocut sanitku. Casto aj viac krat denne… Vacsinou nehody medzi BN a Svinnou…
Nedavno na Jojke Certik redaktor TV NOVIN poukazoval ze nehody na ceste Smrti su skoro kazdy tyzden . Mozno sa to niekedy prehana lebo kazda TV potrebuje negativne spravy , lebo to ludi pritahuje , ale treba uznat ze tato cesta 1/50 alebo aj E572 , od hranic sCeskou Republikou by si zasluzila poriadnu opravu alebo rekonstrukciu, ako to je na opacnej Moravskej strane .Mozno by ta reko a prerobenie uzkych usekov konecne na parametre cesty 1 tr - pripajacie pruhy na kazdej krizovatke ,urobit v stupaniach pruh pre pomale vozidla , alebo obchvaty Banoviec , Svinnej ,Dolnych Vestenic , Hornych Vestenic , Novak, by bola realnejsia ako R2 kt sa tak lahko nedockame v suvislej trase aspon od Chocholnej po PD…
nehoda je tam asi kazdy tyzden ale v tv to vyznie ako ze nehady dvakrat za den,neznasam pre toto media lebo to niesu media ale blby bulvar a bohuzia az privelmi ovplyvnuju nasu spolocnost