R2 Ruskovce - Pravotice

co mas pocit ze nehod je tam malo? Za posledne roky niekolko smrtakov…kolko ludi este musi zomriet aby sa niekto zobudil?
Ta cesta nema s cestou 1.tr. medzinarodneho vyznamu nič spoločne od českych hranic až po koniec Trenčianskeho kraja je to akurat prvotriedna Hamba.
Ešte aj vyfrezovane dieri po zime opravuju celý rok…čistý grc.

Od hranic B.Bystrickeho kraja je naopak dokonala až po Žiar a aj ten sa o rok-dva bude obchadzať…male svetielko…

samozrejme ze nemam pocit ze ich je malo a som zastancom vystavby Rky a vyssie som pisal o tom ze sa ta stavaju casto ,precitaj si lepsie co som napisal,pozastavil som sa nad slovenskymi mediami ktore su vsetky na urovni bulvaru

No odbocim na chvilu k pospolitemu ludu, kt miluje bulvar a nie realne a objektivne informacie, kt si vie najst inak ako len cez tv a rozhlasove media…Uz som tolko niekolko krat spominal ze vTN kraji su cesty 1TR asi najviac spustnute a zanedbavane spomedzi porovnavanych /ZA ,TT,BB, TN -samospravnych krajov /.Na vychode sa velmi casto nepohybujem , tie neviem porovnat… :wink:

na vychodnom SK su prakticky (okrem kratkeho 4pruhu na I/67…aj ten podla mna nie je dotiahnuty lebo sa da nebezpecne odbocovat vlavo) dve cesty I.tr. a to su I/50 a I/18 (aj tie su medzi KE a UA hranicou resp. Kapusanmi a Petrovcami n/L len prehliadkou obci)…ostatne jednicky su bud byvale dvojky alebo nemaju s cestou I.tr. nic spolocne…
povrchy sa daju oznacit ako slusne, neviem v akom stave je I/15 pri Domasi, uz som tam dlhsie nebol… :slight_smile:

neda mi nezareagovat na tuto temu, kedze cestu Banovce - Trencin absolvujem kazdy den…

1. o R2 som stratil iluzie (pomaly zacinam stracat iluzie aj o zaciatku vystavby samotneho obchvatu BN v tomto roku 2013)

2. Kompetentni vedia, ze suvisla R2 tu nebude v najblizsich 10-15 rokoch urcite - tak potom absolutne nechapem, ako moze TN Kraj a jeho zodpovedni, resp. - Slovenska Sprava Ciest (pre tuto oblast so sidlom v Ziline) ponechat niektore useky v tak katastrofalnom az zivotaohrozujucom stave (vytlky, hrboly, prepadnute krajnice, kolaje, uzke miesta, kde sa kaminiony priam vysuchaju jeden o druhy…).
    ZODPOVEDNI ABSOLUTNE KASLU na tuto cestu a pritom by k akej takej spokojnosti stacilo fakt malo! A to vyfrezovat a natiahnut novy povrch na nasledovne useky:

a) Banovce (od krizovatky Ruskovce) po Svinnu 3.7km
b) usek za Svinnou - Trencianske Mitice (toto je fakt “lahodka”) 2.4km
c) za T. Miticami smerom na Mnichovu Lehotu 1.1km
d) za M. Lehotou az k odbocne na Tren. Turnu 1.8km

To je spolu len 9km ! (merane orientacne pomocou Google Earth)…a to este neratam katastrofalny stav useku od bodu d az po D1)

Pritom na jednom-dvoch miestach cestu rozsirit a spravit pruh pre nakladiaky, aby sa dali obehnut).

KOMPETENTNI - to je tak vela ???

PS. Len sa pridite odviest na vlastnom aute z TN do BN, ked zacne zima a mrazy - ako sa cely tento zalatany tankodrom opat odhali v celej svojej prarade…

Osobne si myslím, že hlavný problém celej tejto cesty je, že Slovenská správa ciest, pod ktorej gesciu spadá celá táto cesta 1. triedy (až po hranicu krajov TN/BB - odkiaľ je cesta na BB úlne o niečom inom), sídli v Žiline a Trenčiansky kraj má akosi ďaľeko.

Takych tankodromov mame viacero. Mozu to vsade vyriesit tak jednoducho ako na I/12, v obciach je povolenych 50 km/h, pripadne Zona 40 a mimo obci je povolenych 30 km/h. Jamy ani prepadliny tak moc nevadia. Prevez sa po betonke medzi MT a TR a I/50 sa Ti bude zdat celkom dobra.

Zrejme ide o to, ze tendre na rekonstrukciu ciest I.triedy prebehli len pre 5 krajov a pre kraje ZA a TN boli zrusene.

BN driver… klobuk :slight_smile: dole ako si tuto trasu dopodrobna vypichol…,.este azda doplnim ze pred Banovcami - stupanie od JERICHOVA na Brezolupy vymenili asfalt ale opacnym smerom od Jerichova po PD neurobili vobec nic…Usek Nitrianske Sucany - stupanie na kopec Brezina do Novak je vyfrezovany uz od marca 2013…Takze ak to neurobia tento rok , hrozi ze to bude nejnebezpecnejsi usek v zime na trase PD-Chocholna :frowning:

Nehovorim, ze nie su podobne useky, len pisem, ze niekde sa s tym nieco da spravit, ale inde nie. Tie vyfrezovane useky pred Novakmi, k tomu no comment. Snad na SSC Zilina cakaju na dalsie tresne oznamenie na neznameho pachatela, podobne ako tomu bolo v zime, ked museli napokon tuto cast cesty vyfrezovat. Ak s tym do zimy naozaj nic nespravia, tak nevieme ako to tam dopadne. Mozno budu cez zimu, alebo ked to teploty dovolia, znovu frezovat, len potom budeme uz jazdit iba po piesku. Chapem, ze cesta medzi MT a TR je tiez v zlom stave, lenze tam je to naozaj stara betonova cesta. V tomto pripade ide ale o asfaltovu cestu, ktora sa na betonovu uz zacina velmi podobat :slight_smile:

Revidujem svoje predchádzajúce vyjadrenie - dnes konecne zacali robit nieco s vyfrezovanym usekom. No, su aj dalsie useky, na ktore sa snad v buducnosti dostane, alebo by sa malo dostat, ale to nepatri do tohto vlakna. Je nieco nove s VO na ten usek, ktory je obsahom tohto vlakna? Cesta cez BN je sice po minulorocnej oprave velmi dobra, ale predsa len zdrziava.

aj tu už sa začalo konanie o namietkach uvo.gov.sk/evestnik/-/vestni … zknId=9012

flakst mas pravdu, zena chodi tadial kazdy tyzden a vravela ze sa to uz pripravuje na vymenu asfaltu…, len im musi zacat priat pocasie / a co robili ked bolo 25-35 st 2 mesiace ?? /A k tomu konaniu o namietkach UVO …Je asi jasne ze tohto roku ani nestihnu poklopat zakladny kamen a to bolo na ministerstve A V MEDIACH reci kolko sa tohto roku zacne stavat D/RC … :wink:

no akosi je tu ticho…pomaly sa bude koncit Oktober a postupne aj cely rok 2013 a tym sa rapidne znizuje sanca na zaciatok vystavby obchvatu BN v tomto roku…
…no ale aspon ze pred niekolkymi tyzdnami prebehla “komplexna” rekonstrukcia niektorych usekov mezdi BN a TN…po dazdoch sa vymylili stare vytlky (pani, pockajme si co sa bude diat, az zacne skutocna zima!), ktore boli zalatane doslava nagrcanim asfaltu na krajnice ciest. Sorry za vyraz, ale to, akym sposobom sa to robi na tejto ceste je priam des. Ten nagrcany asfalt je nad uroven starej vozoky 1-2 cm…ziadne zahladenie - ved na co…lopatami to aj tak nejde…moze sa hanbit sprava ciest alebo ktokolvek je za takuto robotu zodpovedny…zatvoril by som ich do klietky hanby na cely vikend na namestie!

podla tohoto clanku bola tato sutaz tiez odblokovana, teda sa mozu otvarat obalky

viewtopic.php?f=35&t=18553

inac, taketo vyroky z clankov “zboznujem”…obchvat Banoviec pri Partizanskom, to znie uplne presne :unamused:

Cely ten clanok je nejaky divny, nie len ta lokalizacia pri Partizanskom…

Väčšina článkov o diaľniciach a RC je napísaná zle.
Raz píšu o pripravenosti úseku v článku, primiešajú k tomu ďalšie dva úseky(a samozrejme dopletú), myslím minule tak písali o diaľnici D3, konkrétne Čadca Bukov-Svrčinovec a k tomu primiešali Svrčinovec - Skalité a bol z toho guláš.
Niekedy by im bolo treba aj mapu a naštudovanie faktov…napr. keď je na SME mapa Prehľad úsekov vo výstavbe… a vždy niečo dopletú.
Píšu o vyradení súťažiacich z tendra bez naštudovania rozhodnutia ÚVO(aspoň ja mám taký dojem).
A samozrejme články plné senzácie.

tak, ako dnes pravda…

co viac si mozme zelat??? :smiley:

Noviny toho znesu ale co obcania-volici-danovi poplatnici…?? Dokedy budeme pocuvat rozpravky a sluby ???Je koniec oktobra a zatial stale nic…MAXimalne poklopkaju pani ministri zakladny kamen/ a to som este optimista / a skutocna praca az v marci alebo aprili buduceho roku na tomto useku R2… :wink:

V planovani sme vzdy boli dobri… :smiley:

S výstavbou úseku R2 Mníchova Lehota – Ruskovce v dĺžke 15,5 kilometra (km) by sa mohlo začať predbežne v roku 2015 a práce by mali trvať tri roky. Predpokladané stavebné náklady sú takmer 245 mil. eur.Úsek R2 križovatka D1 – Mníchova Lehota v dĺžke takmer 9 km má odhadované stavebné náklady okolo 160 mil. eur a stavať by sa mal predbežne v rokoch 2016 až 2019. Úsek Pravotice – Dolné Vestenice v dĺžke 11,5 km má predpokladané náklady vyše 294 mil. eur a stavať by sa mohol v rokoch 2017 až 2020. Úsek Dolné Vestenice – Nováky bude dlhý vyše 9,5 km, odhadované náklady sú takmer 124 mil. eur a predbežný čas výstavby 2018 až 2022. Úsek Nováky – Žiar nad Hronom ešte nemá presne stanovenú trasu, mal by byť dlhý zhruba 32,5 km pri rámcových nákladoch okolo 350 mil. eur a výstavba by mala trvať v rokoch 2019 až 2023.