R2 Ruskovce - Pravotice

Ak by sa postavila R2 od D1 po Pravotice, tak celý okres PD by do BA určite jazdil cez Bánovce, okrem 20 km by sa išlo celých 180 km po 4-pruhovej ceste, cez Žiar by to bolo celkovo o 30 km dlhšie a stále by tam zostal nepríjemný horský priechod.

ibaze peniaze sa nedelia podla fondov ale rezortov tj. operacnych programov. v pradpodstate kohezny fond je fond megalomanie.

PD jazdi na BA cez TN. Hlavny dovod je kopec medzi Handlovou a Žiarom.
Keby tam boli aspon dva pruhy do kopca, tak by to tam bolo celkom ok. Ale jak natrafiš na kamion, mas dve moznosti:
1.) obehnut a riskovat život (tak jazdim iba ked som sam v aute)
2.) vlečeš sa 20 km úsek 30 minút…čistá hroza.

Stavebne povolenie sa vybavuje na plny profil, ale ci sa bude aj realizovat je zatial vo hviezdach… :confused: ( Ja len, ze aby ma tu niekto “nechytal za slovo”… :wink:)

nestraš, šak toto už prestava byt sranda! :frowning:
cez víkend som šiel Drietoma - Koš a boli tam nejake tažké stroje, medzi Hradišťom a Dolnymi Vesteniciami…hned som sa potešil…ale ked som prišiel bližšie, zistil som, že iba čistia priekopy…fňuk.

:smiley: horo100 snad si si nemyslel, ze to tam uz idu stavat R2. To sa este nacakaaaame, ak to niekto nezrusi uplne.

Inak zaujimalo by ma, kedy sa konecne zacne so slubovanou opravou I/50 v useku TN-PD. Bo co je dost, to je uz privela. Okrem prejazdu Banoviec sa tu 20 rokov nic poriadne neopravilo (mozno akurat tak prepadnuta vozovka pred Banovciami niekedy cca 2000-2003, ale to uz bol pomaly neprejazdny stav vtedy) a ta cesta podla toho aj vypada!!!

Rekonštrukciou nedávno prešiel aj krátky úsek I/50 v obci Trenčianske Mitice, ďalej bol sprejazdnený obchvat centra Handlovej (ale to je už za PD), ďalej dlhý úsek okolo Dérerovho Mlyna a napokon v časti dĺžky sa opravoval aj povrch I/50 na Žiarskom prieťahu (myslím, že to bola vyvolaná investícia kvôli úseku R1, ktorú realizoval Doprastav)…

o rekonštrukcii I/50 sa hovorilo, no zati, sa nič nedeje.
Pri Banovciach vyrastá Betonárka (vedlajsia cesta smerom na Tr. Teplice)…neviete či je to koli obchvatu R2, alebo možno práve koli rekonštrukcii I/50.

Kvôli R2 to iste nebude, keďže zatiaľ nie je ukončené VO. Skôr myslím, že pôjde o rekonštrukciu I/50.. Ale nie je vylúčené, že v budúcnosti ju generálny dodávateľ, teda víťaz tendra na úsek R2 využije v rámci subdodávok. A možno bude “šťastnou zhodou okolností” vlastník betonárky a víťaz tendra na R2 totožný… :slight_smile:

To, čo vyrástlo pri ceste z Bánoviec nad Bebravou do Trenčianskych Teplíc nie je betonárka, ale firma, ktorá sem z časti presúva svoju výrobu a zameriava sa na výrobu prefabrikátov, konkrétne presných betónových tvárnic. Čiže asi ťažko táto firma vyhrá nejakú súťaž na stavbu cesty - jedine, že by ju stavali z tvárnic :wink:

aha, tak dakujem za info…nepotesil si ma, ale aspon viem kerá bije :slight_smile:

ak je ta firma s BN tak ta nema uz kde rozsirit svoju vyrobu lebo za nou povedie tato R-ka

Predbežné oznámenie - Monitoring vplyvov stavby rýchlostnej cesty R2 Ruskovce - Pravotice

dost velke zmeny podla EIA na obchvate banoviec ..

eia.enviroportal.sk/detail/rychl … -pravotice

aj ked sa jedna skor do istej miery o zosuladenie zmien, ale ten kruhac pred banovcami na MUK banovce zapad je zase hlupost .. co uz no ..
MUK s cestou II/592 si tiez mohli podla mna odpustit .. najma ak tam kusok dalej bude niekde aj MUK na R8 ..
vylucenie maleho odpocivadla je tiez dobry krok.. a ist vyslovne uz len na obojstranne pristupne velke odpocivadla

pridana aj ortofotomapa so zmenami

gallery/image_page.php?album_id=63&image_id=12274

som rad ze sa nieco pohlo. Je realne aby sa buduce leto zacalo savat?
na ceste TN-PD su banovce najvacsim zdrzovadlom. Este ak dorobia obchvaty vsetkych obci, bude to parada.

V tomto prípade cez kruhák je prístup aj do strediska údržba RK, ak to dobre čítam z mapy…teda dôvody KO sú asi dosť logické.
Výhľadovo bude za KO priemyselná zóna a tak , s veľkou pravdepodobnosťou vznikne ďalšie napojenie PP na starú I/50… a tým sa defacto rozšíri intravilán .

to je jedno, ze je odial napojene na SSUR .. na jednickach by nemali byt kruhace ..

to je od pripadu k pripadu. cca 10.000 intenzitu musi kruhac zvladat bez problemov a pokial to dana krizovatka vyzaduje (neprehladnost prip. prilisna prehladnost ked si mnohi neuvedomia kt. je hlavne cesta) tak je KO je prospech veci. inde samozrejme moze sposobovat zdrzanie a ine problemy.

Tá MÚK s II/592 je prejavom nekoncepčnosti pri príprave cestných stavieb. Keby trochu rozmýšľali, tak by postavili niečo ako privádzač (kľudne parametroch polprofilu R 24,5), ktorý by začínal južne od Rybian a končil MÚK s R2 a hneď následne úrovňovou križovatkou s I/50 východne od Dolných Naštíc, celé by to nemalo ani 4 km. Tento úsek by to síce trochu predražilo, ale v globále by to dosť peňazí ušetrilo a v eurofondoch je aj tak dosť nevyužitých peňazí, takže by to problém nebol. Tento “privádzač” by sa potom dal využiť ako časť R8 alebo ak by padla, tak ako preložka II/592 s tým, že by sa to potiahlo od Rybian po I/64 východne od Nadlíc. Tá preložka je tak či tak nutná, lebo II/592 má veľmi zlé parametre (úzka, prepadá sa, prudké stúpania a zákruty a 3 železničné priecestia).

Ohľadom potenciálnej križovatky s “potenciálnou” R8 - hovoríš o nejakom alternatívnom trasovaní? Podľa mojich informácií by R8 mala byť ukončená cca 5 km východne v MÚK Hradište…