Ja som už dávnejšie hovoril, že ak sa postaví len tento úsek a potom nadlho nič iné na R2, tak nech sa stavia na polprofil, ak by ale v krátkom intervale nasledovali aj nadväzujúce úseky, tak by som volil radšej rovno plný profil.
Ako som slubil, vkladam sken useku casti obchvatu Bn, Ruskovce - Pravotice. Je to samozrejme len cast useku, ktory sa zmestil na stranku formatu A3…
hofy, vďaka aj za časť tohto úseku s križovatkou , ak budeš vedieť časom dostať sem aj ďalšie časti tohto úseku , určite nás potešíš…
zulo: cez TN sice chodievam pravidelne, ale vacsinou, ci skor vylucne vo vecernych hodinach… Ale mohol by sa zastavit (na KSU) niekto dalsi a postupne by sme to “zlepili”…
Uz je to potvrdene aj na stranke NDS. Malo by sa stavat na plny profil, termin vystavby je uvedeny 05/2013 - 10/2015.
ndsas.sk/useky-ruskovce—pr … 44364s477c
To je dosť napätý termín. Hlavne ak sa bude zase naťahovať tender.
Plný profil potvrdzuje aj fakt, že su na stranke NDS zaradene aj ostatne useky od TN až po Prievidzu (Novaky).
3x hurrá
D1 - Mníchova Lehota
STAVBA D1 - Mníchova Lehota Ťah:R2
Lokalizácia:Trenčiansky kraj
DĹŽKA ÚSEKU:8 739 m
Začiatok výstavby:2016
Stav realizácieProces EIA
Mníchova Lehota - Ruskovce
STAVBA Mníchova Lehota - Ruskovce Ťah:R2
DĹŽKA ÚSEKU:15 450 m
Začiatok výstavby:2015
Stav realizácieÚzemne konanie
Ruskovce - Pravotice
STAVBA Ruskovce - Pravotice Ťah:R2
DĹŽKA ÚSEKU:10 765 m
Začiatok výstavby:2013
Stav realizácieStavebné konanie
Pravotice - Dolné Vestenice
STAVBA Pravotice - Dolné Vestenice Ťah:R2
DĹŽKA ÚSEKU:11 542 m
Dolné Vestenice - Nováky
STAVBA Dolné Vestenice - Nováky Ťah:R2
DĹŽKA ÚSEKU:9 562 m
Nechcem ta sklamat, ale uvedene terminy este vôbec nic neznamenaju, navyse tieto stavby vôbec nie su financne vykryte. Bude uspech, ked sa v buducom roku zacne stavat usek Ruskovce-Pravotice (ktory ma jediny financne krytie a je uz takmer pripraveny) a po jeho skonceni dalsi z usekov. Takmer urcite nepôjdu do vystavby vsetky naraz.
no jo, prečítal som kopec fór, kde sa ľudia vytešujú z úsekov D1 už od roku 2005 a dodnes sa po nich nejazdí
Ale aspon jeden deň som bol optimista
aj ked ja by som som to tak zle nevidel, minimalne dva tieto useky mozu byt do 2020 ozaj hotove ..
Tie terminy su samozrejme nerealne, ale pekne sa na ne pozera. ALe to sa pekne pozeralo, aj ked tam vsade bolo este donedavna napisane rok vystavby 2010
čím viac si čítam po všelijakých stránkach dochádzam k názoru že z fondov na obdobie 2014-2020 by sa mohla postaviť R2-jka po Nováky.
Všetko záleží len na “nás”, teda na pripravenosti.
Behá po týchto fórach niekto kompetentný (nechcem nikoho urazit) ale mám namysli niekoho z fachu, kto ovláda proces EIA a potom tie ďalšie. kedy sa budú vykupovať pozemky. Čo musí byť hotové aby sa začalo stavebné konanie a samozrejme jedného krásneho dňa aj súťaž o zhotoviteľa.
reku či to tu vie niekto rezpísať a prípadne to nejakou petíciou ideme rozprúdiť, nech nám obdobie 2014-2020 neunikne!!!
ďakujem
Nie som kompetentny, avsak pribliznu dlzku trvania jednotlivych procesov tu pozname viaceri, co to uz dlhe roky sledujeme. Vsetky useky R2 medzi TN a Novakmi s vynimkou Ruskovce-Pravotice su na urovni vydaneho uzemneho rozhodnutia alebo aspon pripravenej dokumentacie pre UR. Ostava vypracovat dokumentaciu pre stavebne povolenie a vykupit pozemky, v pripade tunelovych usekov aj podrobnejsi geologicky prieskum a nasledne tender. Na DSP a vykup pozemkov je potrebny cas minimalne 2 roky, tender dalsi rok. To vsetko iba v pripade bezproblemoveho vykupu pozemkov, vydania UR a maximalnej priority NDS pri priprave tychto usekov.
Z fondov 2014-20 urcite nepôjdu vsetky useky zapadnej R2. Z tohto balika penazi totiz pôjdu aj mnohe dalsie potrebne useky R2, R3, R4, R5 a nie je mozne financne vykryt vsetko, obzvlast ak sa bude vsetko budovat v plnom profile. Uspech bude, ak sa z fondov 2007-13 postavi usek Ruskovce-Pravotice a z fondov 2014-20 dalsie 2 useky na R2 TN-Novaky.
začínam sa v tom orientovať. Na stránke NDS je pekne vidieť, že tento úsek má:
územné rozhodnutie: vydané 9/2008 (právoplatné 11/2008).
stavebné rozhodnutie: vydané 12/2011 (právoplatné ešte nieje a v súčasnosti sa sumarizujú podklady k žiadosti o zmenu územného rozhodnutia)
To by znamenalo že od právoplatného územného rozhodnutia ubehlo 43 mesiacov a stále nemáme právoplatné stavebné rpzhodnutie. Ba čo viac, znovu sa žiada o zmenu územného. Chápem že je to kôli zmene na 120km/h z pôvodnej stofky, ale aj tak…takýmto tempom by to nebolo nikdy !!!
Okrem toho je Majetko-právne vysporiadanie: stav: 40% a na všetkých ostatných úsekoch 0% …omg
Čiže ak chceme začať stavať všetky úseky do 2016, musia sa veci hýbať súčastne.
Na troch úsekoch sa ešte nezačalo ani územné konanie ale v súčasnosti sa pripravujú podklady k žiadosti o vydanie územného rozhodnutia.
Ak to teda chápem správne. Aktuálne je rozdiel medzi úsekom pravotice-ruskovce a ostatnými iba v tom majektovo-právnom vysporiadaní (40% vs. 0%) čo by odpovedalo tomu 1-2 roky posunu.
Teda ak by sa všetky úseky robili odteraz rovnako rýchlo, do r. 2020 by byť mohly.
A o finančnom krytí ja osobne nepochybujem, veď z ďalšej vlny bude penez jak šlupek. Len treba čo najviac dokončiť z 2009-2013 nech nám Višňové a podobne neodčerpávajú money.
Vôbec nie je iste, kolko penazi bude v OPD, rozdelenie zalezi hlavne od rozhodnutia vlady. Je pravdepodobne, ze to bude viac penazi, ako teraz, ale urcite nie tolko, aby sa z toho dali financovat cele tahy. Len stavby ako R4 Presov obchvat, R2 Soroska ci severna R3 môzu vycerpat aj polovicu rozpoctu. Visnove do toho neplet, to pôjde z inej prioritnej osi a na R2 nebude mat ziaden vplyv.
Drzim palce, nech sa podari rozbehnut co najviac, ale nemam ziadne iluzie o tom, ze by sa podarilo postavit cely tah R2 TN-Novaky ani do r. 2022.
“Visnove do toho neplet, to pôjde z inej prioritnej osi a na R2 nebude mat ziaden vplyv.”
si si istý že Višnové nemá na R2 žiaden vplyv?
Citujem Holáka:
"Bez tunela Višňové nemá severná diaľnica zmysel a ani prepojenie Bratislavy s Košicami nebude kompletné. Musí sa postaviť, či sa nám to páči, alebo nie, je to nevyhnutnosť. Prvá vláda Róberta Fica ho chcela postaviť cez verejno-súkromný PPP projekt. Teraz to vyzerá tak, že ho nestihneme stavať v termíne, aby mohol byť prefinancovaný z eurofondov v tomto programovacom období. Zaradiť do výstavby ho chceme do obdobia rokov 2014 – 2020.
Čiže v programovacom období rokov 2007 – 2013 eurofondy na Višňové nepôjdu?
Začať aj končiť by sa mala výstavba v jednom programovacom období. V tomto prípade je to nemožné, keďže jeho súčasťou je osemkilometrový tunel, stavba sa odhaduje na päť rokov. Nie je to jednoduchá stavba, patrí medzi najzložitejšie diaľničné diela."
Visnove (a cela D1, D3) ide z Kohezneho fondu, R2 z ERDF, to su uplne rôzne baliky. Cize pre R2 je podstatne, kolko penazi bude v tom druhom, pricom je takmer iste, ze na suvislu R2 TN-Novaky nebude dost penazi ani za cele obdobie 2014-20. Visnove ma problem len s vykrytim na r. 2012 (par mil. €) a 2013 (do 100 mil. €). Co môze “vziat” peniaze na vystavbu R2 TN-Novaky je prave zvysok R2 a dalsie R.
ide o jeden operacny program, su to spojene nadoby, ked bude viac v jednom tak v druhom bude menej. popravde ERDF toho vykryva viac co sa tyka kilometrov aj objemu dopravy uz len kvoli cestam I. tr. takze by tam mal byt vacsi balik ako v KF.
Po useku Ruskovce-Pravotice ma podla mna najvacsiu sancu usek D1-Mnichova Lehota-Ruskovce. Okres PD moze jazdit cez ZH, jednak ma kompletnu R1 a pripravuje sa aj obchvat ZH.
Su to 2 rôzne fondy, ktore môzeme rozdelit do rôznych operacnych programov (OPD, ZP, regiony…)