ten zrejme doplatil na slabsiu pripravenost, ma len UR kym tvrdosin ma DSP.
Obchvat Banoviec, hoc aj v polprofile by bolo odstranenie 1 z 10 kritickych usekov na I/50 medzi TN-PD. Kiezby sa aspon rozostaval. Ale po precitani planu vystavby D a RC som skor skepticky.
v tomto (vynimocnom) pripade som optimista lebo 351 mil. na zv-krivan je okolo 17 mil/km za R22,5. hlavne ze D26,5 pri LE sa ide stavat za 6-7 mil. €/km.
Predbezne oznamenie na majetkovu pripravu. Podla programu uz v lete mala byt dodana DSP.
e-vestnik.sk/#EVestnik/Detail/28345
Je chybou, ze MP uz davno nebezi, pochybujem, ze buduci rok bude mozne co len vyhlasit tender na tento usek.
zaujimave, niekde tu bolo uz pred par mesiacmi ze sa uz vykupuju pozemky
Pozemky sa uz davno mali vykupovat, stale nebezi ani tender. Takto sa tento rok nezacne stavat…
Podla mna ho stihnu vyhlasit tak niekedy ku koncu roka. Na R-kach sa tento rok rozbehne maximalne ZV-Krivan
R2 Ruskovce - Pravotice je rezervny usek, podobne ako obchvat ZH. To, ze ani jeden z nich nepojde tento rok do vystavby sa dalo cakat. Snad aspon ZV-Krivan dokazu vytendrovat.
Nie, rezervny usek je len R2 obchvat ZH, ostatne su v plane vystavby D a RC aj v zasobniku projektov ERDF (nad ciarou). Tento usek mohol ist do vystavby uz v lete tohto roku, keby bola vôla - DSP bolo hotove minule leto, chyba len vykup pozemkov. Pritom sa vykupuju pozemky na useky R, ktore su v plane az na r. 2014-15.
Krajský stavebný úrad v Trenčíne zvolal verejnou vyhláškou na 27. apríla prerokovanie zmeny právoplatného územného rozhodnutia líniovej stavby Rýchlostná cesta R2 Ruskovce - Pravotice (tzv. obchvat mesta). Na rokovaní boli prítomní zástupcovia mesta Bánovce nad Bebravou za osobnej účasti primátora mesta Mariána Chovanca. Oproti pôvodnému rozhodnutiu vydanému v roku 2008 naším mestom, nastali v predloženej dokumentácii tieto zmeny: Zmena kategórie z R 22,5/100 na R 24,5/120 (šírkové usporiadanie/návrhová rýchlosť). Presunutie trasy rýchlostnej cesty na začiatku úseku v dĺžke 1,3 km južne od cesty I/50 z dôvodu zmeny technického riešenia predchádzajúcej stavby. Zároveň bude dopravne a technicky zjednodušené riešenie mimoúrovňovej križovatky Bánovce - západ. Umiestnenie Strediska správy a údržby RC Bánovce nad Bebravou do predmetnej stavby v priestore MÚK Bánovce - západ. (MÚK = mimoúrovňová križovatka). Úprava výškového vedenia rýchlostnej cesty z dôvodu zníženia deficitu zemných prác. Táto úprava vyvolala aj zmenu riešeStavba obsahuje dva hlavné dopravné uzly v podobe mimoúrovňových križovatiek Bánovce – západ a Bánovce – východ. Prvá sa na trase nachádza nad Hornými Ozorovcami a umožňuje napojenie sa na cestu I/50 v smere od Trenčína. Druhá, Bánovce – východ, križuje cestu II/592 (cesta do Dolných Naštíc, smer Topoľčany) a vytvára v danom mieste dopravný uzol s rýchlostnou komunikáciou. Táto križovatka je pre mesto kľúčová z hľadiska možného odklonu dopravy prechádzajúcej mestom. Mesto vyvíja úsilie, aby došlo k jej realizácii priamo pri výstavbe cesty R2 Ruskovce - Pravotice, nakoľko je predpoklad, že jej vybudovanie by malo byť zaradené len do výhľadového plánu. Optimistický pohľad hovorí, že začiatok roka 2013 by mohol byť termínom začatia prác tejto významnej stavby, samozrejme v prípade, že sa Národnej diaľničnej spoločnosti, a.s., ktorá stavbu zastrešuje, podarí získať všetky potrebné náležitosti pre vydanie právoplatného stavebného rozhodnutia. Radoslav Žatko, odborný referent oddelenia
Vítam tie zlepšené parametre, ale nemalo to byť v polprofile?
Škoda, že tento úsek neplánovali spoločne s plánovanou (či skôr vysnívanou) preložkou II/592. Teda áno, vraj sa tam má stavať R8, ale tomu už asi nikto neverí.
UR bude pre plny profil, stavat sa môze polprofil. Uvedene zmeny su pozitivne, avsak co sa robilo doteraz? Stavba sa predsa pripravuje uz dlhe roky ako buduca R2.
teraz prerokovali zmeny právoplatného územného rozhodnutia to kedy chcu stihnut vykupit pozemky, urobit tender a postavit to ??? mam vazne obavy ci sa to stihne…
To je všetko sekundárne, prioritné je zlepšenie technických parametrov cesty " Zmena kategórie z R 22,5/100 na R 24,5/120" . Všetci tu na fóre kritizujete zlú prácu projektantov a teraz je vidieť, že si svoje vedia obhájiť.
Predsa tá cesta sa nestavia na rok alebo dva a preto dva krát meraj a raz rež. Pravdepodobne to vyplynulo aj z toho, že najprv sa predpokladalo vybudovanie plného profilu a teraz z racionálnych dôvodov /počítam, že sa tam po dostavbe presunie intenzita cca do 10000 voz./ bude zatiaľ 1/2 profil a pre bezpečné predchádzanie na 1/2 profile je parameter R24,5/120 určite výhodnejší.
Počítam, že sa súčasne kreslia aj výkresy na stavebné konanie a pre súťaž…
Opakujem, čerpanie eurofondov je podľa mňa v tomto prípade sekundárne. Prioritou musí byť kvalita prípravy. Po tom tu všetci volajú.
iste, na tom poloprofile bude ten rozdiel velmi citit…
par overenych info:
-
stavat sa bude plny profil. Podla odbornikov, by bol polprofil nezmysel… Aj podla mna, tvrdim to tu uz “nakej patek”…
-
vykup pozemkov bezi, optimisticky vyhlad zaciatku stavby je marech buduci rok…
hofy, poskytni zdroj , kde je uvedené, že sa bude stavať na plný profil.
Výkup pozemkov je niečo iné, ten sa môže teoreticky robiť aj na plný profil…
hofy, vieš hádam niečo viac ako hovorí: Program pokračovania prípravy a výstavby diaľnic a rýchlostných ciest na roky 2011 – 2014 z mája 2011, ktorý schválila vláda SR , citujem:
R2 Ruskovce - Pravotice
Najpotrebnejší úsek západnej časti R2 s dĺžkou 10,5 km je v pokročilom štádiu prípravy. Má vytvoriť obchvat Bánoviec nad Bebravou, kde parametre existujúcej cesty I. triedy už nezodpovedajú jej zaťaženiu. Vzhľadom k intenzitám dopravy postačuje budovať obchvat tohto okresného mesta v polovičnom profile, dobudovanie na plný profil bude potrebné až v dlhodobom výhľade.
Čerpáš z nového pripravovaného programu alebo akým iným dobre informovaným zdrojom disponuješ?..
to zulo: bol som dnes na Krajskom stavebnom urade v TN. Pan ing. nepamatamaky bol velmi ustretovy, zial nemal som vela casu, ale co to sme stihli prebrat. Potvrdil mi, ze sa zmenil povodny zamer poloprofilu. Zrejme tato RC bude alternativou D1 zapad vychod, pre mna urcite. Pracuje sa uz aj na useku az po Vestenice, neviem urcite, ale pravdepodobne sa cely usek az po Prievidzu pripravuje na plny profil, co by bola nadhera… Prefotil mi aj cast trasy v okoli BN, R2 sa posunula asi o 1,5 km smerom k BN, kde na zaciatku RC je komplex budov pre spravu ciest a dost rozsiahla krizovatka. Zial nemam to v digitalnej podobe, ale ak by bol zaujem osknujem a zavesim na net…
To, že sa mení kategória -Zmena kategórie z R 22,5/100 na R 24,5/120 bolo publikované a viem, že podobné zmeny v kategorizácii R2 sú navrhované aj v iných pripravovaných úsekoch, ktoré sú v územnom konaní. Ale tvoja informácia je zaujímavá a vyzerá aj veľmi hodnoverne , počkáme do konca mesiaca a uvidíme čo sa objaví v novom pláne výstavby diaľnic, R2 v celej jej dlžke to významovo určite posunie dopredu. Ale aj tak je to téma /doba výstavby /na celé desaťročie.
Ak budeš mať čas, tak to v potrebnom rozlíšení naskenuj , zaves a určite veľa ľudí tu, tým potešíš.
buduci tyzden to oskenujem a dam sem link