R2 Rožňava – Jablonov nad Turňou

Načo to vôbec píšeš, že severom máme väčšinu hotovú? To ti mám fakt písať ako niekomu kto stroskotal na ostrove v Tichom oceáne a prišiel dnes na Slovensko po 20 rokoch, že od Dubnej Skaly po Strážov nám chýba jeden hodne podstatný úsek, ktorý je strašiakom motoristov?

ale u nas je vsetko “strasiak” lebo ludia chcu stale prazdne cesty a prazdne dialnice. strasiak je nieco ine, to je okolo BA a npr. CA, oproti tomu je strecno odvar. ze ci ides 80-90 alebo 60 na tych 20 km znamena asi 5 minutovy rozdiel. to je aj soroska ci batka. nehody, pokazene auta v neprehladnom useku alebo prace na ceste su hocikde. skor RK je problem ale ci som chcel ist na ZA alebo donovaly aj tak som isiel krokom. pri normalnej cestovnej rychlosti do 90 km/h dialnica az tak nechyba, na rovnych usekoch sa bezne chodi 100kou.

tym som narazal na to ze nie ked bude dokoncena D1 ale ked sa bude dat ist na juhu okolo 90 a bude aj komplet obchvat KE vtedy sa uvidi aka je potreba R2.

tak toto si pekne napísal. KEĎ strečno je slabý odvar, tak juh je prechádzka ružovou záhradou. Presne ako píšeš, na juhu by Ste chceli dialnice…a auta sa kazia a havaruju, len na juhu, že, na strečne ešte v živote nebola havária, zvláštna to filozofia.

strecno je bezne taka zavada ako batka a soroska. ked nie do zahranicia tak aspon zajdi do BA a potom uvidis ze oproti tomu aj strecno aj soroska je ruzova zahrada pri dedine.

Súvislých 60 nie je strašiak pre nikoho. Strašiak je upchatá Žilina a neprejazdné Strečno, čo sú bežné javy. Je to trošku trápne, že ti to musím písať.

Fuuu, takže Strečno je rovnaký problém ako Bátka… Tak to už musí byť seriózny trolling, inak si to neviem vysvetliť.

ja si tiez neviem vysvetlit co kto povazuje za bezne. bezne upchata je BA vjazdy do BA. to je pre mna meritko. a ano, priemerna rychlost je porovnatelna. a je jedno ci idem 40-60 v suvislom prude alebo zaseknuty za jednym kamionom.

Upchatá Bratislava nemá nič spoločné s intenzitami na R2

ja viem. ide o to co povazujeme ze je upchate.

juhoM chodieva, tak 3-4 za 1/2 roka, ale v živote som nezažil, že by bola vôbec neako extra vyťažená, tobôž, upchatá. Pohodová jazda, asi najväčší extrém, bol kamión idúci 80km/h. Na severe mimo dialnicu som takúto premávku nezažil ani v sobotu doobeda. X razy sa to tu písalo, problém Strečna a a žiliny, je ten, že v prípade problémov, sa fakticky neako rozumne nedá obísť.

ano v pripade problemov. bezne je to par minut navyse oproti idealnej premavke. cely usek hp-ll-ds bezne usetri 15 minut aj to najma vdaka tomu ze sa skrati trasa o asi 8-10 km.

devil, ty fakt rúbeš od buka do buka, tak ako ti to vyhovuje. Rozdiel je 8,5 km, a nie 8-10km. Neušetrí sa 15´, ale 20´, rátam povolenú 100km/hod, čo mimo tunel bude 130km/hod. ale aj to len za ideálnej premávky, čo na strečne a žiline, je málo kedy, a o bezpečnosti a ušetrených PHM ani nevravím. (uvažované parametre: dlžka 25km, z toho tunely 10,6km obmedzenie rýchlosti na 100km/hod, jestvujúca trasa 33,5km. z toho 8,5km D., 9,5km zilina, zbytok strečno ). Pozri sa, kto prejde zilinu, aj za ideálnych podmienok za 1/2 hod, je buď borec alebo “kamikadze”.

nebudem hladat kazdy detail s presnostou na desatiny. na to nemam cas. hlavne ze som trafil.

google.com/maps/dir/49.2246 … m2!4m1!3e0
tuto mi teraz ukazuje 26 minut resp 27 minut v opacnom smere. ake kamikadze ?? nedela podvecer… pri priemernej 120 km/h to bude 12-13 minut cize uspora do 14-15 minut.

A keďže sme v téme R2 Sôrôška, aká bude časová úspora medzi Rožňavou a Jablonov nad Turňou-vom po dobudovaní tunela?

Budeme sa baviť aspoň v minútach, či radšej sekundách, aby vyzerali tie čísla aspoň trochu vysoké? Pričom sa tu bavíme o úsporách počas 365 dní v roku, na rozdiel do Strečna.

:slight_smile: asi tak, prejazd sorožkou 8´/ 10km priemer cca 70km/h, tak tam fakt nie je čo šetriť.

uspora na RV - Jablonov je asi 5 minut, skratenie trasy 2-3 km. visnove resp. hp-ll-ds ma samozrejme vacsiu usporu casu lebo

1. usek je dlhsi
  2. skratenie trasy je vacsie
  3. plny profil usetri viac ako polovicny
  1. premávka je hustejšia a teda pomalšia
  2. min 20% dní v roku je predpokladaná úspora viac ako 30 min (viď. bod 4)
  1. na 15km úseku, kde gugeľ ukazuje priemer 75km/hod, ušetrť 5min, je len teplý sen. Hoci dôjde k skráteniu úseku, ale rýchlosť v tunely bude obmedzená na 70km/hod. Čiže úspora 0,000,0minút. V zime na juhu nesneží, takže čiste teoreticky čiastočné zvýšenie bezpečnosti, nič viac nič menej.

Samozrejme, ze sa aspon 5 min usetri. Jednak skratenie, jednak aktualny prejazd Kr.podhradim 50-kou sa zrychli na viac nez dvojnasobok. A to uz neriesime, ze ak tam nebude horsky prechod, tak to pritiahne ovela viac kamionov, lebo to bude najkratsie spojenie vychod-zapad, ktore nejde horami. No a aj ked na na juhu je menej snehu nez na severe, tak praveze na horskom prechode je sneh a poladovica v zime bezna - a to je praveze problem, ktory na Visnovom Hobliku nie je. Treba si pripomenut zakladny fakt: na Visnovom riesime za miliardy eur jednu zatacku na rovine v lese pri rieke, nic viac. Take jeh-ols-cav-ke megalomanske pako-pacho-psycho, to proste nevymyslis. Ale UHP vyratal, ze je to vyhodne - rovnako ako predtym iny vladny “analytycy” vyratali, ze je vyhodne PPP3.

ten gugeľ je asi nieco ine ako google. mne tam prakticky vzdy ukazuje 17km/15 minut resp. 14 minut. ak tam bude priemerna 90-100 tak to bude asi 9 minut. 75 km/h sme mali akurat nedelu podvecer ale niekde inde :wink:
gallery/image_page.php?album_id=54&image_id=44985

1. premávka je hustejšia a teda pomalšia
    od konca D3 (strazov) po D1 dubna skala je 26 km, pri rychlosti 80-90 by to malo trvat 17-20 minut. monentalne to trva 24 minut aj vdaka znizenej rychlosti v intravilane. cize vacsina z 15 minut nie je kvoli hustejsej premavke aj ked svoj podiel to samozrejme ma.

20% dni v roku usetri viac ako 30 minut je nejaky odborny odhad ??

DrX, poprosim pisat bez nadavania/invektiv.