R2 Rožňava – Jablonov nad Turňou

nedavno nejaka firma vyhrala tender na zhotovenie technickej dokumentacie na usek Gombasek-Vcelare… je fajn, ze sa to aspon rozbieha

Firma Alfa 04,a.s. Pragoprojekt,a.s. Praha

jo skvele… tak projektovu dokumentaciu vypracuvava firma blizka DPS… a co z toho vyplyva??

Nič zaujimave.

Ja neviem, čo :question: ( v tomto prípade totiž nič ) - tá firma ale bude dobrá pri iných projektoch

Na tento usek este nie je uzavrety proces EIA. Stranka k nemu je na enviroportali a na webe NDS
a ortofotomapa je tu:

Podľa informácií z portálu mesta Rožňava je už proces EIA uzavretý. Samotná správa je potom tu a tu.

tento usek cesty I/50 pri Hrhovskych rybnikoch bude sucastou R2 ako jeden jazdny pas:

panoramio.com/photo/3877794

Dve doplňujúce informácie. Podľa toho, čo sa uvádza v tej záverečnej správe EIA sa bude stavať ružovo-fialový variant (viď mapu).

No a k tým predošlým informáciám o Technickej dokumentácii a firme Alfa é4, podľa ich webu je dokumentácia už dokončená.

zaverecne stanovisko je aj na enviroportali: eia.enviroportal.sk/detail/rychl … ek-vcelare , odporucany variant (fialovo-ruzovy):

*dlzka: 31,604 km

*celkove naklady: 545,78 mil € (plny profil R24,5/120)

*tunel Soroska: dlzka 4650m, sirka jednej rury 8m, zapadny portal je umiestneny juzne od Lipovnika a vychodny je umiestneny zapadne od Jablonova n.T.

*ciastocne vyuziva I/50 ako jeden jazdny pas v usekoch: obchvat Brzotina + usek Brzotin-Roznava + usek okolo Hrhovskych rybnikov (vybuduju sa subezne cesty a prebuduje sa MUK I/50 a I/67 pri Roznave)

*odporucana vystavba na etapy: 1.tunel Soroska 2.Gombasek-Soroska 3.Soroska-Vcelare

tato mapa, ktoru dal DrX je v galerii? Nevedel som ju najst: imagebam.com/image/4cad0574712300

bolo by dobre pofotit okolie, mne sa totiz ten tunel zda dlhy najma co sa tyka RV strany. zeleznica ho ma len nieco cez 3 km.

zeleznicny tunel je dost vysoko vo svahu a cestny by mal byt nizsie, to je pravdepodobne hlavny dovod
na RV strane je zaciatok skoro rovnaky, hlavny rozdiel je pri Jablonove, portal bude prakticky vedla dediny ale zeleznica
traverzuje svah dost vysoko nad dedinou

gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=5743

no ano, keby tunel isiel vedla zeleznice tak by mal max. 3,5 km.

Tak už aj v Korzári vedia, že sa tento úsek má stavať od r. 2013. Keď sa ale tak pozerám na tú rýchlu stavbu R4 KE-Milhosť, ak sa NDS podarí skutočne začať v r. 2015, budeme radi.

viewtopic.php?f=35&t=13476

az na to, ze Soroska je najpotrebnejsi usek v KE kraji a R4 je najmenej potrebny

Podľa mňa je toto poradie v poriadku, aj keď urýchlené dokončenie R2 by som tiež privítal. Na vysvetelnie, ako som už asi 100x písal, stavba R4-ky na to, že sa R2 nestavia nemá vôbec žiaden vplyv. Peniaze EU na R2 totiž sú, ale nie je pripravená. R4-ka je smiešne lacná cesta (celá R4 za cenu 125 metrov PPP1!!!), ktorá nás KE-východ SK reálne priblíži k európskej dialničnej sieti.

Do roku 2013 je na pripravu casu dost, takze by som nehadzal flintu do zita. Financovanie je mozne z dalsieho programoveho obdobia eurofondov. Dufajme len, ze po r.2013 este nejake bude :slight_smile:

Toto by aj mna zaujimalo, preco to netahaju blizko zeleznice. Zaroven by boli zname geologicke podmienky.

cim drahsie, tym lepsie. nehovor ze ti to nic nehovori.

skuste si to pozriet na mape s vrstevnicami
je to trochu rozdiel jednokolajna trat zarezana do svahu a R-ka 2+2
okrajove svahy planiny su strmsie ako Kopa pri Kralovanoch
s geologiou by nemal byt problem…je to krasova planina a nedaleko je aj krasny priecny rez ( Zadiel )… :slight_smile: