R2 Rožňava – Jablonov nad Turňou

Tak, napríklad R3 Martin - Žiar n/Hronom, to by bolo lacnejšie, ako Žilina, alebo R2.
Ešte niečo nevieš? Stačí sa opýtať. :slight_smile:

1. Si si istý, že by to za dnešného stavu bolo lacnejšie?
  2. Turiec je v žilinskom kraji.

trocha vedľ, s R3 ZH MT, tak akorát napojíš na dialničnú sieť martin a nič viac. Navýchod nič na západ nič.

Tiež pravda :slight_smile:

To bol príklad. Iná verzia je napojenie Martin - B. Bystrica okolo T. Teplic.
Ja nie som projektant, ale určite bez tunelu sú úseky lacnejšie, ako s tunelom, a určite kratšie tunely sú lacnejšie ako dlhšie. Zvyčajne.

Možno by bolo lepšie, keby si len tak nestrieľal od brucha.

Nevydalo. Skús znova. [size=50]Bez toho aby si sa strápnil.[/size] :wink:

Medzi Turcom a Tekovom načim zopár i nekrátkych tunelov. :wink: Nejaký by bol i smerom na Horehronie od Turca, cez (popri) Harmaneckú dolinu,

[size=77]1373[/size]

Medzi Turcom a Tekovom … myslené hlavne MT - TR - okres PD - ZH. [size=77]1374[/size]

inak keby boli len taketo okresy, tak by bo toblo super.. ale to nikdy neprejde.

Na stranke historiadialnic.sk/ je uvedene, ze lehota na predkladanie ponuk je predlzena do 15.7. Je tato info aj niekde oficialne zverejnena? A udavaju dovody?

takze to nezrusili? to by bola pecka

https://josephine.proebiz.com/sk/tender/5934/message/list

Dik. A este som to nasiel aj tu uvo.gov.sk/vestnik/oznamenie/detail/452182

Plný profil: 485 mil. eur
Polovičný profil: 303 mil. eur
V polovičnom profile ale nie je zahrnutá žiadna rozpočtová rezerva (Turany - Hubová ju má 120 mil. eur, pri plnom profile Sorošky bola 45 mil. eur)
B/C: 0,7
Návratnosť: 21 rokov

Po posúdení stavebného zámeru MDV SR považuje 314 mil. eur za PHZ (rozpočtová rezerva je 21,6 mil. eur).

Ako nechcem spochybňovať nejakych analytikov alebo niečo podobné, ale jak vidím že: Soroška návratnosť 21 rokov. To ako, ja osobne tomu analytikovi by som nedal ani bc. titul pri dnešných podmienkach. To je úplne vystrelený údaj. Tu si akosi málo ľudi uvedomuje, že mnohý cestujú z BA cez Čertovicu, Poprad, Košice a Michalovce. Rátame nereálne intenzity. Ak by bola R2, BA-KE komplet, to by vyzeralo úplne inak, nehovoriac o tom, že ten tunel tam mal už byť. Ak sa bavíme o strategickom smerovaní Slovenska D1, R2 to sú jednoducho tepny, ktoré sme tu už mali mať, nehovoriac o D3. Baviť sa o UHZP o takom useku a takom je nezmysel.

Neviem čo je na tom zložité. Pripraviť kvalitný nový stavebný zákon, určiť tepny slovenska D1, R2, D3 a zadefinovať ich v strategickej výstavbe dialnic a rýchlociest a zadefinovať všetky ostatné úseky podľa priorít napr. vyťaženosti. Rozbehnuté tendre dokonciť a stavať. Nič iné. Tiež by som zobral ohľad na to, že ak predchádzajúci minister pripravil niečo do ,šuflíka" tak jednoducho netreba váhať, treba to vysúťažiť a stavať. Totalne jednoducho povedané a minister môže riešiť všetky jeho ostatné povinnosti.

Keď bude dokončená D1 po KE, tak až potom sa reálne ukáže, aké sú intenzity a potreby R2. Či náhodou nebude dôležitejšie ťahať R4 do PL alebo D1 na UA ako R2… Samozrejme ZV a Sorošku riešiť treba, mám skôr na mysli R2 ako komplet východnú časť ZV-KE.

Resp. presne naopak: ak by teraz bolo z R2(+R1) dokoncene tolko, co z D1 - cize R2 prakticky cela ZV-KE, tak ako je na D1 RK-PO, tak by sa ukazalo kolko a ako je potrebne z D1. To, ze nutis vypalnicky jazdit juhovychod-juhozapad cez severne kopce, nie je ziadnym dokazom o realnej potrebe, len dokazom politickej manipulacie.

Ale podla Okorca by bolo este lepsie: najprv dokoncme D1 a niekde za LC prehradme R2, a potom sa “reálne ukáže, aké sú intenzity a potreby R2.” :wink:

Zabudni už na to keby bolo keby. Nie sme v rozprávke ani sci-fi filme.

presne to moze ukazat len smerovy prieskum obycajne scitanie urcite nie. ale kto sleduje cesty vidi ze na JV sa chodi juhom a a na SV severom alebo cez BB. a to mame vacsinu severu uz hotovu.