R2 Prievidza – Žiar nad Hronom

Presne ako napisal milosD. Za toto mesto bojovalo uz roky rokuce a konecne sa nieco pohlo.

Hlavne že to populisticky nazvali úplne zmetočne “obchvat Handlovej” aj keď ide reálne o “obchvat námestia v Handlovej” za nemalé peniaze.

Presne tak. Už som sa potešil, že sa začína budovať celý obchvat Handlovej, možno ako časť budúcej R2 a ono je to “len” obchvat námestia, ktorý ale tiež určite pomôže domácim ako tak čítam túto diskusiu.

:wink: :wink: No v HANDLOVEJ je to dost Huste prechadzanie hlavne po 14 h..ked sa vyvalia deti zo skol…a ludia z prace a z namestia sa chodi smerom k HANDLOVKE huf ludi cez prechod tak si cez toto mesto preechadzate aj 20 minut…a te malicky kruhak je uplne origos asi Najmensi kruhak na ceste 1 tiredy na slovensku ako som pocul…

Veru, ten kruhac je ako pre dopravne ihrisko… Tie ogumovane obrubniky hovoria same za seba… :slight_smile:

Ako vyzera ta Raztocnianska varianta? Sa tu nic okolo nej nepise a media tiez mlcia akosi v tejto teme…

Zda sa ze len tak sa niecoho poriadneho nedockame ani najblizsie 3-4 roky.. na tomto useku .Uvidime ako bude po volbach aj tu rekonstrukciu cesty smerom na HA od ZIARU robia akosi dlho…

nuz na najblzsie 4 ROKY netreba ocakavat velke stavby na R2 , uz su zadefinovane ktore sa budu stavat a ani volby to uz nezmenia ci tam bude ten alebo iny,priorita bude dokonecenie D3 vsetky useky ,D1 presov zapad presov juh a smerom na Michalovce a,maximalne na R2 bude usek obchvat Ziaru

Je to podobne ako v Lipanoch na vychode. Ja by som to nazval len “chvat”. Taky chvat na mesto.

Choma sa vyjadril, že R3 cez Kremnicu nepôjde a napojí sa pri Ráztočne na R2. Najbližšia priorita je vraj R2, keďže R1 a D1 považuje v podstate za vyriešené vďaka PPP a D3 sa rieši, tak uvidíme. Tak či tak, R2 sa začne stavať najprv od TN smerom k PD a tiež od ZV ku KE, ale na Hornej Nitre sa najbližšie 4 roky stroje neotočia.

R2 bude mat zaciatok v TN a zacne to vlastne stavbou NOVEHO mosta cez VAH..mam dojem hm ???

Nie nemaš pravdu R2 bude začínať okružnou križovatkou na ramene Chocholná.

ja som bol vzdy v tom, ze zacne na krizovatke chocholna, na tej krizovatke su aj tabulky, ze ten usek patri pod spravu NDS

No vdaka za opravu ale skor sa zacne ten most a pokracovat bude…smerom na PD ???

Ten most ma primarne napojit na dialnicu Sidlisko juh a Laugaricio, ak sa nemylim :wink: Inak, krásne miesto na žitie, ten Trenčín…

Mesto TN je moja srdcovka..,..vzmaha sa a rastie ako velm pekna metropola Povazia…

No, z mojich skusenosti by tu stacil polprofil, aby sa odstranili zhustovadla vo forme obci. Mimo spicky tu zas az taka zavratna premavka nie je a problemom su skor tie pomale useky. Kolony vytvaraju len pomale auta v stupaniach, kedy sa trapia tie 40 t kolosy, no na rovine a v klesani sa to opet trha… R2 pojde viac rovinou, takze kolon bude minimum - vid usek Ozdany :slight_smile:

Co velmi chyba, je obchvat PD, aby sa nevlacil tranzit cez centrum.

Este ma napadlo: Tunel Raztocno pre R3 (pre mna zbytocnu cestu v Turci, ak pojde R1 po RK - co dnes spominaju v suv. s trasovanim pred RK) by bol dost rozumny pocin, ked uz silou mocou tu cestu chcu stavat.

No k tym tvojim polprofilom…R2- skus sa niekedy previezst BANOVCE-CHOCHOLNA…je to naozaj zazitok ked chytis kolonu…takze ,ak stavat tak plny profil..!!

Chodim tadial pomerne casto v poslednej dobe a dost velky problem je tam nieco predbehnut, urcite Rku treba, no neviem, ci by stacil polprofil. na niektorych usekoch aj hej, ale minimalne v stupaniach pruh navyse. Ale to sme uz OT. Venujem sa teme od PD po ZH,… takze to mozme tak na 4 roky zabalit :slight_smile:

Myslim ze som niekde cital prehlasenie sdku -si robi volebnu kampan ze dobudovanie R2 TN -PD je jej priorita …to som nechapal hura ideme volit DZURINDU heheh !!!

No po vyhlaseniach novej vlady uz viem ze sa len tak lahko budovat R2 TN- ZH tak skoro budovat nezacne a to mala SDKU tuto R-ku ako prioritu..!!!