R2 Prievidza – Žiar nad Hronom

no kratsie to trvat zrejme nebude :slight_smile:

R2 Prievidza ± 30 km

dialnice.info/album_page.php?pic_id=3735

toto sa mi zda rozumnejsie, asi aj lacnejsie a efektivnejsie
lenze zastancov tej skratky asi vela nebude, lebo by len priznali, ze zapredali vlastne principy

A to aká skratka sa rieši :question: :unamused:

Dialniciar, tunel pod Vtacnikom.

Ved sleduj vlakno :slight_smile:

Myslel som že táto varianta je už zamietnutá…

To asi jo, ale ta oklika je dost strašná :slight_smile:

Táto oblasť je poddolovaná. Mám tam neďaleko chatu takže vidím ako sa to stále pohybuje. Podľa mňa sa to tade stavať nikdy nebude.

Podľa tohto sa už s R2 okolo Handlovej smerom na Žiar n/Hronom asi neuvažuje. Alebo by teraz najprv postavili obchvat cez SSC a potom ešte v budúcnosti aj R-ku cez NDS, no to sa mi zdá luxus.. :unamused:

Zatial nikto nič nezrušil, prekladka cesty I triedy cez centrum je plánovaný dlhodobo. Handlová nešpekuluje a berie čo im ponúkajú, obchvat centra im dosť pomôže.
.
http://web.handlova.sk/web/UPD2008/Grafika/03A_doprava.pdf

O.K. Ja nepolemizujem nad tým, či niekto špekuluje, alebo nie, len som nevedel že v územnom pláne dopravnej infraštruktúry uvažujú aj nad obchvatom cesty I. triedy cez SSC a aj nad R-kou v zhruba tom istom koridore. :wink:

Na tom podľa mňa nie je nič čudné alebo luxusné. Aj napríklad na I/18 sa najprv stavali obchvaty miest a obcí a teraz po 20-30 rokoch, keď sa kapacita cesty prekročila, sa pomaly postupne stavia takmer súbežne diaľnica. A v prípade Handlovej to bude zrejme podobne.

No fajn, nakoniec si to výstižne pomenoval aj za mňa, to znamená, že keď sa postaví ten obchvat cesty I.triedy, tak nadlho nevyvstane potreba tam budovať ešte aj R-ku.. :wink:

Viem ze to sem nepatri ale prebieha tu diskusia o obchvate Handlovej takze:

"Z aktuálnych projektov sa chystá realizácia I/11 Čadca obchvat, I/59 Dolný Kubín – hranica okresu, pruh pre pomalé vozidlá, nedávno sme otvárali obálky na zhotovovateľa stavby – obchvat Handlovej a koncom roka by mal ísť do vestníka VO spomínaný Prešov odb. Škultétyho – pokračovanie štvorpruhu pri vstupe do Prešova až po košickú diaľnicu. "

dialnice.info/viewtopic.php?t=12497

Ako viem tak by mali stavať ten obchvat v centre … totiž plný obchvat Handlovej sa nedá postaviť za 2 mil EUR

A to je ktora “farba”?
dialnice.info/album_page.php?pic_id=6625

Konecne som sa zaregistroval aj tu. Takze vam objasnim o co ide. Som z Handlovej. Ten obchvat, ktory sa ma robit teraz je len maly obchvat namestia, o obchvate celeho mesta sa hovori roky, ale zatial nic neviem o tom. Obchvat namestia ma uz stavebne povolenie a vybera sa dodavatel stavby, jedna sa o to, ze hlavna cesta nam ide rovno popri namesti a nie je mozne tam vytvorit pesiu zonu.

Co sa tyka R2, videl som tu uvahy o tunely popod Vtacnik. To nie je mozne, pretoze znacna cast uzemia pod vtacnikom je poddolovana. R2 je mozne viest tou trasou, kadial je naznacena, cize na zapad od mesta. Taktiez som sa niekde docital, ze je aj vychodna varianta. Na vychodnej strane su zosuvove nestabilne svahy, v minulosti tam boli zosuvy neraz, takze toto povazujem za narocnejsie trasovanie ako zapadna varianta.

Ten obchvat mesta som kukal aj ja, ze podla nakresu ma ist okrem RC aj cestny obchvat mesta zacinajuc pri cisticke odpadovych vod pred mestom a konciac za koncom obyvanej casti mesta, i ked dalej na juh je este tzv. horny koniec a az za nim konci mesto. Tato subezna komunikacia s R2 vsak podla uzemneho planu, ku ktoremu sa mi podarilo dopracovat je planovana v sirsom horizonte az po dobudovani R2. Na tom nakrese co dal mirkobb je to ta cervena cesta vedla R2. Cize ten obchvat je uvazovany do buducnosti, pretoze R2 by odklonila kopec tranzitu mimo mesto a tym by dalsi obchvat nebol extra potrebny, kedze hlavna cesta teraz ide krizom cez cele mesto.

No to je moc fajn, ďakujeme za obšírne info a objasnenie o tom celom, vnieslo to viac svetla do diskutovanej problematiky, ešte raz veľká vďaka. :wink:

A ten maly obchvat je na tejto mape zaznaceny?
dialnice.info/album_page.php?pic_id=6625

je to ten maly obluk v strede mapy, napravo od zlteho obdlznika ( namestie )