ono je to dokonca tak, ze mapy maju v gescii jednotlivych sekcii, si pamatam, ze ked som bol svojho casu v NDSke na centrale, tak mi nevedeli dat mapy pre R1 a R2, ale vedeli mi dat mapy pre celu D1
Pridal som do galerie map snimky useku. A aj zaverecnu cast textu zo studie.
Originalne (vacsie) rozlisenie: picasaweb.google.com/1099014991 … directlink
Ked dobre rozumiem, v celom useku sa odporuca modry variant. Este keby tak zacali v dohladnej dobe aj stavat…
podla tohoto predpokladaju cca 15km dlhy usek za cca 150m Eur (najdrahsia varianta) - ale predpokladam, ze tieto ceny uz nie su relevantne…
tento usek je teraz rozkuskonay na 3 (NDS):
- Ožďany, východ - Zacharovce 10 560 m
- Zacharovce - Bátka 8 320 m
- Bátka - Figa, západ 6 180 m
studia EIA 2005
uzemne konanie ukoncene v rokoch 2010 a 2011
s datum vystavby na 2017 - som zvedavy ci to (vobec) daju naraz alebo po kusoch a ci to bude plny profil
Na tych papieroch bol rok 2004.
Tieto useky sa posudzuju nanovo podobne ako pri R4 a budu sa zrejme stavat v poradi, ake urci studia realizovatelnosti. Ceny su absolutne mimo, kedze sa nerobil ziaden relevantnejsi geol.prieskum.
Andi, nemas moznost tie podklady naskenovat kvoli vyssej kvalite?
- Dátum vydania záverečného stanoviska
-
- 2005
v zaverecnom stanovisku:
enviroportal.sk/sk/eia/detai … bota-figa-
Nemam, bol som si to osobne prelistovat v archive SAZP. Pre lepsiu orientaciu odporucam
freemap.sk
Alebo otravovat NDS, nech to pekne krasne vsetko zverejnia na svojich strankach, tak akoby sa patrilo.
ako prvy by mal ist jednoznacne usek Batka - Figa hoc v polprofile (dodnes nechapem preco este nestoji), sice najkratsi usek, ale zato jeho prinos oproti sucasnemu stavu bude vecsi nez prinos ostatnych 2 dohromady
finance.gov.sk/Default.aspx?CatID=11158 (posledný dokument)
Bátka - Figa 72 mil €, už sa malo dávno stavať.
zaujimavy dokument
72mil eur za 6180m usek v polprofile, 7 mostov, ziadna krizovatka,… toto je len odhad a dufajme, ze to daju cez zlty FIDIC
niekolko zvlastnosti -
R2 Košice, Šaca – Košické Oľšany (I. a II. etapa) - chcu to rozdelit na 2 useky/etapy?
R2 Kriváň – Lovinobaňa, Tomášovce - je to podla nich uz v pokrocilom stadiu prípravy - t.j. useky na ktorých bolo začaté verejné obstarávanie alebo ich majetkovo-právne vysporiadanie je v pokročilom štádiu - na tomto useku uz zacali odkupovat pozemky? Podobne R4 Prešov severný obchvat (I. a II. etapa)
Bolo realizovane rozparcelovanie na katastri, v akom stadiu je samotny vykup neviem.
to je priam hriez ze to nezacali stavat co i len z financii statu.. vsak to je ozaj lacne … ach jaj ..
o tomto useku pani z NDS neuvazuju na nablzie roky:
ndsas.sk/ext_dok-podnikatels … 016/49257c
usek bohuzial nikoho nezaujima okrem lokalnych starostov, pre KE je mimo a pre BB kraj je to periferia ked na vychod od RS zije menej ako 5% obyvatelov kraja, samotna RS je vyriesena dobre a po ozdany je normalna cesta.
Ved to. Preto je dobra prioritizacia na celoslovenskej urovni.
I72 prebudovali v orrasnom terene ale rel. jednoduchy usek R2 ktory by nahradil nevyhovujucu cestu 1. triedy nepostavia … logika sa vytraca
Údaje za polprofily sme tu už mali z Value for money.
Ožďany - Zacharovce
plný: 158,6 mil. eur
polprofil: 121,1 mil. eur
Križovatka Zacharovce 4 mil .eur, križovatka Rimavská Sobota 1,77 mil. eur.
Zacharovce - Bátka
plný: 142 mil. eur
polprofil: 89,3 mil. eur
Bátka - Figa
plný: 97,5 mil. eur
polprofil: 72 mil. eur
Tu je tých 5 mil € / km ![]()
Ešte stále je to super deal?
stale menej predrazene ako D3
ako poloprofil je to vlastne cesta I. triedy a odstranenie bodovej zavady.