Len taka otazka, co je najvacsi alebo v com je najvacsi okres RS? Lebo rozloha v tomto sice je dolezita ale podstatny je asi skor pocet obyvatelov a teda pocet aut a pocet km ciest.
Kazdy z pripravovanych usekov D alebo R ma svoj zmysel aj ked su tam planovane intanzity mensie. Aj tak je to iba odhad intenzit a realita moze byt ina.
Jedna vec je nezamestnanost, ktoru mozeme vystavbou komunikacii zlepsit ale druha vec je ze na paradoxne, ze na severe priemysel mas a logistika k nemu vytazuje nedokoncenu infrastrukturu tam.
Cize vsetko je otazkou priorit
dosť trapny pokus.
Ked postaviš 5km dialnicu v strede sahary, intenzita bude ešte menšia
Ja som hovoril o postavenej R2, teda celá a v plnom profile…už dávno by to do kraja prilákalo investorov. Samostatny usek okolo Tornale nerieši takmer nič…ale to kompetentny vedia, teda neviem načo toto rozoberame.
20% su len prejazdy obcami. samozrejme da sa to aj tak ako pises. ale 90 km/h priemernu rychlost ziadnymi ciastocnymi zmierneniami nedosiahnes, resp. mozno na 20% trasy. vysoka uspora casu, ktora obstoji aj pri porovnani s D1 sa da dosiahnut len novou trasou. priemer 60 km/h a 100 km/h je uz pekny rozdiel…
este raz, su tu 3 poduseky, hoci google udava tu istu priem. rychlost pre ozdany-zacharovce so sirokou cestou pri RS (tam by fakt stacilo postavit 3. pruh npr. pri motoreste smerom na ozdany) aj pre zacharovce-batka-figa s uzkou klukatou cestou…
s takym malym trikom ti to vychadza. lenze ja som si nedal cestu z mesta do mesta ale vyjazd zo ZA a nie do RK ale po D1 pri ivachnovej a google mi ukazal 68 km/h priem. rychlost. ja teda nevidim ziadny rozdiel v priemernej rychlosti medzi ZA-ivachnova a zacharovce-figa.
mala intenzita ma mensi vplyv na ludi a firmy ako aj nizsia cena na ktoru sa skladame. takze tieto veci sa daju do pomeru a tak nam vznika navratnost kde som presvedceny ze cez 10% by to bolo. to je tych 10% ktore iste useky D1 “dosahuju” tak ze sa na “naplanuju” 100-200%-ne narasty intenzit. potom mi pride normalne mat pre 6.000 aut jednu dobru a jednu zlu cestu ako pre 13.000 aut mat jednu dobru cestu a 8-9 km tunelov v plnom profile.
Ja povazujem za dolezite D1 HP-DS-Turany, kde bude vyznamna dlzkova aj casova uspora a obidu sa 3 mesta a nejake rozsirujuce sa obce. Hubova-Ivachnova by stacilo upravt I/18 RK-Ivachnova, kde na to priestor je, len nie je vôla.
pri kratkych vzdialenostiach treba pocitat aj so sekundami, konkretne na vzdialenosti 23,7km od Ozdian preskoci cas z 20 na 21 minut, cize v tom bode je cas jazdy 20,5 minuty a priemerna rychlost je potom 69, 4km/h
je to priemer, cize v spicke je to pomalsie a mimo spicky rychlejsie. Inac useky Zilina Strazov - Dubna Skala a Turany-Hubova maju rovnaku priemernu rychlost ako Ozdany-Figa
a ako zareaguje google na 1 (slovom jeden) pomaly kamion/ine vozidlo ktory neurobi nic ine ako prisposobi jazdu podmienkam cesty a zbrzdi premavku ? obavam sa ze nijako, proste ta priemerna rychlost nebude platit. to su skusenosti. keby si to mal prejdene tak by si vedel ze ked ides od roznavy tak za figou akoby si sa zrazu ocitol v inom svete.
preco by ma mala trapit ranna spicka a najma podpora IAD na jazdenie do prace/skoly (lebo tu ide evidentne o to) co je proti vsetkym principom riesenia dopravy.
To je dosť chabá zámienka na toto tvoje trollovanie. HP-LL sa bude tendrovať čoskoro, LL-DS sa tendruje a DS-Turany sa dokonca už aj stavajú, takže porovnávanie s R2 je hlúpe a nezmyselné, pretože to nie sú konkurenčné úseky čo by súperili o jeden balík financíí, D1 už dávno dostala prednosť.
Z NDS ziadna odpoved, tak som dnes napisal na enviroportal a za par hodin mi odpisali, ze to podla zakona nemaju povinnost zverejnit, ale ze ak chcem, tak si mozem prist pozriet navrhy trasovania osobne do archivu…
Napíš im žiadosť podľa zákona o slobodnom prístupe k informáciám. Požiadaj scany zaslať mailom a musia to vyhotoviť zadarmo (môžu účtovať len materiálové náklady).
V kontaktoch maju adresu v BB, tak sa tam snad niekedy zastavim.
Aj tak je divne, ze vacsinu tych podrobnych map mame z portalu Ministerstva zivotneho prostredia a nie dopravy… Nechapem, preco nema NDS na stranke pri popise jednotlivych usekov aj poriadne mapy.