Myslel som len estakádu cize do 6km. Skusim to Inak. Ked opravovali most v hronskej breznici kde su intenzity cez 20k aut neboli kolony Cely tyzden kym neprisiel piatok poobede. piatok mohli byt intenzity 30-40.000. Je reálne do 10 alebo 20 rokov mat taketo intenzity na tomto úseku? Strata casu na 6 km poloprofil je asi 1 minuta.
stavat v 2025 1/2 na D/R je napad hodny idiota.. Pri vsetkej ucte uz cesty 1tr. si niekde zasluzia mat 2+2 alebo aspon 1+2 a nie dialnice.
v 2025 mať polovicu mostov nevyhovujúcom stave je nápad hodný idiota
v 2025 liat 10ky a 100ky miliard EUR do megalomanskych naokolo-blizsie tunelov na D1+D3, a potom vyplakavat ze kvoli usetrenym par desiatok milionom na R2 Krivan-Mytna nemame na opravu rozpadajucich sa mostov, to je napad hodny idiota - resp. vyhovorka hodna zavadzacov, ktori len chcu odputat pozornost od podstaty problemu… (rovnako to plati pre tych, co tu teoretizuju, ako by sa za to dali postavit nejake dalsie useky na R2 - rieste co vsetko by sa dalo postavit za tunelarske megalomanie na D1+D3!!!, ktore nas stoja 100-1000x viac. Ze juhom uz mohlo byt slovenske dialnicou prepojene 20 rokov dufam pripominat nemusim…)
Po dlhej dobe suhlasim DrX
Tvoje rozhorčenie je pochopiteľné. Je pravda, že investície do veľkých projektov ako tunely na D1 a D3 môžu vyzerať neefektívne, keď sú základné infraštruktúry ako mosty v zlom stave. Problém je v tom, že rozhodnutia o investíciách často závisia od politických a ekonomických priorít. Je dobré zdôrazňovať potrebu rovnováhy medzi rozvojom nových úsekov a údržbou existujúcich.
Pekna fotecka facebook.com/pomoc.na.dialn … 9NMJzdPkUl
Magalománia aj na slovenskom juhu!!!
jedna výnimk a na juhu, ktora este stale zodpoveda LACNYM usekom na severnom naokolo blizsie (napr ked si vezmeme aktualne stavane, dostavane, aj planovane useky D1 a D30!!! Ale, h…eeee.jjj_šlo váci to tu budu samozrejme pisat dookola, len aby dalej manipulovali.
youtube.com/watch?v=p4Nehzvv30g nove video z marca
Pekne video. Ale aj v nom standardna h _ é j šľó vácka manipulácia: vraj, ked sa to dokonci, tak sa zlepsi spojenie stredne - vychodne slovensko, ale to dolezitejsie, ze sa tym zlepsi napojenie vych.SK na BA resp spojenie KE-BA, to sa povedat nesmie, lebo na to mame megalomanske naokolo blizsie ![]()
Bez Sorošky a vysoko rozpracovaného úseku Bátka-Zacharovce-Figa stále je to len cesta nevyhovujúca úplnej bezpečnosti oproti severu. A a čo po tom, ak by sa presunulo gro dopravy na juhovýchod? Prehnané parametre na severe? Alebo BA potrebuje ešte viac financií kvôli intenzitám?
Podľa, mňa pre juh, by bolo najdôležitejšie vystavať obchvat zvolena, ale to je tak akorát vo hviezdach. Tiež si myslím teoreticky , aj keby bol sever, aj juh na komplet, neaké dramatické zmeny tokov dopravy sa nebudú konať. Veď uvidíme o rok čo to spraví R2 verzus, višnové/hubová. na rok, úsek Turany-Hubová, tak to bude riadne o “držku”.
Video aktuálneho stavu k 8.3.2025
youtu.be/2LSEVrUzMe0
ved to iste video par dni dozadu dokonca este tusim vcera spravila rodinka na vylete ..nechapem naco robia tie iste videa po sebe viaceri, nestacilo by jedno ak by sa dohodli.. naco vidiet z dronu to iste niekolkokrat..ako nic v zlom ale radsej vidiet nejaky iny usek zmapovat prip videa zo zeleznicnych stavieb ktore v blizkej minulosti neboli
Prepac. Viem ze by som mal prezriet internet ked mam niekde cestu ci tam nahodou nie je uz video spred par dni. Flakam tuto povinnost. A este sa mi nepodarilo spenazit nahravanie, takze nahravam to, na co mam chut. Viem - aj to je odomna hlupe, ale tak nie kazdy moze byt mudry. Potom by to slovo stratilo vyznam keby ze su mudri vsetci.
z toho carperixu si nerob nič, to sú ľudia, ktorých zmyslom života je proste si rypnúť,a zhodiť druhého prácu. Zrejme inú zmysluplnú prácu nepoznajú. Ak máš chuť len natáčaj, ja si veľmi rád pozriem takéto videjka. To, že sa to náhodou stretlo v jednom čase, nerieš. Tiež by ma zaujímal, či dotyčný “rypač”, dal aspoň jednú fotku na toto fórum.
gro dopravy nie je tranzit a preto sa nepresuva. vid certovica ktora sa povazuje za dobru trasu ale narast intenzit bol tusim okolo 3.000 aut. velky narast je skor o novych intenzitach kvoli zatraktivneniu cesty. nepletme si “suvisle intenzity” s tym ze su plne vjazdy do ZA, PP a semafor v RK.
mas pravdu ze pre bezpecnost je najviac treba batka a potom soroska. ale soroska je predsalen kratsia. tuto zimu som dokonca nezachytil zeby bola uzavreta, minuly zimu tusim len 1x. potom ZV a saca-moldava. kratkodobo BA-ZV-KE by mal byt ciel do 4hod. k tomu okrem kri-myt treba este 1-2useky R2. a v buducnosti so suvislou R2 do 3,5 hod.
Pacho a preco bude tur-hub o drzku ? lebo kusok sa pojde cca 60-kou ?
Vychádzam z predpokladu, že po otvorení oboch úsekov, mierne narastú intenzity. Je to síce úsek cca 17km. Keby sa išlo hoci 50, to by nevadilo, tá strata je minimálna. Hubová a Ľubochna je len na jednej strane, s chodníkom, a fakticky zopár prechodov, alebo križovatiek. takže tuna ± na danné podmienky ok. Problém vidím križovatku v kraľovanoch, a hlavne si to “odskáču” obyvatelia Rojkova. Pomerne úzka cesta, chodník prakticky len z jednej strany, domy z oboch strán. Je to len moja úvaha, a uvidím, ako to dopadne?. google.com/maps/@49.1476475 … FQAw%3D%3D
ondrej, Pacho: casperix je zase nový účet frostbita.
Ospravedlnujem sa za OT.