R2 Košice-Juh - Košicke Olšany (II. úsek KE-Šaca – K.Oľšany)

veru veru, som rad ze si sa konecne za svoje prispevky zacal hanbit… si na dobrej ceste sa zmenit :slight_smile: v tunajsom kolektive Ti bude vacsina drzat prsty :slight_smile:

Viac fotiek priamo na FB NDS: facebook.com/pomoc.na.dialn … CmC12XGy6l

O zivotne prostredie sa staraju vzorne :slight_smile:

Pri výstavbe košického obchvatu R2 obnovili mokrade a vykopávali invázny zlatobyľ

kosice.korzar.sme.sk/c/23443901 … tobyl.html

S tými pomocnými podperami čo na nich stojí lešenie pod mostom cez Hornád (vidno na fotkách v galérii) sa čo stane po skončení stavby?

tie už tam nie sú :slight_smile:

No včera 25-02-09 tam boli …

Na zjazde z R2/R4 do KE v križovatke KE Juh, to ktorý echtspert navrhol STOPku? To odkiaľ toto vzišlo?

V SOB 15.02.25 som siel smer Slanec a na krizovatke za Krasnou som videl pracovny ruch. Myslim ze tam boli auta od Strabagu a jeden valec… Valec som videl pracovat na jednej z vetiev krizovatky…

Ujo minister sa boli pozriet na dokoncovanie. Uvidime, ci skor on dokonci svoje ministrovanie nez sa toto dostavia :slight_smile:

Na košickej R2 sa čoskoro rozbehnú práce na vozovkách

Čítajte viac: kosice.korzar.sme.sk/c/23451271 … vkach.html

Este videjko rovno z FB MD a SMER - SSD, aby sme vedeli komu dakovat :slight_smile: facebook.com/mindop.sk/vide … 720455383/
A aj par fotiek z FB NDS facebook.com/pomoc.na.dialn … BvChXpQNul

Pre verejnost otvaraju az koncom roka. :frowning:

Video aktuálneho stavu 02/2025
youtube.com/watch?v=ixAWMDs … %BEn%C3%A1

Jozo uz ide krizom aj krazom: facebook.com/watch/?v=2324401127941851
Akurat sranda, ze podla neho je ten usek uzitocny pre spojenie s HU, UA, aj PL, ale spojenie na ZV a BA, kam R2 skutocne smeruje, na héj šľó vácku spomenut nemoze :slight_smile:

nove video o useku od NDS youtube.com/watch?v=UMUvTa-63SA

Mozno to tu uz bolo riesene, ale preco je tento usek uplne nezmyselne znaceny ako R2 (tah zapad - vychod), ked uplne logicky ide o spojnicu D1 s R4 v smere sever - juh? Z logiky veci by tento usek mal byt jednoznacne znaceny ako R4. Ci sa mylim?

Aby sa chválili, že stavajú ešte niečo aj na R2, pričom I. úsek stále v nedohľadne nad rok užívania 2030? A pokračovanie na Moldavu snáď po roku 2040?
A kedy sa bude jazdiť cez tunel Soroška? Musia Slováci voliť maďarské menšiny? Čo vy na to páni politici? Je to jedno či koaliční alebo opoziční, lebo zabúdate na ľudí, ktorí Vás volili. Im životnú úroveň a bezpečné cesty zabezpečiť nechcete.

R2 je to označené len ako stavba, kedže už od praveku sa mala R2 ukončovať napojením na D1. Od tohto praveku sa to neustále v médiách masíruje ako R2 a z rovnakých dôvodov “mediálnej prezentácie” sa toho stále drží aj NDS.
Keď to budú otvárať, tak to otvoria ako R4, lebo R2 skončí v budúcej križovatke Haniska napojením na R4.
Keby to bola R2, tak by označenie R2 bolo použité aj na už postavenom 1km úseku medzi Rozhanovcami a Košickými Olšanmi: https://maps.app.goo.gl/d3w3tk4FtbyH9UuUA ale nie je.

Peáž R2 s R4 medzi Haniskou a Rozhanovcami nedáva žiadny logický ani navigačný zmysel, keďže R2 za touto peážou nikam ďalej na sever ani východ nepokračuje.

Jasne, že je to hlúposť, tak ako celé číslovanie diaľnic a RC na Slovensku.

Hlavne je to v zasade jedno - zvlast, ked sa vsetky useky este aj rozbijaju na poduseky… Skor by bolo nacase prestat rozlisovat dialnice a RC, tak ako sa to uz urobilo v Cesku.

asi tak.. mudro !som jednoznacne za, cesi ukazuju cestu ako sa to ma a poliaci taktiez.. my sme srasne hlupy a zaostaly narod plny diletantov a idiotov zial.. potom to tu aj tak vyzera dlhodobo..

Aha. Ved nech sa to pre ucely stavby oznacuje ako chce, ale v prevadzke bude mat logiku R4. Ale je pravda, ze cele cislovanie nasej D a R siete by bolo vhodne prepracovat…