Pokiaľ si pamätám tak Eršekov zákon dovoľuje vydať stavebné povolenie ak sa začal proces vyvlastňovania. Jedine čo sa nemôže, stavať na takom pozemku kde nie je ukončené vyvlastnenie.
Chod od zaciatku (od Sebastoviec) a narazis na 3-4 parcely ktore vlastnia farnosti - a vedla nich je nevysporiadany Vceliakov podiel.
U tych farnosti je to tiez veeelmi zvlastne - vyvlastnovacie konanie tam zacalo az teraz v marci. Ktovie ci (zase) zaspali alebo sa s nimi len finalne nedohodli.
Vceliak, nerozmyslal si riesit to predzalobnou vyzvou? Namiesto sudu by to mohlo pomoct - ked to dostane pravne oddelenie na NDS pripadne na ministerstve (poslal by som to tam aj tam) tak oni by tam mohli narobit vietor. Predsalen, sudit sa X rokov s neistym vysledkom je dost blbe no. Ale urcite odporucam - nech vidia aki su sprosti.
Predžalobnou ešte nie. Ale reagoval som na všetku korešpondenciu, ktorú som obdržal od NDS, alebo firiem, ktoré NDS zastupovali.
Čo myslíš, na koľko listov odo mňa odpovedali? Prezradím Ti tajomstvo: Nula! Ich stratégiou je nereagovať! Mali sme aj opakované sedenie k vyvlastneniu na krajskom úrade. Čo myslíš, s čím prišli referenti s NDS? Buď podpíš čo núkame, alebo Ťa vyvlastníme. Na moje argumenty, citácie zákonov, ktoré porušujú, bez reakcie. Následne musela úradníčka z ministerstva zrušiť vydané vyvlastnenie, z dôvodu porušenia zákonov, a čo myslíš, čo sa zmenilo? Zase vystavili také isté protizákonné vyvlastnenie, len s iným dátumom. Keby bol KÚ súkromná firma, daná úradníčka by si už “neškrtla”. Hlavne že má právomoc vyvlastňovať. Keď sme tam boli, sťažovala sa že koľko toho má, a že nestíha. No veď hej nestíha, keď dookola musí riešiť stále ten istý problém s vlastnej neschopnosti. Ako sa má posunúť, keď nie je schopná opraviť svoje chyby, ktoré jej pri zrušení vytkol nadradený úrad? Mala ten návrh NDS referentom otrieskať o hlavu, nech to dajú do kopy podľa zákona, a nie opakovať chyby.
PS: Odvolal som sa po druhý krát v druhom kole, aj tie isté nedostatky, plus zopár nových z dôvodu “vypršaného času”.
PS2: Predžalobná výzva ešte nemá dôvod, ten nastane, až keď mi vznikne škoda. Tá vznikne až v okamihu právoplatnosti vyvlastnenia. Dovtedy sa iba bránim protizákonnému jednaniu štátnych úradov (NDS, KÚ, ..).
tak teraz neviem, čo je férovejšie, zobrať zákazku a hneď pýtať peniaze, alebo chlapsky povedať, že za tie peniaze sa to nedá spraviť, myslím tím most v radoly. ?? Tiež, je otázka na mieste, čo sa stane ak sa minie 50% navyšenie a cesta nebude dokokončená??. nastane scénar z RBK???:
ono ak sa robí pre prospech ludu (nemyslim ten Ficov trápny slogan “robime pre /nasich/ ludi”) vtedy plati ze kde je vola tam je cesta
vyzera to tak ze sa zisla partia (zhotovitel,minister,sef nds,primator ci vucka) ktora chce naozaj vychodu pomoct a nie iba rabovať a mastit vlastne kešeňe
KONECNE
vsetkym co budu chciet obist mesto, ale ak mas teoriu ako presovcania ze obchvat im im signifikantne znizi pocet aut na hlavynch tahoch mesta tak si myslim ze prax bude ina. na kosickom obchvate je mozne maximalizovat pocet aut akurat dostavbou prvej casti. aj keby to bola nejaka zjednodusena verzia tak by to nebol problem. tak ako mala byt aj druha etapa presova. na roznych castiach obchvatu presova aj kosic budu rozne intenzity. tak nemusel byt vsade plny profil a uz vobec nemusia byt velke krizovatky.
Chodím denne po nabreznej (obr.mieru-podKalv.Prazs.) ale intenzity rapidne klesli…
Urcite to neni 10 ani 20% ale rozhodne viac. Najblizsí cenzus to preukáže.
Tak podobne to bude aj v KE, po otvorení R2jky, tu bude riadny ubytok, hlavne ten VSS most..