Som velmi skepticky ci sa niekedy vyplati ist smerom od PO na letisko po obchvate R2 - vzdy to bude privelke predlzenie trasy. Jedine, ze by spravili prijazd na letisko rovno z obchvatu, to sa ale pokial viem nechysta.
Podľa experta by sa nemali najskôr stavať úseky medzi mestami, ale mali by to byť úseky v extravilánoch veľkých miest. Sám uvádza že tranzit v Košiciach je len 12%, ale radšej by staval cesty v extraviláne ako príjazdové do mesta
Ďalšie perly: NDS by mala realizovať preložku II/552, napojiť III/3401 na R4… nejaký nový štadión alebo autodróm by k R4 nemali pribaliť?
Aj Polaček je expert na dopravu. Postavením obchvatu sa zmenšia kolóny na výjazde zo sídliska Ťahanovce-Prešovská asi si nevšimol, že dôvodom je nevhodné napojenie Prešovskej cesty na Hlinkovu. Vyzerá, že pochopil priestor na zviditeľnenie sa pred jesennými voľbami, tak niečo ľubivé natára.
to je od pripadu k pripadu. expert ma byt expert preto ze vie posudit konkretne riesenie pre konkretny pripad. aj v presove je nizky tranzit ale vsetci chcu velky obchvat okolo mesta.
ked chceme zovseobecnovat tak najviac pomoze maly obchvat cize cesta na okraji intravilanu. to uz maju KE a ciastocne aj PO. ale ked uz ma byt velky obchvat v oboch pripadoch je lepsie ked bude kompletny aby sa maximalizoval pocet aut. v KE by obe etapy usetrili 10 min. v smere RV-MI zakazdym aj mimo spiciek. setrit treba na krizovatkach a tuneloch. druhu etapu PO by som nechal ako 2 pruhy.
KE majú ale napr. Nižné Kapustníky boli zahnuté bez náhrady/rozšírenia a preto je dennodenný problém smerom z a do Nad jazerom a Krásnu. Prvú etapu KE ako je treba zrušiť. Postačuje prebudovať III/3401 medzi I/16 a R4 na jednotku s primeranými MÚK a napojením na USS - toto sa malo spraviť už pred “10” rokmi a R2 by sa mala viesť južne od UUS, ako to bolo kedysi navrhnuté. Druhá etapa PO (minimálne po Surdok) má zmysel len ako 4 pruhy.
pokial to bude mat aspon taky efekt ako prva etapa tak prosim.
aha, zato R2 ZV-LC by stacil poloprofil. vtipne. len smerovy prieskum hovori nieco ine.
k druhej etape + slušné napojenie medzinárodného letiska KSC.
Neodporuju si tak trochu tieto dve vyjadrenia navzajom?
Da sa niekde pozriet spominany navrh? Hlavne by ma zaujimalo v ktorom bode by sa mala R2 odpojit od R4 (predpokladam ze by nejaky usek viedli v peazi). Myslienka by to nemusela byt zla, ale vzhladom k rozlohe USS mi nie je jasne kadial by to malo viest aby to malo zmysel
Áno, len s tým rozdielom, že by to nebola trojka. Trojky by nemali mať MÚK s D/R. Buď je to tranzitná cesta a potom môže byť napojená na nadradenú cestnú cestu alebo je to lokálka a tá nemá k tomu dôvod.
Neviem k tomu nájsť nejaké podklady. Tu sú nejaké chabé obrázky, no lepšie som teraz nenašiel proficars.sk/userfiles/arti … eed.sk.jpg (neviedli by v peáži, lebo v mieste napojenia by R2 končila)
no hej, ale to južné pripojenie, by úplne “odrovnalo” aspoň ako také napojenie letiska KSC, na dialnicu.
Ani nie. Z Rožňavy by si išiel po R2, prešiel kúsok po R4 a prebudovanou III/3401 na jednotku by si sa dostal na I/16. Z Moldavy by som išiel len po I/16.
hej to je pravda, ale z D1 potom nemáš šancu obísť KE. , alebo xxx km navyše. No a zo severu, je podstatne väčšia spádová oblasť.
To je zas vladosovsky napad (viest R2 juzne od USS). Komu a comu by to pomohlo??? Jednoznacne R2 potrebuje obsluzit smer MI-KE-Roznava, cize juzne prepojenie krajiny. V porovnani s tymto prudom by bolo smerovanie R2 do Cane uplne pre nikoho. No a to, ze na ten obchvat KE by stacila jednotka, to je pravda. Ale plati to pre cely ten obchvat - nasobne viac aut smeruje do mesta. Cize ak by sa za 40 mil EUR postavil jednotkovy obchvat od Sace az po Olsany, a za usetrene peniaze napr. poriesili Vysne Kapustniky a cely tah Kosice-Saca (MUC a “obchvaty” Peresa a ostatnych dedin) a dalsie krizovatky na vnutornom prietahu mestom, ovela viac by to odrazalo realne potreby, ktore su take, ze 95% aut zacina/konci v KE, a len ten zvysok je tranzit. Na tento pomer potrieb je cela R2 Saca - Olsany velka megalomania, ktora toho poriesi malo…
Nechápem ako to myslíš. Z D1 cez R4 by si sa dostal na R2. Kilometrov by to bolo ± rovnako ako je to teraz plánované, len by si neobchádzal okolo USS ale išiel južne od USS.
Ak myslíš trasu z D1 na letisko, tak tej by sa ani “1 cm” nepridal.
ja predpokladám, že R2 sa podľa súčasného projektu bude napájať, kdesi pri Ludikovom dvoreale, keby R2 obchádzala USS z juhu, a npajala sa kdesy pri čečejovciach aspoň podla priloženej škice je to tak, tak to by bolo niekoľko km navyše. Neviem či tomu dobre rozumiem?. No bez okolkov, môžem napísať, že napojenie KSC je veľmi chabé, a nič sa nerobí , pre jeho zlepšenie. Rozhodne by sa malo minimálne poriešiť napojenie cesty k letisku na I/16, najlepšie neakou muk. Napr. letisko Poprad-tatry TAT, má veľmi elegantne poriešené napojenie, a je to menšie letisko.
Uz neviem ale jeden cas malo byt spojenie ludvikov dvor a R4 tahane vedla terajsej cesty 3? Ktora spaja ludvikov dvor a hanisku. Boli zamerane miesta kde budu piloty pre most aby sa premostili kolaje vlecky, zsr, a sirokeho rozchodu. Urcite su niekde zakreslene.
Teda ak nekecam…
To bude isté, až keď sa to postaví
Obávam sa ale, že iba tí mladší z nás zistia, ako to nakoniec bude
Len mala pripomienka, ze pre vladosovske fantasmagorie ohladom I. useku R2 KE tu mame dedikovanu temu: R2 Košice-Šaca - Košice-Juh (I. úsek KE-Šaca – K.Oľšany) (teda, admini by poslednych cca 15 prispevkov mali presunut tam)
Je to možné. Tých variantov sa tam zvažovalo veľa. Pôvodné ustálené bolo také že R2 od MÚK Šaca viedla severne od I/50 (I/16), nemiešala by sa nárazová doprava do a z USS s dopravou po obchvate mesta, zachovala by sa zastávka Valcovne, ďalej mala viesť okolo haniského lesa a na ňu by sa napájala R4 v MÚK Košice-juh. To novšie trasovanie ponad všetky križujúce koľajové trate bolo možné riešiť ich preklenutím.
Určite nie je ideálne zabratie 2km I/16 pre R2, ale keď sa prvá časť R2 pripojí k úseku od Moldavy, tak možno bude skutočne všetko inak.
Pondelok vraj klopkaju po kameni
Klopkat mozu kolko chcu. Ved kolko sutrov je poklopanych pod Strecnom. Dolezite je, ked prestrihnu pasku