a kedy konkrétne mala byť stavba odovzdaná zhotoviteľovy?, čo ja viem má sa odovzdať do 30dní od podpisu zmluvy.
31.3 konci moznost vyrubu… teda jedine ze pojdu na vynimku MZP..ale pri Budajovi no neviem
Keď chceli stavať RIVERPARK v BA, tak vedeli vyrúbať 70 stromov za noc
Ľudia spísali petíciu proti výrubu a keď to chceli odovzdať, tak už stromy ležali ako v tatrách po fujavici.
Netvrdím, že to bude aj tu, len že ak sa chce, tak sa to dá
Ak sa ale vie, že sa tie stromy musia aj tak vyrúbať, tak je hádam jedno kedy sa to urobí. Prečo to nie je jedno, ak to nie je jedno? Však na tej trase sa musí všetko zrovnať či domy by boli, chatky, stromy. A asi tam žiadne vtáky už ďalší rok nebudú hniezdiť, keď tam ten strom nebude. Toto je taká ochrana prírody na oko, na to sa stačí do tých našich lesov zájsť občas pozrieť.
Či bude to ako píšete, na výnimku. Výnimka či skôr sedliacky rozum.
Alebo je to hádam možné, odložiť výstavbu o dobu, v ktorej bude povolené rúbať? Však tu je možné všetko …
Nie je to jedno, začína obdobie hniezdenia. Netreba sa tváriť, že sme viac lebo sme silnejší. Ak by pracovníci NDS neo.ebávali a pripravili tender ako sa v zmysle predpisov malo, tak sa nemusela prijímať divoká úprava zákona, ktorá len odloží uplatenie korekcií na neskôr. Toľko budeme dráždiť EÚ až prídeme o veľkú časť fondov. Nie sme teraz o nič lepší ako bolo za Fica a Pellegriniho.
Alebo aj presne naopak: nebyt toho stareho zakona a jeho byrokratickej buzeracie, ze sa UVO musi vyjadrovat k vsetkym sutaziam pred podpisom, tato stavba (aj desiatky dalsich) by sa uz davno realizovala, tak ako je to vo vsetkych normalnych krajinach aj tych okolo nas. Len u nas Vladosovia potrebuju vymyslat nenormalnosti, a potom o zakone, ktory to normalizuje, este vyhlasia, ze “divoka uprava”… fakt vykvet tuposti a skodoradosti. Cim horsie a nezmyselnejsie, tym pre vladosa lepsie.
Este aby tam nenasli nahodou nejake chranene zivocichy
Kto hľadá, nájde. Možno i rastlinu alebo archeologický poklad… [size=77]1747[/size]
Pre tých, ktorý to ešte nevedia
NDS dňa 21.3. odovzdala stavenisko Eurovii. Od 23.3. vytyčujú obvod staveniska a prebieha výrub drevín tak, aby to stihli do začiatku vegetačného obdobia, výrub prebieha v trase rýchlostnej cesty a v území, kde začnú práce tento rok. V súčasnosti sú vyrúbané dreviny od spaľovne smerom ku Hornádu a rúbu ďalej v zmysle povolení. Následne bude prebiehať pyrotechnický prieskum a začnú aj s archeologiou. To, čo sa nestihne vyrúbať do konca marca, budú pokračovať na jeseň pre objekty, ktoré budú realizovať neskôr. Ináč ak by rúbali vo vegetačnom období, treba urobiť ornitologický posudok a ak by neboli nájdené hniezda, povolili by im výnimočne aj vtedy.
Inak ten archeo-pyro uz bol raz komplet robeny a nic vynimocne nenasli… tak ma napada ze mozno za tych 8r tam aj neaka osada z doby brondzovej mohla vzniknut
Tak predsa sa zacalo s vyrubom pred niekolkymi dnammi pri Hornade. Fotky FB skupina R2 Saca - Kosicke Olsany.
Parada. Cize tu je ta FB skupina facebook.com/groups/550707998728631
a tu je web stavitela k tejto stavbe kosicenaokolo.sk/ (zatial nefunkcny). Mozno ho chceli nazvat “Kosice naokolo blizsie”, ale to uz bolo zabrane pre D1
Novy clanok (kritika) o tomto useku tu: kosice.korzar.sme.sk/c/22872075 … jenia.html
Hodil som cely clanok do monitoringu tlace: Expert kritizuje budúci košický obchvat
Tak sa mi zdá, že v tom článku niekto objavil teplú vodu. Kde bol doteraz tento expert? Alebo to bol vlk samotár, ktorého nepovažovali ani predošlí a ani terajší zodpovední za experta?
Pána Titla by som nepovažoval za dopravného experta …
Nestavia sa - zle je. Stavia sa - zle je.
V Korzari sa utrhli a spisali vsetko co sa o obchvate vie: Začínajú stavať obchvat Košíc. Mestu pomôže iba na chvíľu (o
fakt neviem čo to je za experta, . Ono po vojne je každý generál. AL jedno s ním súhlasim, že medzinárodné letisko KSC, nemá dôstojné napojenie, a a ni sa neplánuje.
No teoreticky sa napojenie letiska planuje - od MUK za Peresom to ma realizovat MH 2, ci ako sa to vola. Prakticky sa ale uz vyse 2 roky vyhovaraju, ze sa zasekli kvoli vykupu pozemkov.
no hej, ale to tiež nie je boh vie aké riešenie pri ceste z pacholandu. zhruba každé dva mesiace tam chodim, ale vôbec to nie je dobré, a človek keď prebrázdi celé KE , tak čerešnička na torte je otočka na pereši. Keby dorobili aj druhú etapu, tak by sa to "otočilo, a pri ceste z letiska by sa člove otáčal zasa na križovatke červený rak, a tam by sa otáčalo ako na kolotoči. To napojenie na letisko z I 16, by si zaslúžilo trocha slušnejšiu MUK.