neviem čo je to skvelá správa. že sa porušil zákon? stavať sa síce bude, ale budú korekcie. to však Doležala netrápi, lebo vtedy už nebude vo funkcii. index.sme.sk/c/22866066/dolezal … svoje.html
toto malokoho trapi, a vlastne nema preco. je to lahky usek nic strasne to nebude.
presne, teraz ak sa podari PO tak bude vyse 85 km stavieb. to nie je zle lenze cca 2024 koncia. mohlo byt este 20 km R2 a potom to co sa (ne)pripravuje.
Na webe NDS uz aktualizovali obrazok “Siet dialnic a rychlostnych ciest na Slovensku” ndsas.sk/stavby/dialnicna-siet a uz je cervenou farbou oznaceny obchvat KE…
Vlados, jak tradicne, vedla jak ta jedla v jednom aj v druhom. Teda, nechat Ukrajinu Rusom nie je lacnejsie, lebo hned dalsi krok by bol Balt a Polsko a Slovensko.
A jednak neviem, o com melies v suvislosti s tou mapkou. Akurat je z nej vidiet, ze aktualne MD+NDS ma R2 KE-ZV v pazi, ale to pre nikoho nie je novinka. A 3 zo 4 Arpiho usekov sa hybu, takze celkovo dobra statistika.
Som musel kliknúť na “Zobraziť tento príspevok.”, aby som sa dozvedel reakciu. Vidno, že si si nevšimol že úsek Turňa-Šaca je tenkou čiarou čo naznačuje polprofil pri krajskom meste. Ak sa bude tento úsek niekedy stavať, tak rozhodne by to mal byť plný profil. Neviem čo sa z Arpiho úsekov hýbe nakoľko on sa sústredil primárne na R7, taký pokrok ako tam nenastal nikde.
Nic si nemusel, ale zjavne si chcel
A ze nevies citat, to ma fakt vobec neprekvapuje: v tej mape polprofily nijak vyznacene nie su. Su tam len D hrubo a RC tenko (a len NDS a ten nad nami vedia co tie hrube a tenke ciary realne znamenaju, kedze D a RC sa uz oficialne neodlisuju; ale ked veris tomu, ze R7 DS-NZ sa planuje v polprofile, a potom NZ-LC v plnom, tak ta v tej iluzii kludne necham).
No a ze nevies, co z Arpiho usekov sa hybe, ma tiez neprekvapuje. Tak ti to vymenujem: KE Sebastovce-Olsany, Mytna - Tomasovce a Krivan Mytna - jedine, co mu Dolezal potopil, je Soroska (a tiez nepokracovanie priprav dalsich usekov).
Nie, nesedi to ani pri ciernych: polprofily na Branisku a pri Cadci su vyznacene ako jedna zelena jedna cierna, polprofil Figa - Tornala je tenka cierna.
No a hlavne, Vlados tu splietal svoje nezmysly presne o tych zelenych, kde to nesedi uz vobec ani podla teba: Saca-Moldava by bol polprofil, Moldava-Turna potom plny atd… Naviac, nikde v legende nie je uvedene, ze co hrubka ciary znamena. Proste, NDS…
Pri čiernych to sedí, sedí to aj pri zelených ktoré sú skutočne v príprave. Nesedí to len pri úsekoch kde “príprava prebieha”, existuje výhľadová trasa. Tu mohli použiť farbu modrú alebo žltú - je to vo hviezdach.
najvacsi posun ? esteze mame stranku ineko kde sa to da preverit. na holice-NZ bol posun DUR a nasledne vydane UR ale uz za tejto vlady. eia a studia realizovatelnosti boli uz pred 2016. jeden krok je velky posun ??
Dnes som presiel usek. Ziaden vyrub v povodi hornadu alebo v heringesskom lese nebol badatelny. V useku od KE-Juh po mokrad pri Valalikoch bola vykopana asi 100 metrova ryha.
takze ministerko opat raz zas klamal, ked tvrdil ze do konca marca ma prebehnut uz vyrub drevin vramci trasy dialnice kvoli prebudzjucej sa vegetacii.. ale realita je zjavne ina, zjavne stavba nie je realne este spustena aj ked ju odovzdali zhotovitelovi..