Chlapci, nechcem Vám kaziť oslavnú atmosféru, ale ešte stále na parcele pod uvedenou stavbou, som spoluvlastník. A ak manageri z NDS nevytiahnu hlavu z piesku ako novodobí pštrosy, budem navrhovať súdne zastavenie stavby! Bohužiaľ, ak je chorá hlava na NDS (skôr by som povedal, že celý zástup hláv na čele s ministrom, čo si nevidia na koniec nosu), trpí cele Slovensko.
Pokúsili sa ma vyvlastniť, v odvolaní som bol úspešný, a odvtedy zase strčili hlavy do hlbokého piesku.
Čo myslíte, o akej sume pri necelých 170 metroch štvorcových sa bavíme?
Drzim palce Vceliak. Nech to spravodlivo dopadne a neprides o penezi za vlastny pozemok!
Tak ja som na vazkach. Ale asi dnes oslavim podpis zmluvy na vystavbu a budem sa modlit aby odskosnili vsetkych kt. pozemky pouzili na stavbu a aby tu stavu uz nic nezabrzdilo a prebiehala bez problemov a bola zhotovena kvalitne a rychlo. A tiez dufam ze stavitel bude mat moznost navysit objektivne cenu za dielo, lebo za ceny kt. boli v 2018 ked sa vypisala sutaz, sa to teraz urcite neda postavit…
Problém je v tom, že ak by mi vyhoveli, možno by sa ozvalo ostatných cca 110 bývalých spolumajiteľov, a tu sa bavíme už o rádoch inej sume. Otázka je, či majú na výber.
Pokiaľ ja viem, pozemky pod stavbou sú vysporiadané. O ktorej parcele sa bavíme?
Nuž, klobúk dole, že sa tento projekt podaril aj keď je otázne, či samotný zhotoviteľ si niečo nerozmyslí. Osobne vidím problém iný a to taký, že nikto nerozpráva ani sa len nepýta na to, že ako sa napojím zo ŠACE na tento úsek, keď že úsek Košice - Šaca bol rozdelený na 2 úseky. Ako tak pozerám na ten harmonogram priorít, zatiaľ to nevychádza, že prípadne 1 úsek by sa mal začať stavať napr. do 2 rokov, čo by som považoval ešte za priateľské. Opätovne staviame niečo, čo nám pomôže na 30-40%.
Presne tak ako doteraz - nijako.
No, je jedna s 382 m2, ktorá má 402 zápisov o vlastníkoch, ale v jednom prípade nie je vlastníkom NDS.
Viktorius, 1. usek vobec nie je tak kriticky, kedze tam cesta Ludvikov Dvor - Haniska existuje (a vobec nie je pretazena), cize obist sa to bude dat. Samozrejme ale, dostavat to bude treba, jednak aby kamiony z USSteel mohli vyuzivat R4, jednak aby sa dalo z obchvatu lahsie pokracovat smerom na Sacu (teraz sa musi krizovat cez stvorprudovku). Najlepsie by bolo, ak by ten 1. usek riesili rovno aj s obchvatom Sace - tam je 4x viac aut a cesta vedie cez mesto. Cize zasadne vacsi problem nez to, co poriesi prvy usek obchvatu (samozrejme ale, UHP to nevidi, lebo v exceli maju za 1. usek aj R2 pri krizovatke USSteel, a tam je 24tis aut. Ale to, ze z nich 99% ide na KE a nie na obchvat, uz maju v muke. CBA vyjde).
No a co sa tyka Vceliakovho problemu, tipujem, ze tam sa to bude riesit podla toho zakona, ktory prijali za Arpiho pre obchvat BA: stavat mozu aj ked vyvlastnenie nie je ukoncene, alebo tak nejak. Dufajme, ze sa to spravodlivo urovna.
Ten zákon ešte nikto nenapadol na Ústavnom súde?
v openstreet, obchvat zaznačený openstreetmap.org/#map=14/48.6549/21.3358
Mohli by, ak by som nepodal žalobu o určenie vlastníctva. Na tento prípad nový zákon nestačí. Bol by v rozpore zo zákonom EU o ochrane vlastníctva.
Ak by si to poznal hlbšie, pochopil by si, ako sa snažia “šťať proti vetru a neošťať sa”. Existuje kopec elegantných riešení ktoré som im ponúkal, ale strach im zatemňuje úsudok. Jedine na čo sa zmôžu, je nekomunikovať, neodpovedať, jednoducho strčiť hlavu do piesku, a čakať, že to niekto iný za nich vyrieši.
drzim ti prsty Vceliak, treba na nich ist ich vlastnymi medicinami…
inak, ja tam stale na LV vidim aj knazsky seminar a farnost valaliky - nieje tam ziadna plomba ani vyvlastnenie… takze podla mna strkaju hlavu do piesku aj u inych.
No, je to ich jediná managerská zručnosť ![]()
No v najhorsom okolo teba spravia obchadzku, ako bolo na par rokov niekde na ceskej D11 ![]()
hej hej, kôly neschopným manažerom NDS budú celé košice obchádzať R2, podobne ako na nábrežnej drutarovského. To sú fakt nápady hodné drx,. Niečo podobné ako zasypať višnové…
Sice sa z tohoto Rada ÚVO zastavila konanie na výstavbu R2 pri Košiciach neviem celkom vyznat, ale vsetko je hadam OK.
PS: Pacho, chod si radsej stavat nejaky novy tunel - zober lopatky a rovno do pieskoviska…
tak toto je skvela sprava, UVO tym padom defacto definitivne odobrilo samotnu vystavbu ,teraz hlavne drzat Vceliakovi palce nech to vyriesi k spokojnosti a s NDS sa snad nejako normalne dohodnu a hor sa na vystavbu,maju co dohanat zameskane
Dnes su to presne 2 roky co nastupil Dolezal ako minister dopravy a za tuto dobu podpisal 2 slovom az dva nove useky dialnice do vystavby !!!
R3 Tvrdosin - Nizna (iba polovicny profil)
R2 Kosice - Kosicke Olsany
dost biedna bilancia !!!
To je paradoxne dost biedna bilancia 12 rokov vladnutia smeru…
No neviem ci je to celkom tak. Na R2 toho mohol rozostavat hromadu, od Sorosky po useky medzi Tomasovcami a Figou. Ale proste, UHP ma ine priority…
pockaj pockaj to ze podpisal 2 useky ktore sa sutazili po 3r, je jedna vec, to je zdedene nic ine mu ani neostavalo…
ALE ze za 2roky dokazal vyhlasit AZ 1 VO to je bieda !!! pardon zabudol som na krizovatku pri BA…
A este vacsia bieda je ta, ze nevidno ani PROGRES v priprave inych stavieb..