R2 Košice-Juh - Košicke Olšany (II. úsek KE-Šaca – K.Oľšany)

ano? a ako porušili zákon? :smiley: Možeš nám to prosím vysvetliť?
Alebo inak: ak by boli pridané dve slovíčka tak už by zákon porušený nebol? :laughing:
Ale ludia si aspoň urobia mienku. Držať to pol roka a stanovisko dať tri dni pred vianocami…toto ani divá sviňa nežere :astonished:
Som zvedavý ako zareaguju Košičania, lebo toto už bije do očí

Urad by mal zrusit sutaz ak pochybenie verejneho obstaravatela malo vplyv na vysledok sutaze.

V pripade R2 je otazne ci chybajuce slovne spojenie ,alebo ekvivalent" malo skutocne vplyv na vysledok sutaze.

Fakty:

1. Uchadzaci v case vypisania tendra mali moznost namietat podmienky sutaze - Toto sa nestalo, ani jedna ziadost o napravu sa netykala udajne ,diskriminacnych" Fidic podmienok
  2. Po odovzdani ponuk ani jeden uchadzac nebol vyluceny z dovodu absencie Fidic odbornikov

Zaver: skutocne mohlo dojst k poruseniu zakona (absentujucim znenim ,alebo ekvivalent") avsak toto porusenie nemalo vplyv na vysledok sutaze, tzn. sutaz nemala byt zrusena.

Súhlasím. Tiež by som sa spýtal úradníkov UVO, čo je to ten bájny ekvivalent FIDIC, ktorý tu požadujú a s ktorým bolo diskriminačne upreté sa tu prihlásiť. Ďalšie obstarávanie bude NDS vypisovať tak paranoidne, že bude spokojná aj s ekvivalentmi asfaltu :laughing:

Co je moc to je naozaj vela!!!
3 (slovom tri) roky tu cakame vždy na koniec nejakej prasivej lehoty a ked uz konecne mal byt tento nechutny nekonecny pribeh ukonceny tak vysledok je 0 alias nikdy nekonciaca nocna mora…
Ale pevne verim ze na odvolanie to prejde lebo ak nie to by potom bola uz naozaj medzinarodna blamaz apokalyptickych rozmerov a dalsiu 3 rocnu sutaz naozaj psychicky uz nevydrzim sledovat…
Hlavne ze na stranke NDS je uz usek označeny ako vo vystavbe.
Nadej zomiera posledna, rada UVO urob zázrak a v KE na Vas budu ludia do konca zivota v dobrom spominat urcite aj pamatnu tabulu mozno Vam aj cele susosie postavia.

V prvom rade si treba odpovedať na otázku, čo je skutočným cieľom úradníkov v hlavnej dedine …

Lepšie také ako žiadne.

Neuveriteľné. Tie ceny sú niekde inde, riešiť 3 roky súťaž to je viac než nezmysel. Doležal si čo myslel, že to všetko je tak ako si napíše do harmonogramu? Mali sa už súťažiť ďalšie úseky v prípade výpadku jedného z nich. Maximálne nezodpovedné, neviem prečo ma taký panický strach začať niečo súťažiť.

Mozno by bolo treba pouvazovat nad myslienkou zrusit urad ktory je plateny z rozpoctu SR a zaroven ide proti zaujmom SR
byrokratickou buzeraciou, obstrukciami a zdrzovanim.

Zdá sa, že to už bolo rozhodnuté, že to tak skončí. Nechcem byť konšpirátor, ale je možné, že je to politické rozhodnutie, bijú sa medzi sebou a chceli zhodiť Doležala a Sme rodinu. A zase z iného zdroja som počul, že Eurovia nechcela už dávať všimné za uzavretie zmluvy (keďže už raz dávali, aby sa predtým vylúčený uchádzač neodvolával), tak zariadili, aby sa nestavalo. Sú to však všetko špekulácie… Skrátka tie dôvody, ktoré uvádza ÚVO, nie sú také závažné, aby sa zrušila súťaž. Teraz je pravda, že NDS v najnovších súťažiach už ekvivalent uvádza, ale predtým (3 roky dozadu) sa normálne za takýchto podmienok (iba FIDIC) aj vysúťažilo a podpísala zmluva. A dokonca aj vo vysvetleniach NDS k súťažným podmienkam, keď od nejakého uchádzača padla otázka či uznajú aj iné podmienky ako FIDIC, NDS odpovedala áno.

Mestskej doprave tie peniaze neposunieš, keďže verejná doprava ide z Kohézneho fondu a toto je EFRR. Môžu to posunúť jedine na železnicu.

Riešením je podľa mňa fázovanie projektov. Čo najviac projektov s tým, že zvyšok pôjde z OP Slovensko. Či už cestné projekty alebo časť posunúť železnici. Myslím žeby nemal byť problém hodiť Palúdza - LH do danej prioritnej osi a začať tendrovať. Alebo SO PO II etapa prípadne tá BB - Šalková či uprosiť aby preplatili D1xD4.
Alebo teoreticky cez žltý FIDIC vypísať Bátka - Figa s tým, že kým prebehne VO sa dovysporiadajú pozemky a získajú stavebko (to je už fakt na teoretickej úrovni).
Možnosti sú, len určite to nebude tak, že do 2023 projekt ukončia a zároveň vyčerpajú všetky peniaze a veru musia rátať aj s problémami počas VO.
Pán minister ale aj riadiaci orgán OP II neustále tvrdia, že majú zásobník projektov, tak môžu zo zásobníka vyťahovať projekty jak zajace z kúzelného klobúka.
Ak by bol problém s UHP, tak je nutné s MF SR si vyjasniť, že lepšie je minúť 160 miliónov eur na akékoľvek projekty aj s B/C menším ako jedna, než tie peniažky nechať prepadnúť…

Každopádne keď budú sedieť a zalamovať rukami, tak naozaj peniaze prepadnú…
A samozrejme namiesto odvolávačiek Rade ÚVO by som asi VO zrušil a vypísal nanovo. Však vedia kde sú chyby, môžu to opraviť a pustiť von.
Ja tomu odvolaniu nedávam veľké šance… Podľa mňa sú to ďalšie dva mesiace v kýbli.

Tú opciu Škoda Transportation nestihne dodať do konca roka 2023…

ÚVO zverejní rozhodnutie a zistíme, prečo to trvalo 4 mesiace…

Napriek tomu sa dočkal vianočného darčeka :laughing:

Áno, zákon by v takom prípade porušený nebol…

kde je zaruka ze nenajde nejaky dalsi nezmysel. toto treba riesit s UVO zasadovo, raz a navzdy. nemozeme byt papezskejsi ako papez.

To nepomôže už nič iného, len zavesiť riaditeľa UVO “za gule do prievanu”, najlepšie na kandeláber nad mostom VSS, aby mal dobrý výhľad! :imp:

ale zase nemozes chciet od pravnika aby sa nesprtal v pojmoch…

To nechcem. Ja len chcem, aby im (štátnym úradníkom, platených z aj mojich daní) to netrvalo tri roky! Slovom:Tri stratené roky. Za to by mal niekto ísť “do gulagu”, t.j. nehosdpodárne nakladanie zo spoločnými prostriedkami, zneužitie právomoci, veľká hospodárska škoda, … .. Aspoň na tri roky nepodmienečne :slight_smile:

Keby len tri roky.
Generálny riaditeľ NDS Auxt za svojich časov táral o pripravenosti projektu a vypísaní tendra do konca roka 2016: partnerskadohoda.gov.sk/juh … roku-2021/
Reálne sa stratilo o trochu viac rokov ako len tri.

To je ale problém NDS a nie ÚVO.
V NDS súťažné podmienky pripravovali konkrétne osoby, konkrétne osoby ich pripomienkovali a konkrétne osoby za ne zodpovedali…
To že podmienky účasti boli definované spôsobom, ktorý už v čase vypísania VO nebol v súlade s rozhodovacou praxou ÚVO je problém. Ale nie je to problém ÚVO.

Keď budem mať čas, tak to bližšie rozpíšem.
V krátkosti. Už v roku 2017, t.j. pred vypísaním tohto VO bola Kazachmi podaná námietka v tejto veci.

A to museli čakať rádovo mesiace resp. roky, aby jeden úradník povedal druhému, že bez týchto dvoch slov to cez nás neprejde? Bavíme sa stále o zástupcoch štátu. Jeden úradník verzus druhý. Ak sa im zdalo, že je to nelogické, mali osloviť príslušného rezortného ministra, aby navrhol legislatívnu zmenu. Ak to žiaden úradník neurobil, všetci sú vinní, bez rozdielu!
Odkiaľ má pochádzať iniciatíva na zmenu zákonov, ak nie od úradníkov, ktorí sa tomu profesne venujú? Z Bruselu?

ale co riesis ze co bolo v 2016. taketo hlasky davali politici aj pred 30 rokov.

no samozrejme, nemas cas. alebo aj mas len dovtedy to uz nikto nebude riesit…

jarino má veľmi presné informácie a priamo od zdroja, no to sa moderátorovi prekrúcačovi nehodí…

V súvislosti s ohlásenou investíciou vo Valalikoch , zrušenie tohto tendra je doslova sabotáž strategického významu. Zasa sa len ukázalo, čo ja vždy tvrdím, že štát zavadzia sám sebe. Hlavná vec, že má na platy úradnikov, ale že prakticky nič neprodukujú , resp. produkujú len nezmysli, to nikoho nezaujíma, hlavna vec že sa sypú peniažky pre zamestnancom.

jaro nebuď trápny s tým tvojim uvom :laughing:
Ideš ešte aj toto obhajovať? Nevidiš čo robia samospráve ked obce majú problém, alebo strach vobec isť do Eu projektov?
Ved tam sedí banda smeráckych … ktorým ide o to že čím horšie tým lepšie! Česť výnimkám :unamused: