R2 Košice-Juh - Košicke Olšany (II. úsek KE-Šaca – K.Oľšany)

Porovnávaš neporovnateľné. Ale by si nemal debku, že Bratislava má všetko lepšie, tak podmienky súťaže na D1xD4 sa už stihli 3x zmeniť. (Blava je potom pri Trnave.)

Teraz uz fakt… ja mu verim :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: Výstavba R2 sa má podľa Doležala začať do konca roka

Tu originál facebook.com/AndrejDolezalM … 7010111721 (cas 17:14)

Len či to ešte chce Eurovia :slight_smile: … Dva roky po súťaži, po tohtoročnom náraste cien… za cenu z roku 2019… hmmm

Myslím, že nebude problém. Použijú “indexáciu”.

Takže do konca roka… …2102! Huráá :laughing:

okej tak k veci aby som nevyzeral ako konspirator že je za tým sabotaž:
Fakty: v maji dolezal vravel že ak sa suťaž nebude komplikovať, do konca leta, t.j. september
sa podpiše zmluva. V juni bol jasný víťaz.
Otázka: stale to posudzuje UVO?
Ak nie tak kde to stojí?

A pridavam na porovnanie ďalší, tentokrát pozitívny rekord:

kde rozpoctove opatrenie ku krizeniu DixDiV bolo požiadané v auguste a súťaž je už vyhodnotená…

Dnes má minister LIVE, spýtaj sa ho na FB.

Nie je vyhodnotená. Zatiaľ iba otvárali obálky. Vyhodnotenie bude až v budúcom roku.

Tak sme to dnes poculi, kontrola stale prebieha. Toto dopadne tak, ze nic sa staviat nebude. Polovica streamu ministra bola znova o Bratislave. Ako je mozne ze v BA TIOP tecie vsetko z EU fondov, ked maju zakaz pouzivania? Uz aby sa konecne zmenil volebny system, lebo toto uz je vrchol. Potom to tak cele vyezera, ked v parlamente je drviva vacsina poslancov z BA a okolia, a ministersrtva to iste. Elektrifikacia juznej trate nikde, vychod a juh slovenska zakapal doslova. Staci sa pozriet na regionalne rozdiely - hruba mzda, nezamestnanost, hdp p.c. Najvacsie rozdiely v EU.

No takto v parlamente je momentalne PSK+KSK = 35 poslancov ak si dobre pamatam…
a to nepiseme o statnych tajomnikoch.. + GR NDS je hadaj odkial z KE atd atd

Nechapem, preco sa primarne nestavaju medzinarodne koridory, aby tranzit obisiel velke mesta a zaroven zadotoval vystavbu, idealne jeden Z-V a dva S-J, ale v priprave su take kraviny ako R8.

No Jaro tak čo, stale UVO čistulinkí jako ľalie že? :laughing:

Ano? tak to porovnaj s R2jkou… O com to svedčí? Alebo s tym cirkusom R4ky II etapy PO..

Cele je to derave, ako mohol UVO rozhodoval o namietkach v tomto konani, ked po samotnej sutazi preveruje sutaz viac ako 6 mesiacov, co v historii SR sa este nestalo, aby takato kontrola bola resp. trvala takto dlho. Ja osobne pri tychto vyznamnych dielach som sa s tymto nestretol.

Prosim Vas, ak sa pytate ministra na R2, nepytajte sa typu ,kedy sa konecne poklepe kamen" a pod…ale skor typu ,co je skutocnou pricinou kontroly tohto tendru, ked trva viac ako 6 mesiacov, stale nie su zname ziadne info a v historii SR to nie je zvykom.

Čo mám porovnávať? Iba som opravoval tebou napísaný nezmysel, že súťaž je vyhodnotená, keď vyhodnotená NIE JE.

Súťaž na R2 je od začiatku torpédovaná námietkami všetkého druhu. To sa potom ťažko môže ukončiť VO v rozumnom čase, keď ju predlžujú samotní uchádzači. V súťaži na križovatku D1D4 doteraz nebola vznesená jediná námietka.

Choď sa sťažovať do CEDISu, alebo ako sa volá tá spoločnosť, ktorá naťahuje námietkami všetky VO, kde sa objaví.

Ok zle som sa vyjadril. :astonished: A čo to ako zmenilo na pointe porovnať progress pri riešení vystavby nadradenej
infraštruktúry zapad vs. vychod… Ale to je take klasické opravovať prkotiny a vyhnúť sa hlavnemu zmyslu.
Napriklad porovnaj cas od poziadavky na rozpoctove opatrenie D1D4 vs. PO IIet. po vyhlasenie suťaže.
Alebo mi napíš čo robi na uvo pol roka R2jka? a poprosim k veci :unamused:

Čo robí UVO? No, možno zachraňuje situáciu a hľadá možnosti ako to pustiť ďalej, aby nemuseli zrušiť celú Ersékovú súťaž a robiť VO úplne odznovu. Lebo možnosť, že bolo v súťaži kopec chýb, ktoré by viedli v budúcnosti k “vratkám” fondov, tak ako sa to momentálne deje so všetkými Počiatkovskými a Ersékovými odovzdanými úsekmi, alebo ďalším návštevám NAKA, ťa možno ani nenapadla. Nevravím, že to tak musí byť na 100%, ale keďže všetky tie minulé súťaže boli problémové, pri odpovedi prečo to tak dlho trvá sa nedá vylúčiť ani táto možnosť.

Súťaž na D1D4 už Eršék nerobil a ani sa do nej nehlásil kde aký potrimiskár bez zamestnancov, keďže obsahuje aj dosť striktné a aj finančne sankcionované časové míľniky. Možno aj tam niekde nájdeš odpoveď, prečo to ZATIAĽ odsýpa rýchlejšie. Či to tiež neskončí naťahovačkami, teraz ešte nevieme.

Zas tradicne rumunske zavadzanie a kydanie, ze so “so všetkými Počiatkovskými a Ersékovými odovzdanými úsekmi”. Aky konkretne bol problem s D1 Budimir-Bidovce, komplet v Ersekovej rezii?

Hovorí pravdu. O žiadnom kydaní a zavádzaní nemôže byť ani reči.
V projekte Budimír - Bidovce sú porušenia článku 125 Nariadenia 1303/2013.
Tieto porušenia iba v prípade Budimír - Bidovce stoja NDS takmer 40 miliónov eur, ktoré teraz postupne splátkami vracia späť.

OK, ked “hovori pravdu”, tak beriem spat. Ale, mozes tu “pravdu” aj vydokladovat z verejne dostupnych zdrojov?
A hlavne, tu bola diskusia o tom, ako sa tendre natahuju alebo nenatahuju. A pokial viem, D1 Budimir-Bidovce bolo vsetko nacas. A tiez sutaze na R2 Krivan-Mytna a Mytna-Lovinobana prebehli normalne v rozumnom case, nie ako toto tu II. úsek R2 KE-Šaca – K.Oľšany