len jedna zaujimavost - Eurovia v lome na Hradovej robi kamenivo mimo pracovnej doby aj cez vikendy takze neviem… bud si chystaju nejaku velku zakazku alebo si pripravuju kamenivo na R2. Predtym som nikdy nevidel v takom zapale roboty (vacsinou tam uz o 15:30 nikto nieje).
Vyzerá to vyčkávanie pred podpisom, či sa dá nejakým dodatkom navýšiť cena (pre C19, rast cien, …). Asi aj parlament niečo v tomto koná … takže podpis ( a ani stavba) sa zatiaľ nekoná …
nevyzera. stale nie su odkupene pozemky a nemaju to dotiahnute, tj podpisat a odovzdat stavenisko nemozu..su tam vecne nekonecne hadky s majitelmi pozemkov ktori nechcu pocut o dialnici ani makke f ..asi tak ,len to na plnu hubu NDS a MD nepovie a radsej su ticho..a mesiace a roky takto tisko bezia a “nic sa nedeje” ..o tom ze eu fondy na tomto useku uz davno prepadli je uz kazdemu jasne..
Za tie roky čo sa realizuje MPV to už mali mať vysporiadané…
Je to v podstate jednoduche:
Sumestie PO-KE cca 330.000 s okolim do pol miliona je celkom dobrá protiváha k dvom pupkom sveta ktore na SK mame.
Nemenujem aby sa nikto neurazil
A teraz nasledovne FAKTY: M30 je tohto roku nakomplet na hranici. S19 dajme tomu do 5-7 rokov. Co myslite ako to ovplivni
ekonomicky rozvoj vychodného Slovenska? Pride investor do MI,VT, SK, HE, TV pokial tu nieje normálne napojenie na dialnicu?
Dostupnost SV(Sniny) ML(Medzilab.) či SO (Sobran.) k D či R je žalostná…
Statna kasa je priškrtením a odstavením zlodejov plná, máme tu nadbytok EU fondov z ktorých móžu ist preložky, obnova
jednotiek a samozrejme nadradená infraštruktúra D a R kľudne ďalej na východ.
Prečo ešte nie je podpísany viťaz R2 KE a nevyhlásená súťaž R4 II.et a suťaž jedničky obchvatu okolo SB?
Prečo sa s D1 na vychod od KE NIČ podstatné nedeje a v mediách sa medzi D1 a R4 dáva protiklad?
Prečo UHP dáva ultimátum: buď D1 alebo R4?
Kto su tí tridsiatnici s mocou sabotovať polku východu?
By mali, ale nemajú!
Ja som živý príklad. Dokiaľ na NDS nevymenia “pajácov a papagájov” za ľudí, čo to mu aj rozumejú, vedia aké majú práva a povinnosti, ani to nedotiahnu.
No a aký je vlastne stav s Vašimi pozemkami? Nejako sa to hýbe alebo kde to stojí? Nakoho sa čaká (konkrétne)?
Podal som odvolanie voči rozhodnutiu OÚ vo veci vyvlastnenia.
Hmmm, pred dvoma mesiacmi
Čo myslíš, koľko mesiacov sa môžu tváriť že tu máme Covit, aby mi odpovedali?
Ja mám zo zákona 15 dní na odvolanie a “štát” mesiace na rekciu. V minulej korešpondencii mi dali iba jeden deň, aj keď mali mi dať zo zákona 15 dní. Čo myslíš, ako reagoval odvolávací orgán? Skonštatoval fakty, a ako by sa nechumelilo. Žiadne zrušenie a zopakovanie konania, žiadne nové konanie, veď na čo, “My sme tu štát, my nemusíme dodržiavať zákon, to musí len bleps!”
Skús sa v takej atmosfére doprosovať zákonného postupu, keď ani nevedia, čo môžu a čo majú zakázané. Napríklad som požiadal o úpravu zmluvy, ktorú mi poslali, a odpoveď bola že oni na to vraj nemajú právo. To vážne, ani jedna zo zmluvných strán nemá právo meniť text zmluvy? Aj taký odborníci pracujú pre NDS!
no ako vidim ze sa to nezacne staviat ani najblizsich 5 rokov.. skoncili sme aj s nadejou ze obchvaty presova a kosic raz niekedy budu, my sa toho zrejme uz nedozijeme.. zjavne polsko madarsko su na mile vo vsetkom pred nami
Tu je podstatne ci pre tento usek existuje platne stavebne povolenie - a to uz bolo vydane. Samozrejme sudne spory kvoli vyvlastneniu budu bezat popritom a pravdepobodne este dlho aj po ukonceni stavby. Jedna sa tu uz iba o vyske nahrady za tieto pozemky, popripade nesedia stvoraky s tym co maju vlastnici zapisane na LV s tym co vykupili alebo vyvlastnili - nevedie sa polemika o tom ci budu prevedene do majetku NDS (tu drzim palce Vceliakovi aby si vybojoval adekvatnu financnu nahradu lebo som to pochopil tak ze mu nesedi vymera). Takze to ze na online katastri este figuruju mena povodnych vlastnikov parciel a nie NDS nie je prekazkou kedze stavebko je vydane a je platne. Poukazujem na fakt ze pri D1 Budimir - Bidovce tiez este dlho svietilo v katastri niekolko povodnych vlastnikov a pritom tam uz 1 rok az 2 roky uz sa stavalo a po parcelach brazdili bagre.
Tu to skor vyzera ze vitaz chce navysenie sumy kvoli podstatne drahsim vstupom a realne hrozi ze nepodpise zmluvu k comu ho nikto nemoze donutit. Vid ze sa ozyvaju aj ini na inych usekoch kde su stavby v nejakom stadiu rozostavanosti (mozno to aj zneuzivaju na vydieranie NDS).
Dnes v Korzári:
Časť úseku R2 chcú začať stavať tento rok
NDS počíta s tým, že ešte tento rok sa začne so stavebnými prácami na druhej časti úseku R2 Košice-Šaca- Košické Oľšany, ktoré by mali trvať 3 roky.
Verejné obstarávanie (VO) sa v tomto prípade naťahuje od decembra 2018, kedy diaľničiari vyhlásili súťaž na zhotoviteľa. „VOna rýchlostnú cestu R2 Košice-Šaca- Košické Oľšany, II. úsek stále prebieha. NDS je v priebehu VO viazaná mlčanlivosťou. Našou snahou vo všeobecnosti je vždy ukončiť verejné súťaže na zhotoviteľov diaľničných úsekov čo najskôr, avšak verejný obstarávateľ nemôže uchádzačom zabrániť v prípadnom uplatnení revíznych postupov v zmysle zákona o VO. Akonáhle bude VO ukončené, NDS pristúpi k podpisu zmluvy s úspešným uchádzačom,“ uviedla Žgravčáková.
Zákazku na výstavbu tejto časti R2 by malo získať združenie firiem Eurovia SK a Eurovia CZ, ktoré dalo ponuku na 132,6 milióna eur bez DPH.
Podľa hovorkyne NDS napredujú procesy aj v prípade prvej časti tohto úseku.
„Vrámci prípravy R2 Košice-Šaca- Košické Oľšany, I. úsek momentálne prebieha preberacie konanie dokumentácie na ponuku spolu s dokumentáciou na realizáciu stavby. Následne ju posúdi ÚHP a bude zabezpečené stavebné povolenie,“ dodala Žgravčáková.
Obidve časti úseku rýchlostnej cesty R2 Košice-ŠacaKošické Oľšany budú po uvedení do prevádzky spolu s diaľnicou D1 vytvárať juhovýchodný obchvat Košíc.
„R2,situovaná juhovýchodne od mesta Košice, zabezpečí napojenie na diaľnicu D1 a rýchlostnú cestu R4 Košice -Milhosť. Odľahčí mesto Košice o tranzitnú dopravu, prinesie vyšší komfort z jazdy, zvýši plynulosť, rýchlosť a bezpečnosť premávky. Zároveň zníži nehodovosť a zlepší kvalitu životného prostredia,“ uzavrela Žgravčáková.
To je tak, keď viazanosť ponúk musia záujemcovia deklarovať na max. 12 mesiacov od podania ponúk, no vyhodnocovanie v podaní NDS trvá najmenej 8 mesiacov dokým pošlú prvý list na vysvetlenie ponuky a celkovo najmenej 15 mesiacov, pokým pošlú víťazovi list, že vyhral. Prirátať k tomu ešte námietky a odvolania a sme na 24 mesiacoch. To sa potom môže stať, že im zmluvu nepodpíše ani uchádzač s najdrahšou ponukou a nikto ho k tomu neprinúti.
Nenasiel som tento clanok na Korzari a bude to zrejme starsieho data lebo pise sa tam o vydani stavebneho povolenia ktore uz je platne minimalne 1 rok a verejne obstaravanie uz tiez je ukoncene nejaky ten mesiac (vsetko stare dnes uz zname veci). Dnes to vsetko stoji uz iba na podpise zmluvy… to je ta posledna neznama …
Tu je ten clanok Nebezpečný úsek Košice - Moldava má spojiť nová cesta, exper . Je novy a info je aktualne. Myslim, ze tento rok to spustia.
Čo spustia? Veď to už majú postavené. Vy východniari ste strašný tajnostkári: https://sk.mapy.cz/s/kobulatafe
Úsek Zdoba - Oľšany už stihol sublimovať?
Detaily. Obchvat mostu VSS predsa vyriešený je, ňi?
Tokaj nachystanyyyyyy
Podpis zmluvy so zhotoviteľom druhej časti úseku rýchlocesty
Kebyze otvaras tokaj lebo sa zajtra otvara tak ok.. zasa na druhu stranu Tokaj nie je nic moc, vino v hodnote 10e si sa neako rozsupol…
Bomba by bola, ak by to stihli dokoncit este do 2023…