R2 Figa, východ – Tornaľa (obchvat Tornale)

Dĺžka tunela nehrá rolu, ak je do 4 km. :wink: Okrem toho, bavíme sa o celom obchvate Čadce a Oščadnice, ktorý má viac ako 600 metrov a dopravné problémy tam nie sú.

Vies byt konkretny, v ktorom useku je juzny tah poloprazdny?? A voci comu je to vztiahnute, snad nie len voci D1?? Pretote aj tam su rozdiely, trebars na Liptove je ina intenzita a medzi BA-TT zas ina, vsak?

No nie su, pretoze to je ukazkovy usek, kde vzhladom na intenzity postacuje aj polprofil. :wink:

takmer 10 000 aut pri Tornali je poloprazdna cesta ? verny svojmu nicku, fakt si len teoretik.

Dialniciar,
ty si najprv namalujes ducha na stenu a potom sa s nim ides hadat. Vlozis mu do ust argumenty, ktore nikdy nevyslovil, len aby si mohol viest dalsiu polemiku so sebou samym.
Ked mas na to dostatok casu, tak nech sa paci, ale ja nemam … Budem rad ked ma budes iba citovat a nevyslovovat vymyslene domnienky, co vsetko z mojej logiky vyplyva alebo nevyplyva.

Ach jaj, zase sa vyberaju slovicka. Pouzitie terminu “poloprazdny” bolo z mojej strany zbytocne nadnesene, mal som volit iny vyraz. Napriklad ze su tam nizsie intenzity dopravy ako na severe. A dost dolezity je aj podiel kamionov, ktory je na severe vyssi.

Keď nemáš čas, tak sem radšej neprispievaj, lebo sa meníš na rypálka typu vzdušných čiar á-la feroslav. :wink: A dosť ťa poznám, kaviarista a ak si myslíš, že nie, tak mi nepíš, čo si myslím a čo robím. Ak ti to pochopil, tak chápeš, že ťa poznám alebo sa nepoznáme, ale zase sme v jednom kruhu. Došli ti totálne argumenty a dochádzajú ti už dlhú dobu.

Ano, doslova je trasa ZV-KE poloprázdna voči trase ZA-KE. Preto na na tej prvej sa robia pomaly 1/2 profily a na tej druhej súvislé plnoprofilové úseky z viacerých pozícií.

je velky rozdiel v intenzitach, avsak aj na mnohych usekoch ZA-PO je nedostatocna intenzita na plny profil. v podstate cely usek Janovce-Svinia.

To je pravda. Veď aj sa malo pôvodne medzi PP a PO stavať len na 1/2 profil.

Na dilatačkách, ktoré sú spravené na obchvate Tornaľa defekt nikdy nedostaneš a ani som to nikde nepočul, že by niekto dostal na dilatačke defekt. Všetky dilatačky sú riešené tak, aby žiadne defekty nevznikali a prakticky je to nemožné.

Bezpečná cesta bude až vtedy, keď po nej nebudú jazdiť cestný debily a ohrozovať druhých vodičov a pracujúcich na ceste s oranžovými vestami, ako sa to stalo nedávno na tejto komunikácii.

doprastavak, s tymi defektami to bol iba pokus o vtip

co sa tyka bezpecnosti, kazdu jednu cestu smrti robia smrtiacou cestni debili, to sa netyka vyhradne iba Tornale.

Dialniciar,
darmo sa budes hnevat, ale tu na fore pricasto vkladas do ust diskuterovi slova, ktore nikdy nevyslovil … radsej menej volneho vykladu a viac citacii. Fakt sa tu nemam najmensiu chut dohadovat na banalitach, ci ma dostatocne poznas alebo nie.

Už len to mi chýba, na teba sa hnevať. :wink:

nepodarilo sa nieco pofotit ?

Prestante sa konecne hadať, radšej sa zaoberajte problémami na obchvate.

a su aj nejake problemy ? ja ako laik a vodic som s tou cestou spokojny, u mna prevazuju pozitiva pred negativami. to iste pri ozdanoch, a ked sa prida aj figa, tak to bude este o kus lepsie.

Nie su tu žiadne problemy, myslel som to obrazne, aby sa tu nediskutovalo o iných veciach, ktoré sem nepatria. Má sa tu diskutovať o Obchvate Tornaľa a nie o iných veciach, čo s obchvatom absolutne nesuvisi.

pod tym mostom ide krizom polna cesta, ktora vedie do nejakeho lomu alebo pod. takze to naozaj vyzera ze mesto malo zaujem o tento most. tavi hrb nemohol byt eliminovany suvislym nasypom medzi mostami 207 a 208 :question:

Ano, pod mostom ide poľná cesta, ktorá sa začína pri strojárňach a nesmeruje do lomu, ale k záhradkárskym osadám. Počas výstavby chodilo stade mnoho záhradkárov aj s autami, takže aj to je opodstatnenie prečo Mesto Tornaľa dalo postaviť ten most. Počas výstavby bola vysypaná celá táto cesta makadamom, takže je čiastočne zrekonštruovaná. Nemusel byť eliminovaný súvislým násypom, stačilo keby stredný násyp vôbec nebol urobený.

ako sa upravi cesta na Kalosu, ktora krizuje obchvat :question: pojde nad obchvatom alebo pod :question:

zaujimavy je aj koniec useku, ta bodova zavada ide dalej az po sad, kde je koniec zakazu predbiehania. usek pomoze, mal byt ale 2x taky dlhy, potom by skutocne vyriesil celu zavadu, nielen 1/2 z nej.