R2 Figa, východ – Tornaľa (obchvat Tornale)

Obchvat Tornaľa je hotová stavba, skutočne sa tam už nedá nič spraviť, ani s prechodmi na mostoch ani s nerovnou vozovkou medzi mostami 207-208. Tak ak sa niekomu nepáči, ako je to postavené, tak nech stadiaľ nejazdí a nekritizuje ako je to postavené, je to bezpečná a dobrá cesta. MK prečítaj si všetky moje príspevky ohľadom obchvatu Tornaľa a potom to možno pochopíš. Je to totiž moja stavba a ja sa jej v niektorých prípadoch musím zastať.

Mozno sa to snad niekedy “zrovna”(nemyslim totalne so zemou.. :laughing: ), ked sa to bude dobudovavat na plny profil, treba teda dufat, ze ten druhy dvojpruh uz bude v case dostavby O.K. aj u projektanta, no a ak budu peniaze, tak sa tomu novopostavenemu “prisposobi” aj tento uz postaveny a prevadzkovany.. Mozno.. :question: Pretoze na Slovensku je vsetko mozne.. :wink: :bulb:

bude sa dat tadial bezpecne jazdit 130 po dostavbe na plny profil :question:

devil,

myslim, ze ano, ak by sa tam dal zakaz predbiehania kamionov na tomto useku…
I ked satle tam moze ta 105ka s rychlostou 70km/h v lavom pruhu byt …

myslím, že myslíš toto :slight_smile:
dialnice.info/album_page.php?pic_id=2380
dialnice.info/album_page.php?pic_id=2379

Na niektorých úsekoch áno. Napr: od začiatku obchvatu pri motoreste Eva po most 205 a potom od mosta 207 až po Gemerskú Panicu. To sú možné úseky, kde by sa mohlo jazdiť 130.

Neviem či to bude po dostavbe tak ako si napísal, ale podľa mňa druhý profil bude kopírovať ten prvý, tak nejaká výrazná zmena tam asi nebude. Druhý profil bude postavený po pravej strana smerom na Košice.

Zišli by sa fotografie, ktoré zachytávajú celú stavbu obchvatu.

mis: vdaka aj za tie dve, ale doprastavak ma pravdu, trosku viac ak by sa podarilo, bolo by fajn :slight_smile:

nie doprastavak, bezpecnou bude az ked sa dobuduje plny profil

Bezpecnejsia je minimalne v porovnani s predchadzajucim stavom…

Inak nic nie je na 100% bezpecne ani na plny profil.

No tak v takom prípade podľa tejto logiky teda nestavajme vôbec 1/2 profily. :bulb:

ked chybaju argumenty, tecu nervy?

Samozrejme , ze to nemalo ist cele na estakady. Problem je ten, ze projektant naplanoval v trase R2 nadjazdy nad vedlajsimi cestami. A kedze sa zrejme vedlajsie cesty nedali zapustit nizsie kvoli spodnym vodam, tak vnikli na trase tavie hrby.
Keby projektant naplanoval hlavnu trasu R2 zarovno s terenom, tak na krizne nadjazdy by isli vedlajsie trasy a problem so spodnou vodou by nebol ziadny.

Mozno by bolo nevyhnutnych zopar nasypov, ale urcite nie estakada.

Zasahy mesta by tiez nepredstavovali radikalne zmeny, akurat by sa mozno postavil o jeden nadjazd viac, ako bolo planovane.

Opakujem: Samozrejme, ze tato stavba radikalne zlepsila dopravnu situaciu v oblasti, ale pri troche dobrej voli nemusela byt len efektivna ale aj efektna.

asi hej, len budes musiet na dilatackach davat pozor na defekty :slight_smile:

Nie, podla tejto logiky treba planovat take cesty, aby boli bezpecne aj pri 1/2 profile. Aj D1 ped Zilinou podla mna sposobi par smrtelnych nehod, kym sa nedostavia na cely profil. Ale tam je to nebezpecie kvoli inej veci

Ano, kaviarista, presne, začali ti tiexť nervičky. Pretože tebe sa proste nepáči výstavba D1 a ani 1/2 profilu na R2, takže jednoducho z tvojej logiky vyplýva, že by sa nemali stavať 1/2 profily vôbec a teda stavajme len D1, R1 a D4. A je to celkom dobrý nápad, určite by to bolo rýchlejšie, ako keď sa dnes odčerpáva 4-5 mld. SKK na iné stavby polovičných riešení. Si ako malé decko v poslednej dobe.

Nuž, to je taký stav, že automobilová doprava je najnebezpečnejší druh dopravy, ale to si asi nevedel.

Ked je cesta poloprazdna, co teda juzny tah je, aj poloprofil je bezpecny. Ale cim je usek dlhsi, tym viac sa prejavi rozdiel v case jazdy (kvoli maximalke). Neviem, aky je prakticky rozdiel medzi stavbou 1/2 a plneho profilu, ale ked su to hlavne peniaze, R2 by sa mohla stavat aj na plny profil… kvoli podpore regionalneho rozvoja. Alebo aspon Soroska by sa mohla postavit na plny, vid problemy pri Branisku.

Za to problémy pri Čadci nie sú.

Lebo tunel ma 600 metrov? Soroska bude mat 3600.