R2 Figa, východ – Tornaľa (obchvat Tornale)

Popod cestu na Kalosu sa postaví most, presne tak isto ako sú riešené križovania ciest s obchvatom Tornaľa. Začiatok úseku bude pri tej ostrej zákrute, ktorou sa začinajú tie serpentíny. Podľa projektu je napojenie od smeru RS veľmi dobre spracované, už to treba iba postaviť.

a cesta na Kalosu bude zaroven prelozena :question: lebo je dost na kopci na urovni staveniska.

to je v poriadku, o to mi neslo, lenze dalsich asi 3 km smerom na RS ma uroven cesty III. triedy a to uz obchvat neriesi.

Obchvat má riešiť iba bodovú závadu pri Fige a prejazd cez túto obcu. To čo spomínaš je už iný úsek myslím, že R2 Bátka-Figa.

R2 Batka-Figa je dalsim usekom, ktora by sa aj hned zisla…
isiel som tam minuly tyzden v stredu a vliekol som sa hodne dlho za kamionmi pekne naskladanymi za sebou. a ako ceresnicky sa priplietali skodovky a zigulaky z totalitnych cias… :wink:

Prepac, nechcem Ta chytat za slovicka :wink: , ale toto bola dost “nestastna” formulacia, aspon pre nezainteresovanych, ale vsak nakoniec da sa to pekne pozriet tu: dialnice.info/images/big/R2_figa.jpg

Súhlas, to sa malo rozostavať pred ukončením predchádzajúceho úseku, obrovsky by to pomohlo plynulosti premávky, keby ten úsek fungoval čím skôr.

Dobrá mapa na orientáciu, dik za uverejnenie.

Len tak mimochodom: na zvodidlach pri tom tavom hrbe su uz vence, takze aj prax dava za pravdu mne ohladom bezpecnosti. Podla mna, tam obeti na zivotoch bude este viac kym nedostavaju druhy profil.

A druha poznamka: Fakt to netreba brat osobne, ale podla mna su Ozdany postavene kvalitnejsie oproti Tornali. Pri Ozdanoch mam ten pocit, ze idem po polovicnom profile rychlocesty. Pri Tornali mam pocit, ze idem len po kvalitnej ceste 1. triedy.
Hlavny podiel na tych pocitoch maju asi projektanti a nie realizatori, ale ja porovnavam aj ine kriteria ako zvodidla, krajnice, ciary, dazdove odvodovacie systemy, kvalitu asfaltu a pod.

Jeden vodič zrazil 2 pracovníkov firmy, ktorá vysádzala stromy na svahoch násypov. Jeden to prežil, ale museli mu amputovať nohy a druhý je mŕtvy. Preto je tam ten veniec.

tak to je strasne… bez ohladu na mieru zavinenia

Hrozne…uprimnu sustrast pozostalym

som sa z neovereneho zdroja dozvedel, ze vraj usek bude odovzdany v auguste 2008. je to realne ?

je to relativne kratky usek, len polprofil, sice kusok dlhsia estakada, ale teoreticky preco nie ..

Technicky to možné je. :bulb:

Na terajšiu rozostavanosť je to trochu nereálny termín, ešte sa ani nezačal stavať najväčší most tejto stavby, realny termín november 2008.

fotky by sa nenasli, aspon par, ludi by to potesilo :slight_smile:

ak by to stihli do 2008 aj v decemri, tak klobuk dole. aj ked je to kratucky usek, je tam dlha estakada na 2+1 …

Až teraz realizátorovi stavby R2 Figa obchvat firme Strabag,a.s. došlo, že išla s cenou stavby do verejnej súťaže pod cenu. Tých 550 mil je na túto stavbu málo a zistili to hlavne na veľkých objektoch tejto stavby a účtujú podzhotoviteľom veľmi malé sumy za prevedenú robotu, aby sa Strabag,a.s. zmestil do rozpočtu. Niektorý podzhotovitelia odmietajú preto zo Strabagom,a.s. ďalej spolupracovať na tejto stavbe.

Jeden 1 km cesty aj s niektorými mostami stál na tejto stavbe cca 100 mil. SK.

Momentálne Doprastav,a.s. realizuje na tejto už odovzdanej stavbe obnovu krytov vozoviek používaných pri výstavbe obchvatu Tornaľa a údržbe vegetačných úprav.