Ak sa bude stavať ten západný obchvat, tak by sa tá R1 v BB nemala nijako volať. Teda mám na mysli, že nebude žiadna Rx ale dostane pomenovanie ako normálna ulica.
Ako tak pozerám na tom úseku TR-MT je aj nejaká obec, myslím že Pribovce alebo tak nejak. 150km/h na tomto úseku by bola moc riziková! Aj keby to bolo neviem ako rovné, aj tak je to moc prehnané. Však tí vodiči mladšej generácie (tí čo si jazdu užívajú rýchlosťou 160 a viac) by tadiaľ jazdili minimálne 160-170.
Ak si dobre pamatám tak R1 nejde cez BB tá končí pred BB pri Kremničke - to čo ide cez BB je MK s mimoúrovňovým krížením a bola to preložka I/59 aby sa odľahčilo centrum BB od áut tranzitujúcim na sever istý čas mala názov Zvolenská cesta sa nejako neujalo
Zvolenská cesta je ulica v BB od začiatku mesta od Zvolena po nadjazd pri Teplárni (cca 2 km dlhá). V druhom balíku PPP je tzv. Severný obchchvat mesta ktorý však svojím usporiadaním asi nebude vyhovovať kritériám RC. Jeho cieľom je odkloniť dopravu z terajšej štvorprúdovky idúcej popri Hrone na Brezno. V územnom pláne mesta ktorý je aj na webstránke mesta sa počíta s variantou rýchlostnej cesty obchádzajúcej BB zo západu s tým že pred mestom v smere zo ZV by začínala a smerovala doľava. Ale neviem kam by mala viesť. To je ale zatiaľ totálny futurizmus.
inac je uplne jedno ci tam je 22,5 , 24,5 alebo ci to bolo robene ako cesta I. tr a necakalo sa nejaku D s neviem akymi parametrami. radsej vrabec v hrsti ako holub na streche, tiez ak bude pokracovat nejaka RC dalej od BB tak SO bude jej sucastou.
Ten úsek ktorý bol stavaný ako polprofil dialnice bol TR-Ďanová a kým tá cesta bola ako tak v poriadku normálna cestovná rýchlosť tam bola okolo 140-150 a popritom sú tam také rekordny namerané policajtmi ako 230 km/h - na dobrom aute tam bolo bezrizikové ( konštrukcia cesty ) ísť do 200 … chalani z Úradu pre ochranu ústavných činiteľov tam štandardne jazdievali s predsedom parlamentu tých 170 -180 ale to bolo vtedy kým tá cesta stála za niečo
Tak to by som chcel vidieť tú ccestu. Nieže by som neveril, že sa tam dá isť 200 ( ked vidím kámošov jazdiacich po úplne zničených cestách aj viac) ale kvoli tomu, že pre akú cestu 1+1 bola navrhovaná 150 km/h. Sú nejaké fotky z toho úseku (a z tých čias, čo tá cesta stála za niečo) ?
Obávam sa, že zatiaľ R1 oficiálne ani neexistuje Oficiálne je to stále I/51, I/65, I/69 a I/66
Ale cesta pre motorové vozidlá (platený úsek)končí pred vjazdom do BB, potom ešte pokračuje cesta pre motorové vozidlá - bez úhrady - po Medený Hámor (za koncom estakády II)
Ak je toto argument, prečo sa nepokračuje ďalej, tak potom z toho štátu treba zutekať, kým sa dá. Lebo pre mňa je to záhada, prečo sa nespravil celý úsek.