Poradi mi nekdo? Plati se na teto komunikaci poplatky?
je spoplatnena…
Zoznam spoplatnenych usekov:
Pridal som nejake fotky do RC nezaradené z úseku Budča- Kováčová. Možno by si to zaslúžilo samostatnú subgalériu.
dialnice.info/album_page.php?pic_id=4959
A tiež fotky MUK Sielnica, kde chýbajú pripájacie pruhy. NDS má v pláne ju prerábať …
dialnice.info/album_page.php?pic_id=4955
verim tomu ze ich postavia aj tu, tak ako medzi NR a TT
pocul som, ze sa nieco robi v stredovom pase pri Sielnici, neviete o tom nahodou niekto nieco?
treba sa tadial previest a obzriet to tam
Na tejto ceste su aj dalsie kuriozne vyjazdy a prijazdy
este horsie su na tom obidva prijazdy od ZV smeron na BB pricom ten druhy je spolocny aj pre prijazd z kovacovej aj z ZV.
A dalej hned na zaciatku od BB smerom na ZV je z rychlostnej cesty vyjazd na parkovisko sukromnej firmy (euromotor), ktory sa na noc zatvara zavorou, na slovensku stale plati …kto ma prachy ten moze vsetko…
Všimol som si, že na niektorých úsekoch montujú stredové zvodidlá, asi im už ten široký stredový pás nevyhovuje z bezpečnostných dovodov, vela krat sa stalo, že zaspali a preleteli na druhu stranu do protismeru aj cez ten pás.
Radšej ale mohli vyriešit tie kritické miesta pripájacích a odbočovacích pruhov, trebárs pri tej Sielnici.
Do galérie som pridal zopár fotiek z osadzovania betónových prefabrikátových zvodidiel na časti tohto úseku. Kvalita (u mňa žiaľ už tradične) zodpovedajúca pohotovosti fotenia - mobilom z auta, tentoraz len tak naslepo - viac som sa pochopiteľne venoval šoférovaniu
http://www.dialnice.info/album_cat.php?cat_id=140
dva zábery som robil 6.10. podvečer, ostatné predvčerom okolo pol piatej poobede
Toto bola asi jediná R bez zvodidiel na Slovensku, táto stavba sa mala urobiť dávno, pretože stále tu hrozila zrážka s oprotiidúcim vozidlom.
Takéto bezzvodidlové rýchlostne cesty majú hlavne na Ukraine.
dialnice.info/album_page.php?pic_id=1979 Chcem sa spýtať prečo to vlastne nie je dialnica? Miesta je dosť…hustota premávky tiež aj keď nie extrémna, a veľa by sa prerábať nemuselo.
Pretože úsek BB - ZV - ZH bol pôvodne budovaný ako dialničný privádzač k D65 - teda cesta I.tiedy 2+2
Pokiaľ viem tak D65 bola BA-ZA, to akoze planovali privadzac dlzky 150 km? Inak skor ako tie zvodidla naozaj bolo potrebne riesit krizovatku Sielnica, tento tyzden som tamsiel na hotel Kaskady a späť a neznaly pomerov naozaj ľahko vyleti z vedlajšej rovno po nejaky prichadzajuci kamion, chcelo by to minimalne nadstandardne znacenie, ved dnes uz pomaly nik nepredpoklada ze vyjazd na rychlostnu komunikaciu (ako aj oznacuje značenie) bude bez pripajacich pruhov. Nechapem ze sa kompetentni neboja ze ich niekto zazaluje ak sa nieco stane za nedostatocne dopravne znacenie. Inak ten vyjazd k Euromotoru nechapem ako mohli schvalit. Podobnu poziadavku na vyjazd z R1 do hlinikarne v ZH zamietli z dôvodu ze norma nepripusta vyjazd z RC na sukromne pozemky, len na statne cesty urcitej kategorie.
D65 bola planovana v trase BA-NR-ZH-MT, okrem tohto “privadzaca” bol postaveny aj usek TR-MT v 1/2 profile s navrhovou rychlostou 150 km/h.
Co sa tyka vyjazdu pri Sielnici, je planovane prebudovanie na vyjazd splnajuci parametre RC, akosi to vsak nie je priorita, hoci stavba je kompletne pripravena
D61
No s D61 a D65 ti to už vysvetlili - tie ostanté problémy čo píšeš - to je o tom že sa jednoducho MK a cesta I.triedy zmenila na RC. Aby to splňalo parametre R tak sa to musí skoro kompletne prebudovať a zároveň postaviť západný obchvat BB a napojiť na budúci severný obchvat
o zapadnom obchvate BB pocujem prvy krat, existuje daky plan trasy?