Tým potrubiam sa až tak nečudujem. Centrálne zavlažovanie je bežné hocikde v takýchto teplých krajinách.
U neho sme si na takéto absurdné hlody už zvykli. Nech čím skôr beží za Robertkom so svojim geniálnym nápadom. …keby radšej prišiel s nápadom na stredové zvodidlá. Len pred nedávnom tam bola čelná zrážka po vyletení do protismeru, pokiaľ viem aj s mŕtvymi.
Cez BB žiadna diaľnica neprechádza. Sú to rýchlostné cesty R1 a R3 aj to len za istých okolností, len rýchlostné cesty sú v SR súčasťou diaľničnej siete.
BB a R1 - Je vysoko pravdepodobné, že raz bude R1 tvoriť celý južný ťah - TT-NR-ZV-KE.
BB a R3 - Ideálne by prechádzala po trase Poľsko-RK-BB-Maďarsko.
Pre BB sa v súčasnosti realizuje RC R1. Jej dokončenie sa plánuje na r. 2010, reálne to bude zrejme r. 2011-2012. Náklady sú 20-25 mld. SKK. To BB zabezpečí napojenie na diaľnicu D1 a teda aj na mesto BA.
To je výhľad, ale keby aj, … pozri sa na mapu pls.
BB chýba súvislé napojenie na západ krajiny, na najrozvinutejšiu časť krajiny a to je po súčasnej trase RC R1, pričom prakticky BB-ZV-ZH stojí, potom je to rozostavané, pripravované a až po Nitru nesúvislé a od NR je to komplet po TT, respektíve po diaľničnú križovatku D1xR1. Je úplne nepodstatné ako sa pomenuje rýchlostná cesta TT-NR-ZV-KE či to bude len R1 alebo R1+R2, pretože to nijako nezmení stav pre BB, kedy úsek BB-ZV už existuje.
Dialničiar motoristovi to vôbec nevadí ako sa volá tá ktorá cesta hlavné je aby bola kvalitná a pohodlná. Iba politikom VUCBB dosť bude vadiť že to nebude R1 čo pojde cez BB a bude okolo toho veselo
Pri ceste z domu do BA v sobotu som mal dost neprijemnu koliziu: na useku BB-ZV, v smere z BB kusok pred ostrou zakrutou (obmedzena 110) mi vbehlo do cesty auto - ja som siel v pravom pruhu po RK, vyrutilo sa spoza zvodidiel a zacalo flekovat. Kedze asi vodic usudil, ze neubrzdi, tak pridal, ale uz nestihal vojst predo mnou. V lavom pruhu mna predbiehala dodavka, tak som sa nemohol uhnut - teda uhol som sa co sa dalo k dodavke a presmykol som sa nejako. Ale bolo to VELMI nebezpecne, minuli sme sa mozno ani nie o centimetre. Pricom v tej rychlosti by stacilo tuknutie a pokrutilo by ma to hned medzi dodavkou a tym autom Myslim, ze je to vyjazd zo Sielnice: Vyjazd zo Sielnice
Nie je tam ani naznak pripajacieho pruhu, neviete ako to je riesene? Ak je povoleny takyto vyjazd, musi tam byt MINIMALNE stopka. Lebo fakt je to tam o hubu, nadaval som az po Ladomersku Viesku, tam som temu na nadavky zmenil.
Nie som si isty, ci je to tem vyjazd, ale bolo to nieco, co sa krizovalo s dialnicou vo velmi tupom uhle a priamo - teda bez pripajacieho pruhu.
K mojmu predoslemu prispevku trosku podiskutujem sam so sebou:
Zrejme je na tomto vjazde na dialnicu STOP-ka, a o tejto koliznej krizovatke NDS zjavne vie, kedze na rok 2007 je v plane uprave krizovatky Sielnica. Sam na sebe som si vyskusal, ze je to nanajvys potrebne.
Inak prajem najma vela stastia vodicom, co ignoruju STOP-ky v neprehladnych krizovatkach a zvlast pri vjazdoch na dialnicu, budu ho potrebovat.
To kstano: Tu mas odpoved na Tvoj “rebus”: ndsas.sk/index/index.php
Ale ci to naozaj zacnu upravovat v ´007 roku..? Ale pisu tam tak(novozacinajuce stavby na usekoch D a R ciest,tak uvidime?
Medzitym som zistil, ze tam je znacka cesta pre motorove vozidla a za nou len daj prednost, cize “cudzinec” predpoklada pripajaci pruh a vpali rovno do praveho dialnicneho pruhu… to tam nemozu dat STOP, hlavne ked o tej koliznej krizovatke vedia?