Ak by to neboli Mengusovce - Janovce, boli by to maximalne dva useky, vzhladom na mnozstvo EU penazi.
Takisto tento usek sa mohol rozdelit na mensie uplne samostatne useky, ale to ja az tak neviem posudit.
wazari,
uznaj, ze toto je prave ten vas pristup:
Aj tak by to boli len 2 useky, …
Moj nazor: Niekde treba zacat. A bolo by to o 100% usekov viac nez dnes a teda riziko by bolo mensie.
Okrem toho, 2007-2013 dostane SR viac penazi, takze toto by bola vyborna priprava, ale nic sa nedeje.
System je zly a ty ho podla mna zbytocne obhajujes, aj ked vies podla mna ze je to zly system.
No, mna tam zaujalo to slovicko “nespravodlivost”, slovicko “riziko” ma zaujalo ovela menej.
Z hladiska rizika mas pravdu.
wazari,
toto si musime vyjasnit. Ja som pravnik. A som Grek. Takze ja si davam velky pozor na slovicka/slova a ich vyznam, v ziadnom pripade nie som v takom stadiu, ze by som sa pomylil (ja napisem, ak niecomu nerozumiem).
Spravodlivost - ano, nie je to spravodlive. Keby to malo ist len na R4 juznu vetvu, tak to nie je spravodlive. Takto to este je, pretoze Mengusovce-Janovce su na D1 medzi BA a KE a presnejsie v oblasti Tatry.
Riziko - to tam je a potvrdilo sa to teraz na 100%. Keby boli dva useky, tak by to bolo na 50%.
Linky z NDS na mapky trás
Nitra - Selenec
dialnice.info/album_page.php?pic_id=448
Selenec - Beladice
dialnice.info/album_page.php?pic_id=449
Beladice - Tekovske Nemce
dialnice.info/album_page.php?pic_id=450
Zarnovica - Sasovske podhradie
dialnice.info/album_page.php?pic_id=451
pozn. admin: Upravene linky na interny album
Toto je zaujimave takmer 10 min. video o probleme, ktory vznikol na 18 km useku RK R1: dialnice.info/viewtopic.php?t=2103
Na vine je NDS, a.s. pretoze nedodrzala zakon. Avsak ak sa na to pozriem z dvoch stran, tak na vine je aj dane OZ, pretoze to vyrazne ohrozi cely region z hladiska rozvoja infrastruktury. V tomto pripade OZ zneuzilo dany stav-system v SR a dosiahlo svoju pravdu. Nechcem sem davat %-ualny podiel viny jednej a druhej strany, … stat by si mal uz uvedomit, ze vystavba dialnice sa nezacina pokladkou vrchnej vrstvy - AB/CB kryt a ani zemnymi pracami.
Trochu historie
Usnesení vlády ČSSR č. 24 z 29. ledna 1987 o rozvoji dálniční sítě do roku 1995 uložio zabezpečit studii vedení dálnice jižním Slovenskem v trase Trnava - Sereď - Nitra - Zvolen s možností využít už postavené čtyřpruhové úseky. Studie byla zpracována pod gescí Správy dopravy MV SSR v roce 1987. Závěry studie prokázali, že z hlediska ekonomicko-dopravního se nedoporučuje předmětnou trasu budovat jako jižní dálniční tok, ale pokračovat dále v koncepci tohoto resortu vystavbou čtyřpruhových rychlostních silnic.
Zdroj: 20 rokov Riaditeľstva diaľnic Bratislava
A to ktore useky boli postavene?
V provozu byly úseky Báb - Nitra a Šášovské Podhradie - Budča
A ako suvisi usek Kovacova-BB s usekom od TT po ZV?
Rýchlostná komunikácia Nitra - Zlaté Moravce je prejazdná v oboch smeroch. To je nadpis jedného článku v novinách.
Takže stavať už sa nemusí R1 na tomto úseku.
Taký som rád, že je to už hotové. Ešte obchvat Nitry a potiahnuť to zo ZM do Beňadiku. To by už nemuselo dlho trvať.
Vzhladom na to ze sa nezvysuje zasadnym sposobom rozpocet na vystavbu dialnic ani v r. 2006 a ohladom D1 je tu skor zaujem rozvijat PPP, tak na R1 bude neustale velmi dolezite dokazat zvysit zaujem EU a teda nedavat EU fondy len na D1, pretoze R1 uz mala davno stat.
Problematickymi budu useky, ktore nie su pripravene a ktore sa museli zrusit co sa pripravnych prac tyka a problematickymi budu aj obchvaty okolo NR a BB. Dalsim problemom je nutna oprava uz existujucich usekov medzi ZH a ZV a ZV a BB.
Priblizne potrebne naklady zostavaju na urovni cca. 20, s obchvatami az cca. 25 mld. SKK.
Primátorka Zlatých Moraviec chce držať hladovku za rýchlu prestavbu cesty medzi NR a ZM.
Tak mu přeju, aby politici rozhodli rychle. Pokud jim to bude dlouho trvat, tak by se toho nemusel taky dočkat.
dialnice.info/viewtopic.php?t=2590
Tak uvidíme, či je úprimný záujem tu stavať. Osobne si myslím, že ani tu to nebude jednoduché,pretože aj na tejto trase je spolupráca štátu a samospráv často až kontraproduktívna, viď R1 a Žiar nad Hronom.
Pozorovatel,
uprimny zaujem stavat tu je vsade, aj na D1 aj na R1 ale robia sa pri tom chyby, lebo chybaju skusenosti a SR nema dost penazi ani na to aby zaplatila kvalitne auditorske a poradenske spolocnosti do kazdeho ministerstva, preto aj vysoky stupen byrokracie a korupcie.
Adoas,
súhlasím s tebou. Len keď nie sú peniaze na začiatku a potom akcia zle vyjde, potom je to ešte drahšie. Ale to asi našich úradníkov nepáli.
A v tom je ta chyba - chybaju jasne stanovene kompetencie a hlavne zodpovednost za rozhodnutia.
Tato rychlostní silnice nebude už hotová v roce 2010, ale později. Řekl bych tak v roce 2013. Dříve ne. U obchvatu Nitry je celá příprava na začátku (EIA) a v Žiáru protestují občané a jejich žalobu uznal soud. To není moc dobré.