R1 Ružomberok Juh – križovatka D1

Podľa mňa Variant oranžový (V3) by mohol byť dobrý , že keby bol aj tunel čebrať uzavretý pre nehodu alebo údržbu, či???

zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk/k … oint&dt=-#
už začali vykupovať pozemky ? neviete niekto niečo o tom ? podla tohto asi už áno

Nie sú založené ani LVčka. To nevyzerá na výkup.

Urcite sa trasa vytycuje kedze sa robi projekt.
Takto zadefinovana trasa bez zmeny vlastnictva je aj ma useku BB-SL.

S vytyčovaním to nemá nič spoločné. V rámci DSP sa robia geometrické plány na trvalý záber. Tie sa robia podľa katastrálnych území cez ktoré trasa prechádza (v tomto prípade k.ú. Ludrová a časť k.ú. Ružomberok). Takto vytvorené plány si dá NDS zapísať do katastra. Vlastníctvo novovytvorených parciel sa nemení, tzn. že vlastníkmi sú stále pôvodní vlastníci. Takto vytvorené a následne zapísané geometrické plány sú podkladom pre MPV. Nie je však časová súvislosť medzi zapísanim geometrického plánu do katastra a následným MPV. Kľudne to môže byt aj 10 rokov. Takže to, že v Ludrovej je už zapísaný geometricky plán ešte neznamená samotné MPV, len je to na dobrej ceste.

Už pokročili v zápise ďalších GP do katastra. Trasa sa postupne črtá. Vieme, na ktorý úsek sa robí projekt? Len RK, juh - I/18? Alebo až po D1?

zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk/k … 49.080144#

JJ už je tam aj MÚK RK východ, ktorý bol k Ivachnovskému variantu.

enviroportal.sk/sk/eia/deta … zovatka-d1

Zaverecne stanovisko je na svete, sice este nepravoplatne… ale je :slight_smile:

Zaciatok vystavby je v dokumente uvedeny na 11/2022, je to podla vas realne? Alebo je to uplne mimo?

uplne nezmyselny termin aj keby to bol top prioritny usek, pricom pred tymto mame tak 30 dolezitejsich veci na vystavbu…ked tak 2032 a aj to som optimista

to ano mas urcite pravdu.. len ak budu nejake volne peniaze tak budu mat problem kde ich minut, kedze nie je vela veci pripravenych na realizaciu

a tento usek je akoze pripraveny? :slight_smile: ved maju akurat cerstve zaverecne stanovisko EIA, takych usekov je po slovensku zo 20…za mna doslova hocico z R2/R3/R4 alebo vychodnej D1 radsej ako toto

Dlhšie sa tam nič nedialo, no už je to asi komplet nahodené aj s MÚK RK, juh.

Tento projekt je ekonomicky nerentabilný.
B/C je v prípade úseku RK, juh - RK, východ cca 0,4.

podľa mňa tam treba obchvat RK V-J v parametroch II.triedy celá R1 je dobudovaná :smiley:

Keby to je ucelený úsek do Likavky a nie do Ivachnovej určite by bola rentabilita lepšia.
Tam by boli zaručené intenzity a neriešili by sa tam tie vratné vetvy do Ivachnovej.

B/C čo som uviedol je pre časť okolo RK.
Úsek ďalej na Ivachnovú to ťahá ešte nižšie. Tam B/C je okolo 0,1

No presne tak. Teraz nech to napočítajú na D1 v Likavke a dokaze sa ze je to politicka brecka.

R1 treba preznačiť smerom na Košice. Možno Sulík niečo po tom vie :wink:

Možno R treba premenovať na D a prečíslovať alebo aspoň R prečíslovať úplne.

prečíslovanie pripravil expwy, no nebola vôľa.